רוצה להתחיל!

SHAPEN

New member
רוצה להתחיל!

שלום לכולם, החלטתי להתחיל לסחור במט"ח ויצרתי קשר עם כמה חברות, חלקן מציעות ללמד אותי את אסטרטגיות המסחר בחינם (כמובן תמורת עמלות עתידיות) וחלקן מציעות לי לקחת קורס בתשלום. מה כדאי לי לעשות? עם איזה חברה כדאי? איפה אמצא את העמלות הנמוכות ביותר? קראתי כאן בפורום שכדאי להוריד תוכנת "דמו", החברות שיצרו איתי קשר מציעות לי שבועיים של "מסחר ללא הפסדים"......האם להתעקש להתנסות בדמו?? ממתין לתגובותיכם תודה

scalar8

New member
למה להמתין לתגובות

אתה הרי הולך להשקיע (או להמר) בכסף שעבדת קשה כדי להרויח אותו. תקדיש כמה שעות ותדפדף פה בפורום אחורה , תקרא את הפוסטים, תלמד מנסיון של אחרים. תכיר את הצד השני של המטבע (של הסוחרים) ואח"כ תחליט אם אתה באמת רוצה לקפוץ לאוקיינוס שבו הכרישים טוחנים עד דק את הסרדינים.

matanbil

New member
מסחר ללא הפסדים

מי מציע לך את זה? בזמנו פורקס פלייס הציעו לי את זה כמובן שהפסדתי ועשיתי שטויות, כמו כל נוב אבל הם עשו לי בעיות גם בהחזרת ההפסד וגם במשיכת הכסף תיזהר מאוד

ferrytale

New member
לא ממליצה לך ללכת דרך שום חברת ברוקר

רק דרך ביה"ס שמלמד קורס מסחר, ניתוח טכני.. עדיפיות גבוה יותר(וזה במידה ויש לך כסף) היא ללכת וללמוד ממורה פרטי, מי שיודע לסחור ושישי לו תיק עבודות שמוכיח זאת. מה שעולה בזול, יעלה לך אחר כך ביוקר.. אל תאמין לכל מה שאומרים לך! זה שוק של נוכלים אחרי הכל.

napipi

New member
שלח קורות חיים

לפני שאתה קופץ על העגלה רצוי שתשים לב למספר דברים: 1. הסיבה שאתה רוצה להיכנס לשוק זה ולא נגיד למניות היא בגלל שההון שאתה מיעד לטובת העניין הוא קטן מאוד-אני מניחה שבסביבות ה-1000$ לשם התחלה. 2. אתה הבנת שבמסחר ממונף ההון הזה יכול לפתוח לך עסקאות בשווי של פי 400 מהשווי האמיתי שלו, כך שאתה יכול לייצר תשואות גבוהות ובמהירות. 3. מבלי להיכנס לריאליות של סיכויי ההצלחה במסחר ממונף, רצוי שתדע שחגיגת המינופים בשוק המט"ח הינה לפני סיום. במהלך 2011 המינוף המקסימלי שתוכל לסחור בו יהיה 1:50 מקסימום. 4. לכן, השיטה שבבסיס העבודה שלך, נדונה לשינויים קיצוניים כבר בקרוב. 5. אין שום רע בללמוד אסטרטגיות מסחר בחינם. הדבר הרע הוא לנסות ולעבוד על פי הן... השוק מלא באנשים שלהם דרך מנצחת. נשאר לשאול: אם הדרך כל כך מוצלחת, אז למה הם עובדים כשכירים בחברות מסחר??? אני שאלתי לאלה זו את גורו המט"ח רובי סלם ואת גורו המט"ח נוכל שובל, ולמרבה הפלא תשובתם היתה זהה:" אהבת התחום"... אז תיזהר מאלט שרוצים ללמד אותך מ"אהבת התחום". אלו בדרך כלל סוחרים סוג ז' שלא כל כך הולך להם. 6. גם בפורום הזה יש דוגמאות לכך: בזפורקס לדוגמה עומד להפסיד את המכנסיים שלו, אבל לפני שיפסיד, הוא מנסה לשווק עצמו כספק איתותים וכמדריך. הוא מנסה לקחת קצת כסף מתמימים כמוך כדי שיהיה לו כסף להציל את החשבון הגווע שלו. 7. אם אתה רוצה להצליח אתה צריך לנסות ללמוד מאנשים שלא מוכנים לספר לך על השיטה שלהם. אנשים דוגמת זאבון, צב, ואולי גם אני. מי שלא מוכן ללמד אותך שיטה או דרך פעולה, אלא במקום זה מנסים לתת לך מנסיונם כלי עבודה עקרוניים, להם שווה שתקשיב. 8. אני חייבת לומר שמעולם לא סחרתי בדמו. תמיד בכסף אמיתי. ההרגשה היא אחרת. לדעתי זה נבון דווקא כן להתחיל בדמו, במיוחד אם אין לך מושג בשוק ההון. 9. אם אין לך מושג בשוק ההון אתה כבר מסומן כקרבן. 10. יצירת רווחים משוק ההון ומשוק המט"ח בפרט זהו ענין הגישה אליו חייבת להיות מקצועית. אל תחשוב שתבוא, תקנה, תמכור ותתעשר. זה לא יקרה.

SHAPEN

New member
כל העצות שנתתם לי הן טובות....אבל

הן לא עונות על השאלות שלי......אני מבין שכדי לסחור במט"ח ובשוק ההון צריך לבוא עם ידע.... מאיפה אני כן יכול לקבל את הידע? יש לי רקע בסיסי בשוק ההון אך מעולם לא סחרתי.......

napipi

New member
יש לי עצה בשבילך

לך לקורס חינם של חברת המסחר. תתחיל לסחור בדמו בשיטה במשך חצי שנה. במקביל תלך לעוד קורס חינמי ותשלב גם את מה שלמדת שם במסחר בדמו. במהלך התקופה תבנה לך טבלה סטטיסטית בה תבחן את ביצועי השיטות. אולי בדרך יפתח לך התאבון ללמוד עוד. אולי תרצה לשלם לקורס מקצועי. פשוט תתחיל לזרום. אבל תהיה ממושמע-אל תסחור בכסף אמיתי!!! מה שאתה מפסיד לא יחזור אליך!!!

ferrytale

New member
כמו שרשמתי לך, ישנן 2 דרכים:

דרך ראשונה, ללכת ולעבבר קורס יסודות המסחר וניתוח טכני, לעבור אותו בביה"ס שמיועד לכך ולא אצל חברת ברוקרים. דרך שניה, אם יש לך קצת יותר כסף להשקיע, למצוא אדם שילמד אותך, ממש מורה פרטי, אדם שיש לו שיטה והיא מוכחת עם תיק עבודות!

distpaco

New member
היי, אני מחפש בימים אלה מורה פרטי

לוא דווקא לתחום המט"ח אלא בכלל לבורסה ושוק ההון (פירסמתי גם הודעה בפורום הרלוונטי יותר אך ללא הצלחה בשלב זה..) מזה מספיק זמן שאני מתעניין, קורא בפורומים, ומוצא שהעניין שלי בתחום הולך וגובר. ספרים לא מספקים תשובות לשאלות שעולות במהלך הקריאה, ופורומים זה נחמד אבל לא מעמיק. בלי חלומות הזויים, רוצה ללמוד על מנת שאוכל בשלב מסויים לשלב את התחום כחלק נוסף בחיים שלי. אשמח לשמוע אם יש כאן אנשים שהם יכולים להיות מדריכים פרטיים בתחום.

ferrytale

New member
כמו שרשמתי לו,

למי שתלך תלך, תבקש לראות "תיק עבודות", אחוזי רווח, תשואה.. הסבר על השיטה, על הדרך..

תשובות קתרות

1. לא לומדים במכללה ובהחלט לא דרך חברת מסחר, לומדים דרך מישהו שזו הפרנסה שלו. 2. העמלות הנמוכות ביותר נמצאות בחו"ל (OANDA ו MBTRADING). 3. כן, להתעקש על דמו. אם אתה לא רווחי בדמו (תקופה של כמה חודשים) אז גם לא תהיה רווחי בכסף אמיתי. 4. תתרחק ממבצעים והבטחות, חברה שמבטיחה לך דברים רק כדי שתבוא ותסחור אצלה (במיוחד חברות מהארץ) אתה צריך להתרחק ממנה כמו מאש. 5. תבין שכדי להיות סוחר צריך להשקיע את הזמן והכסף בשביל להיות לדוגמא רופא, עו"ד או רו"ח. אין מתנות חינם וזה מקצוע לכל דבר, קורס של 6 מפגשים בחברת פורק לא יעזור לך אלא רק לשבת עם מישהו אחד על אחד שילמד אותך את מה שהוא יודע (וזה עולה לא מעט).

למעלה