רוצה להתחיל

chomer

New member
רוצה להתחיל

שלום רב! אני בן 25 וללא שום נסיון בניגון על שום כלי. יש לי ידע נרחב במוסיקה ואני אוהב מאוד את התחום. הייתי רוצה ללמוד לנגן. ומושך אותי בעיקר תחום הג'אז וחצוצרה בפרט. האם אני זקן מדי להתחיל? איך מתחילים? למי פונים? ולצערי הכי חשוב מחירים - שיעורים וכלי נגינה, כמובן! כל עזרה תתקבל בברכה.

ttg

New member
ברוכה הבאה!

ובכן, יש מספר אפשרויות - פניה לקונסרבטוריון הקרוב אליך לקבלת עלויות ומידע נוסף. איתור מורה פרטי עצמאי. היתרון בקונסרבטוריון הוא שתוכל לקבל ערך מוסף כמו שיעורי תיאוריה, הרכבים שונים אליהם יוסיפו אותך ועוד. אתה מוזמן לפנות בפרטי ואני אקשר אותך לג'אזיסט רציני בארץ וחבר שיוכל להכיר לך מורה טוב. קח בחשבון - חצוצרה במיוחד קשה לנגינה. הייתי ממליץ להתחיל עם סקסופון שתוכל "לזרום" איתו יותר מהר. חצוצרה תדרוש הרבה טכניקה עד שתצליח לנגן וזה אומר לפחות שנה בה תעבוד קשה ולא בהכרח תנגן.

SHEX

New member
אני ממש לא מסכים איתך../images/Emo95.gif

להתחיל כלי חדש זה קשה בכל מקרה. יש כלים יותר קשים וכלים פחות קשים. אבל מוסיקה היא תחום קשה בכל מקרה. אם אדם רוצה ללמוד על כלי מסוים, עדיף שהוא יתאמץ יותר ללמוד עליו מאשר "יתפשר" על משהו שהוא פחות אוהב אבל יהיה לו יותר קל... אני חושב שאם הוא רוצה לנגן על חצוצרה אין סיבה שהוא ילמד על כלי אחר רק כי הוא קל יותר...

ttg

New member
אין עם מה לא להסכים...

הכל תלוי ברצון וסבלנות. גם בגיל מאוחר אפשר ללמוד הכל. אבל, בדיוק כמו שגיטרה זה כלי שאתה "מרגיש" את התמורה בשלב יותר מוקדם ומדרבן כך גם סקסופון מול חצוצרה לדוגמא. ברגע שיש לך תשתית כלשהי לכל, מעבר מכלי לכלי הוא דבר פשוט יחסית (רחוק מקל אבל בדיוק כמו מעבר משפה לטינית אחת למורכבת יותר). הפקת צליל בחצוצרה היא דבר קשה יחסית בשל השימוש בצלילים עיליים. גם חצוצרנים ביניהם מתחלקים למספר סוגים ויחודיות (סקרימרים, מהירים יותר, בעלי איפיון זה או אחר וכדומה) אדם שמעוניין להתחיל לאלתר או לנגן יצליח בזמן קצר יותר להשתלט עם סקסופון שדומה יותר לקלרינט / כלי נשיפה מעץ מבחינת אצבוע. (בחצוצרה זה הרבה טכניקת נשיפה וחשיבה על הצליל) לא אמרתי לוותר על חצוצרה אבל רוב התלמידים מנסיוני כאשר לא מרגישים תמורה כלשהי נשברים בשלב מוקדם. שיקול שכדאי לקחת בחשבון.

BolraK

New member
אבל הוא בן 25

למבוגרים יש משמעת עצמית גדולה יותר..... הוא צריך ללמוד על הכלי שהכי מושך אותו......המעבר מסקסופון לחצוצרה יהיה קשה בדיוק כמו להתחיל ישר עם חצוצרה. אולי רק יהיה לו יתרון של קריאת תווים, לא יותר מזה. אני פעם ניסיתי להתחיל עם כלי שאני לא אוהב ונשברתי תוך שלושה חודשים, חבל על המאמץ.

SHEX

New member
זה לא קשור למה שאמרתי..../images/Emo95.gif

אם כבר השוות לשפות, אז מה שאתה אומר זה כאילו הוא בא ואומר שהוא רוצה ללמוד צרפתית, אז תענה לו שילמד ספרדית כי זה יותר קל... בתור אדם שמנגן גם על חצוצרה וגם על סקסופון, אני יודע שסקסופון באמת יותר קל, אבל זה לא משנה את העובדה שהבנאדם רוצה ללמוד על חצוצרה (שאגב, לדעתי, הרבה יותר מספק והרבה יותר כיפי מסקסופון, אבל זו רק דעתי) אז ללמוד על כלי אחר לא ממש יעזור לו. ובקשר למעבר מכלי לכלי, אני יכול להעיד שלעבור מכלי עץ לכלי מתכת זה בדיוק כמו להתחיל מכלי מתכת מלכתחילה, ככה שסקסופון אולי רק יעזור לו במוסיקליות, אבל לא בללמוד אח"כ על חצוצרה. התהליך ההפוך הוא הקל, מעבר מכלי מתכת לכלי עץ הוא הרבה יותר פשוט וקליל...

SHEX

New member
באיזה אזור אתה גר?../images/Emo95.gif

אולי אוכל לעזור לך למצוא משהו... ובקשר לשאלה שלך - אף פעם לא מאוחר מדי להתחיל לעשות משהו שאתה אוהב. אמנם בגיל צעיר יותר קל להתחיל, אבל זה לא אומר שבגילך זה לא אפשרי...

chomer

New member
תודה על התגובות...

שמעתי שחצוצרה זה כלי קשה, סקסופון זו אפשרות נוספת ואני לא מבטל אותה. אני גר בהרצליה, לקנות כלי זה לא בא בחשבון כרגע, בגלל העלות הגבוהה. אני מעוניין להגיע לרמת ניגון סבירה תוך זמן קצר. אבל בניגוד לילדים שיש להם את כל הזמן שבעולם ויכולות התפתחותיות מדהימות, לנו, הזקנים, קצת קשה יותר - עבודה, לימודים וללמוד דברים חדשים.

ttg

New member
ממליץ לך בחום

פנה לקונסרבטוריון הרצליה או רמת השרון. רמת השרון יותר "צעיר" ומתמקצע יותר ב-ג'אז. יש גם תוכניות להשכרת כלי ואפילו "מלגות" לכלים נדרשים (שהם מעוניינים בשביל תזמורת צעירות שונות)

SHEX

New member
השקעה היא השקעה בכל גיל../images/Emo95.gif

כל אדם חושב שהוא נמצא בתקופה הכי עמוסה והכי קשה בחיים. תמיד. אמנם עכשיו נראה לך כאילו כילד היה לך המון זמן להשקיע, אבל אם היית מחפש את הזמן הזה כילד, לא בטוח בכלל שהיית מוצא. הנקודה היא, שבכל גיל אפשר למצוא את הדרך לאזן את הדברים כך שתוכל גם לעסוק בדברים ההככרחיים וגם באלו שאתה רוצה ושיספקו לך הנאה. אני בטוח שאם תתאמץ תוכל למצוא כמה שעות בשבוע להתאמן ולהשתפר, אולי אפילו מדי יום אם ממש תנסה... ונכון שלילדים יש יכולות התפתחותיות מדהימות, אבל זה לא אומר שמבוגרים לא יכולים להצליח לעשות את אותם הדברים, אולי זה ידרוש מעט יותר השקעה, או שפשוט יפיק תוצאות מעט לאט יותר, אבל יצליח...

למעלה