רוצה להתייעץ בשביל ידיד שלי

nofi1456

New member
רוצה להתייעץ בשביל ידיד שלי

היי :)
מעדיפה לא לחשוף שמות של מקומות עבודה אז אני אתן דוגמאות שלא קשורות כדי שתבינו את המקרה הכללי.
ידיד שלי עובד בחברה מסויימת דרך חברת השמה, במשך כמה חודשים.
היום התקשרו אליו מחברת ההשמה וביקשו ממנו לעבוד חד פעמי ביום מסוים בחברה מתחרה, שעוסקת באותו דבר.
סתם לדוגמא - נגיד מישהו היה עובד באורנג' ואז היו מבקשים ממנו לעשות רק משמרת אחת בסלקום.
בנוסף אמרו לו שלא לדבר עם אף אחד מהחברה הקבועה שלו שהוא הולך לעבוד בחברה המתחרה, כי אז זה יסבך את האחראים עליו בחברת ההשמה.

בחברה ה"חד פעמית" לא ניתן להסתיר את זה שהוא עובד בחברה אחרת כי הנהלים שונים והמערכות אותו דבר..אז זה לא ייראה להם הגיוני שהוא שואל מלא שאלות על הנהלים כאילו הוא חדש, אבל מצד שני מתקתק את העבודה עם המערכות.

מה אתם חושבים על זה?
איך יתייחסו לזה בחברה ה"חד פעמית"? איך יקבלו את זה אם זה יתגלה בחברה הקבועה שלו?
ותכלס, זה חוקי בכלל? יש פה עניין מאוד מובהק של ניגוד אינטרסים.
הוא ממש לא רוצה לשרוף את עצמו בחברות האלה כי הוא מעוניין להתקדם בענף הזה בעתיד, כשיסיים את הלימודים.
עצם העובדה שמחברת ההשמה אמרו לו "אל תדבר על זה עם אף אחד כי אז זה ייסבך אותנו"...כבר חשוד.

מה אתם אומרים?
אשמח לקבל כמה שיותר עצות! תודה :)

naty3

New member
נשמע רע

המצב בחברה ה"חד פעמית" כל כך גרוע שהם צריכים מישהוא מחברה מתחרה רק ליום אחד? נשמע הזוי. עדיף להתרחק.
&nbsp
המצב בחברת ההשמה כל כך גרוע? יש עוד חברות שהוא יכול לעבוד דרכן בהמשך (לא יודעת אם חברות אחרות עושות את זה גם כן, מעולם לא נתקלתי במקרה כזה).
&nbsp
אם חשוב לו העתיד כמו שכתבת- שיוותר על היום הזה. אני בטוחה שהחברה ה"חד פעמית" לא תיפול......
בקיצור, זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
&nbsp

nofi1456

New member
זה לא שמצב בחברה ה"חד פעמית" כל כך גרוע

פשוט..יש תפקידים שמאויישים דרך חברת השמה ולא דרך עובדי חברה קבועים. אז כנראה שביום הספציפי הזה הרבה עובדים ביקשו חופש או הבריזו למי שאחרי לשיבוץ בסניפים השונים...אז חברת ההשמה מתחילה "לגנוב" מחברות אחרות שהיא משבצת אליהן.

באמת נראה לי שבסוף הוא יוותר על היום הזה, למרות שאני לא יודעת כמה פשוט זה יהיה כי הוא כבר הסכים (לפני שידע שמדובר בחברה אחרת).

naty3

New member
הוא יכול להמציא תירוץ למה לא להגיע-

יכול להגיד שהוא חולה או כל תירוץ אחר שמתקבל על הדעת.
&nbsp

נשמע ממש רע ולא מובן, והראש הקרימינלי שלי חושד כבר בכיוונים אחרים.
&nbsp
אני ממליצה לו להימנע מזה, בשביל יום אחד אני לא חושבת שכדאי שיכנס לזה.

nofi1456

New member
בסוף הוא כנראה כן יעשה את המשמרת הזאת

הוא ניסה לצאת מזה והאחראי שלו אמר משהו בסגנון "אבל אני המעסיק שלך ואתה רק אמור להקשיב להוראות שלי. אם תהיה איזושהי הסתבכות הכל נופל עליי, לא עליך". וציין שזאת לא הפעם הראשונה שהוא שולח עובדים לעבוד בחברות מתחרות, והכל בסדר.
המעסיק גם ציין שמן הסתם בחברה ה"חד פעמית" הוא לא אמור להסתיר את זה שהוא עובד בעוד חברה, כי אז איך יסביר את עניין השליטה במערכות וכו'.

למעלה