רוצה להתייעץ (יצא לי ארוך-סליחה)

יעל י

New member
רוצה להתייעץ (יצא לי ארוך-סליחה)

מראש סליחה אם תצא הודעה קצת מבולבלת כמו שאני מרגישה אני כבר עובדת 9 שנים באותו תפקיד שמאד מאד שוחק הגעתי למצב של שחיקה וגרוע מכך למיאוס. אני ממש מתביישת להודות לאיזה מצב הגעתי ועד כמה הפכתי להיות אפטית למקום העבודה ולחלק מהסובבים אותי אני מגיעה מדי יום לעבודה ורוב היום אני עובדת עם דמעות בעיניים כי אני ממש מרגישה שזהו-לא יכולה יותר. שוחחתי עם מנהלים ברשת וביקשתי להחליף תפקיד אתמול נאמר לי שככל הנראה אין סיכוי לזה כיון שאין שום דבר בפתחל הן מבחינת מיקום והן מבחינת פתיחת קורסים או תקנים באיזור שלי יחד עם זאת הוצא לי להתקדם דבר שאני מאד מאד מאד...לא רוצה כי מדובר על יותר עבודה ואחריות בפחות משכורת ממה שאני מרויחה עכשיו והכי חשוב יותר והרבה יותר שעות עבודה בקיצור הגעתי לפרשת דרכים סתומה לחלוטין ואני מרגישה כלואה ואבודה חייבת להגיע להחלטה מה לעשות עם עצמי למען ההגינות בעלי שהוא שותף מלא בחיי שבוע שעבר אמר שהקידום בצורה הנוכחית לא בא בחשבון והוא יתמוך בכל צד שלי ואפילו אם אחליט לעזוב ואילו הבוקר הוא פתאום אמר ש"ילדים גודלים". למען הפרוטוקול , אני עובדת 135% משרה ופעמיים בשבוע גם ערב עד 23:00 , עובדת 6 ימים בשבוע וכ4 פעמים בערך מוצאי שבתות זהו? מה דעתכן? מה יש לכן לומר? להעיר ולהאיר...

sipi1

New member
../images/Emo24.gif

זו התלבטות מאד לא קלה
אולי דווקא ייעוץ מקצועי יועיל ? נשמע שבתחום שאת עוסקת בו לא טוב לך, לא עם קידום ולא בלעדיו. אולי זה הזמן לבדוק מחדש מה את באמת רוצה לעשות, אם אפשר גם להתפרנס מזה, ואיך לחפש עבודה כזו.

sipor

New member
אני אגיד לך מה אני חושבת וזה לא

תמיד הדעה הרווחת בנושא הזה. אני חושבת שחיים פעם אחת, ובמקום בו לא טוב ומרגישים מאוס לא עובדים. הרבה מאוד מהיום אנחנו בעבודה, אם המצב הגיע עד כדי כך הרי שהחיים שלך שווים הרבה יותר. אני הייתי מתחילה לחפש משהו שיתגמל אותי כספית ורגשית. הרי תהי מתוסכלת אם תעבדי יותר קשה בפחות כסף ולא משנה מה יהיה התפקיד. והרי בתפקיד הנוכחי את כבר לא יכולה יותר. קחי לך חודש, בחודש הזה תתחילי לחפש מקום חלופי ותתני לעצמך את הזמן להחליט . קחי דף ועט ותעשי 2 עמודות, אחת בעד והשניה נגד.. תמלאי בלי להתייבש ותשבי מול התוצאות . את הטבלה הזאת ערכי פעמיים. פעם אחת האם כדאי להישאר במקום הנוכחי בתפקיד כזה או האחר. ובטבלה השניה האם כדאי לצאת לחפש מקום עבודה אחר.. סיכוי מול סיכון. בכל מקרה, חייבת להגיד מהצד הנטרלי שלי שבעבודה הזאת לא הייתי נשארת. יש כמובן מחיר, ולא כל אדם יכול לשלם אותו, הדבר הזה תלוי באלפי גורמים. אבל הדבר החשוב ביותר שתתחילי לחפש עבודה ולא תעזבי שניה לפני שיש לך חדשה. עוד הארה קטנה (ולא הערה בכוונה) אני לא חושבת שאדם צריך לעבוד 6 ימים עבודה בשבוע ועוד כמה מוצאי שבת מה זה אומר, שאת כל היום סביב לעבודה ואין לך מעולם ממש חופש (למעט חופשות מאורגנת) אין לך זמן לצבור כוחות לשבוע החדש.... זה קשה מאוד לפחות בעיני. מקווה שתמצאי את הדרך, אולי דרך יעוץ והכוונה מקצועית אולי בעזרת חבר שיעזור לך למצוא מקום עבודה אחר ואולי גם קצת בפסק זמן שתקחי לעצמך.. דרך אגב, החלטה גם יכולה להיות לא להחליט עכשיו למשך 3 חודשים ואז לשקול שוב מחדש מה לעשות.

boringvered

New member
קשה קשה לייעץ

את משמעות המיאוס אני כל כך מבינה ואת הדמעות בעיניים גם. בשיא הכנות צריך לשים כל מיני החלטות כאלה על מעין מאזניים ולחשוב על ההשלכות. לדוגמא מה התוכניות המשפחתיות הלאה, איך תתמודדות כלכלית, האם ניתן עכשיו להתחיל תחום חדש. קל להגיד שצריך לקום וללכת. גם אני פה באתי ושפכתי את הלב לגבי מצב שדומה לפחות ברמות מסויימות (לי אין את העומס שיש לך מבחינת שעות עבודה - אבל קצתי בעבודה...). קבלתי עצות עם כוונות מאוד מאוד טובות של "למצוא משהו אחר". מנסיון - זה לא פשוט. הצעות העבודה לא זורמות. אני לא יודעת באיזה תחום מקצועי את בדיוק עובדת, אבל אולי במקרה שלך זה לא יהיה כל כך בעייתי כמו אצלי (עבודה שמסווגת כגברית). קבלתי גם הצעות של "תשמרי את מה שיש לך כי לא תוכלי למצוא משהו יותר טוב". זו הצעה מדכדכת אבל ריאליסטית כי לפחות אצלי יש שיקולים כלכליים, ולכן גם את זה צריך לקחת בחשבון. בעל תומך זו החלטה טובה וגם העובדה שאת כיום עובדת בתנאים די מטורפים. האם את רוצה למצוא עבודה באותו תחום? להתפתח לתחום חדש לחלוטין? האם את מוכנה להתפשר על שכר אם את מתחילה משהו אחר כי ברב המקרים בתחום חדש את מתחילה כמו זוטרה כמובן, עם כל ההשלכות הכרוכות, ומעבר לכך, האם יש משהו שאת בכלל רוצה כבר, והאם ניתן בכלל להתפרנס מזה... האם יש בכלל הצעות בתחום בשוק? אני בררתי בפורום של יעוץ קריירה על תחום מקצועי שעניין אותי - לגבי סיכויי מציאת עבודה בתחום, גובה שכר בתחום והיכן ללמוד אותו. זה מקום טוב להתחיל אם יש לך כבר משהו בראש, אבל אם לא, בהחלט ייעוץ נראה לי שיכול לעזור. בהצלחה. ורד

לעזוב לעזוב ולעזוב

הגעת למצב שאין ממנו דרך חזרה (ותסלחי לי, אבל איזה מן קישום זה כשלא מרוויחים בהתאם ?
) אשרך וטוב לך שיש לך תמיכה בבית. הייתי באותו המצב ולמזלי פוטרתי,אבל אם זזה היה נמשך עוד כמה חודשים פשוט הייתי עוזבת. חבל להעביר חלק כל כך נכבד מהיום במקום שסובלים בו

לעזוב,ומהמקום שאת נמצאת

לעשות חושבים לגבי המשך דרכך (לא במקום הזה,קודם לעזוב אח"כ לחשוב) אני במקומך הייתי עושה בראנצ'ים בחצר בכסף...

כל אופציה אחרת תהיה טובה יותר

בעיניי כרגע, מלשבת יום שלם עם דמעות בעבודה. בגלל שאני מכירה מקרוב את העבודה וגם קצת אותך, הייתי מחפשת מקום אחר ואולי גם עיסוק אחר. בדרך כלל אני בדיעה שכדאי למצוא אופציה אחרת לפני שמתפטרים, אבל במקרה שלך, את כבר כל-כך הרבה זמן תקועה בהרגשה הזאת, שעדיף לשבת בבית כמה חודשים (בתקווה שפחות) ולנצל את הזמן הזה לבחון את מה שאת באמת רוצה לעשות בחיים (אולי זו הזדמנות לשנות כיוון???). אני מאמינה שברגע ש"משחררים את הפלונטר", אפילו רק קצת, הדברים מתחילים ליפול למקום שלהם, אם את מבינה למה כוונתי. לא הייתי נשארת שם יום נוסף במסגרת מה שאת חייבת לעבודה מבחינת הודעה מוקדמת. בהצלחה!
נ.ב. אני יודעת שאת לא רוצה, אבל יש עבודה אצלנו...

קרניר

New member
יעלי,

גם אני בדיעה של לעזוב, כבר הרבה זמן אני מרגישה שלא טוב לך. אז אולי באמת הגיע הזמן למצוא משהו אחר שכן שיגרום לך להגיע לעבודה עם חיוך? אולי שווה ללכת לאיזו פגישת יעוץ או לקחת כמה ימי חופש לעצמך למחשבה (עד כמה שניתן בעיקר בחופש הגדול עם הילדים...) אלו הרעיונות שעולים לי כרגע.

daldan

New member
נראה לי שזה הזמן לעשות שינוי

קחי דף ועט ותרשמי מהם הסיבות להשאר ומהם הסיבות לעזוב. כפי שהדברים נראים מהצד המקום הזה לא עושה לך טוב, השעות לא גמישות ואני לא ממש יודעת לגבי סביבת העבודה והשכר. זה אולי מפחיד לקום וללכת לפעמים יותר קל להשאר במה שמוכר, אבל עושה רושם ששינוי רק יעשה לך טוב. שיהיה המון בצלחה

יעל י

New member
תודה לכן

הדילמה עדיין בעיצומה המצב רוח על הקרשים התמיכה הולכת ודועכת מכיוון הבעל (בעיקר בגלל דאגות לעתיד) הרבה זמן לא אוכל להמשיך עידכונים בקרוב

למעלה