רוצה להתייעץ בנושא פיתוח קול

רוצה להתייעץ בנושא פיתוח קול

אז ככה: קודם כל אני רוצה לציין שבכל מקרה אני כנראה לא אהיה הדיווה הבאה של ישראל (לצערי). אני שרה באופן חובבני מאוד. חובבני בלשון המעטה. אני מלווה את עצמי על גיטרה ונהנית מזה מאוד. בגלל שאני עושה את זה כבר לא מעט זמן אז אני לא גרועה מאוד-מאוד, אבל עדיין, לרוב יש קצת פאקים בשירה שלי שלא צריך אוזן מקצועית בשביל לאתר אותם. יש ימים שאני מזייפת בטירוף עוד לפני שאני פותחת את הפה ויש ימים שדווקא השירה הולכת לי ממש בקלות ואפילו די טוב, מצליחה לעלות לגבוהים ולרדת לנמוכים בקלילות ומצליחה להעביר שיר באופן סביר פלוס, בהחלט. לצורך הקלטת חומרים שלי ומתוך אהבה גדולה לנושא, הייתי רוצה לדעת לשיר יותר טוב. אני חושבת שהיעדר בסיס מקצועי מזיק לי עוד יותר. לא חולמת על שירה מקצועית, אבל אם אצליח בעקבות שיעורים לשלוט יותר טוב בקול שלי, לשיר נכון ומהמקומות הנכונים בלי לגרום לעצמי יבלות במיתרי הקול (כמו שקורה עכשיו כל שני וחמישי) ולהישמע לפחות באופן סביר לאזני מאזינים, דייני. כאן אני בהתלבטות, כי אני לא יודעת אם מורה זה באמת מה שיעזור לי, גם יש לי קול קטן וסגור רוב הזמן, אני מצטרדת בקלות, ובחיים לא שרתי לפני קהל, אפילו לא מישהו אחד. בקיצור, הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם באופן כללי, ואם אתם מכירים מורים שמתמחים ב"מקרים אבודים" כמוני. (-:

אז קודם כל,

בהצלחהD: דבר שני, את לא מקרה אבוד. חח. פיתוח קול זה משהו שלא רק מי שיודע לשיר צריך לעבור, כעיקרון, פיתוח קול מתאים לכל אחד שרוצה לשיר, ופשוט רוצה לא לזייף בשירה. זה לא שמי שהולך לפיתוח קול פתאום יתחיל לשיר כמו זמרת אופרה, פשוט ללא הפאקים שאת מדברת אליהם. ולא לשכוח שפיתוח קול מלמד איך לא להרוס את המיתרים ואת הגרון. אם יש לך את הכוח להשקיע בשירה ובאימונים (וזה נראה לי שכן), ואת היכולת להשקיע בכסף, אז לכי על זה! ושוב, בהצלחה בהמשך הדרך:)

sonic15

New member
גם לי יש תבעיה הזאת זה הולך ככה

אני שר יפה וכל זה לא מזייף בטונים אני אל מנגן בשום כלי רציתי בטופים בסוף ויתרתי יש לי בעיות דיבור עם האותיות ס צ ז שאז זה משפיע עליי לא רק בדיבור אלא גם בשירה וקשה לי שליר בטונים כמו שכולם שרים מה אפשר לעשות? ללכת למורה לפיתוח קול בחדרה? -העיר שאני גר בה לתקן תבעית דיבור כמובן חחחחח אגב אני רוצה גם הלקים להקת פופ משהוא בסגנון אס קלאב 8 כזה

inbal287

New member
כמו שאמרו - את לא מקרה אבוד

ובכלל, הכי חשוב שאת נהנית מהשירה
. לצערי אני לא מכירה מורים מהאזור שלך [המורה שלי ממודיעין אם זה עוזר..], אבל בהצלחה בחיפוש!

sonic15

New member
אני בן לא בת

ומה כדאי לעשות כדי לי להתחיל לחקת שיעורי פיתוח קול+קלינאית כל שבוע? זה יעזור מאוד לא?

inbal287

New member
סליחה../images/Emo140.gif

אתה יכול לנסות ולראות אם זה עובד בשבילך. בכל מקרה תשתדל לא לאמץ את הקול יותר מדי, אני מניחה שזה קורה כי אתה לא שר נכון, כשתלמד פיתוח קול אני בטוחה שגם זה יעלם לאט לאט.

למעלה