שלח קורות חיים
לפני שאתה קופץ על העגלה רצוי שתשים לב למספר דברים: 1. הסיבה שאתה רוצה להיכנס לשוק זה ולא נגיד למניות היא בגלל שההון שאתה מיעד לטובת העניין הוא קטן מאוד-אני מניחה שבסביבות ה-1000$ לשם התחלה. 2. אתה הבנת שבמסחר ממונף ההון הזה יכול לפתוח לך עסקאות בשווי של פי 400 מהשווי האמיתי שלו, כך שאתה יכול לייצר תשואות גבוהות ובמהירות. 3. מבלי להיכנס לריאליות של סיכויי ההצלחה במסחר ממונף, רצוי שתדע שחגיגת המינופים בשוק המט"ח הינה לפני סיום. במהלך 2011 המינוף המקסימלי שתוכל לסחור בו יהיה 1:50 מקסימום. 4. לכן, השיטה שבבסיס העבודה שלך, נדונה לשינויים קיצוניים כבר בקרוב. 5. אין שום רע בללמוד אסטרטגיות מסחר בחינם. הדבר הרע הוא לנסות ולעבוד על פי הן... השוק מלא באנשים שלהם דרך מנצחת. נשאר לשאול: אם הדרך כל כך מוצלחת, אז למה הם עובדים כשכירים בחברות מסחר??? אני שאלתי לאלה זו את גורו המט"ח רובי סלם ואת גורו המט"ח נוכל שובל, ולמרבה הפלא תשובתם היתה זהה:" אהבת התחום"... אז תיזהר מאלט שרוצים ללמד אותך מ"אהבת התחום". אלו בדרך כלל סוחרים סוג ז' שלא כל כך הולך להם. 6. גם בפורום הזה יש דוגמאות לכך: בזפורקס לדוגמה עומד להפסיד את המכנסיים שלו, אבל לפני שיפסיד, הוא מנסה לשווק עצמו כספק איתותים וכמדריך. הוא מנסה לקחת קצת כסף מתמימים כמוך כדי שיהיה לו כסף להציל את החשבון הגווע שלו. 7. אם אתה רוצה להצליח אתה צריך לנסות ללמוד מאנשים שלא מוכנים לספר לך על השיטה שלהם. אנשים דוגמת זאבון, צב, ואולי גם אני. מי שלא מוכן ללמד אותך שיטה או דרך פעולה, אלא במקום זה מנסים לתת לך מנסיונם כלי עבודה עקרוניים, להם שווה שתקשיב. 8. אני חייבת לומר שמעולם לא סחרתי בדמו. תמיד בכסף אמיתי. ההרגשה היא אחרת. לדעתי זה נבון דווקא כן להתחיל בדמו, במיוחד אם אין לך מושג בשוק ההון. 9. אם אין לך מושג בשוק ההון אתה כבר מסומן כקרבן. 10. יצירת רווחים משוק ההון ומשוק המט"ח בפרט זהו ענין הגישה אליו חייבת להיות מקצועית. אל תחשוב שתבוא, תקנה, תמכור ותתעשר. זה לא יקרה.