רוצה להתחיל

רוצה להתחיל

שלום רב לכולם, בשעה טובה אני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה. האם יש לכם טיפים כלליים או דברים שכדאי לדעת ?? כמה שיעורים חייב לקחת ממורה לפני הטסט? מה קורה אם אין לי מישהו שיכול להיות מלווה? :( ועוד שאלות שבטח שואלים פה כל שני וחמישי אבל לצערי לא מצאתי שרשור כזה..

אשמח לכל מידע, תודה ושבוע טוב :)

ravidmos1

New member
תשובה .

כמה דברים חשובים .
לפני שמתחילים ללמוד יש צורך להוציא טופס ירוק ( רש"ל18) ולבצע בדיקת ראיה + אישור רופא.
הטופס ילווה אותך לתאוריה בזמן השעורים וכמובן לטסט הפנימי והחיצוני .
יש אפשרות להתחיל ללמוד שעורים מעשיים ללא תאוריה אבל מומלץ לבצע את התאוריה עד שיעור 8 לכל היותר .
מינימום השעורים הנדרש הוא 28 שעורים בני 40 ד"ק .
קחי בחשבון שרוב התלמידים מבצעים יותר מ28 שעורים הממוצע עד לטסט ראשון הוא בין 35-40 שעורים .
כשאת הולכת לבחור מורה חשוב לבחור במורה שמתאים לך ולא בהכרח הכי זול . חשוב לבחור במורה שילמד אותך נהיגה !
לגבי הליווי אם את מתחת לגיל 24 לאחר קבלת הרישיון יש חובה של ליווי למשך חצי שנה ומינימום של 50 שעות .
הליווי מתחלק לשלושה חודשים 24 שעות ביממה ו3 חודשים החל מהשעה 21:00 ועד לשעה 6:00 .
שבהן חובה לבצע 50 שעות לפחות 20 שעות בדרך עירונית 15 שעות בדרך שאינה עירונית ו15 שעות נהיגה בלילה .
במידה ואין מלווה זאת יכול להיות בעיה ( תוכלי לבצע ליווי ע"י מורה לנהיגה בתשלום או ע"י חברות שמציעות שרותי ליווי ברכב שלך בתשלום כמובן ) .
אני ממליץ למצוא מישהו מהמשפחה או חבר קרוב .

מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה!

למעלה