רוצה להתייעץ

יופיופ6

New member
רוצה להתייעץ

הילד בן שנה ושבועיים. כבר כמה חודשים, בערך מגיל שמונה חודשים נעמד והולך בעזרת... בחודש האחרון אפילו היה נעמד ועומד לבד והולך בעזרת האצבע בלבד. לפני כשבוע וחצי, ביום חמישי, שמתי לב שהוא לא נעמד ולא דורך על רגל שמאל. בהתחלה התעלמתי. הוא ילד נורא שובב. חשבתי שאולי קיבל מכה. או שסתם לא בא לו לעמוד. עבר יום עברו שלושה ימים. כל יום חשבתי שמחר זה יעבור. מאז הוא לא דורך על רגל שמאל, וכשאני מוליכה אותו הוא מסרב ללכת, מתיישב או פשוט גורר את הרגל לצעד וחצי שהוא עושה. רואים בברור שהוא לא יכול לעמוד על הרגל. בהתחלה זו הייתה מעין צליעה. עכשיו הוא לא עומד ואם עומד אז שם את כל המשקל על רגל ימין. (בדר"כ אם צריך/רוצה להגיע למשהו אז נעמד לרגע.) בשני שעבר (ארבעה ימים אחרי ששמתי לב לזה) הלכתי לרופא בקופ"ח שהפנה אותנו למיון בשניידר. שם צלמו את הרגל, עשו ספירת דם וראה אותו אורטופד ילדים (פרופ' כץ) כולם ראו שיש בעיה עם הרגל. אבל לא עלו על הבעיה. לא ראו דבר בצילום או בבדיקות דם. לבסוף, החליטו שזו כנראה דלקת במפרק הירך. שנגרמת מוירוס. הם טענו שלפעמים מחלת חום שהייתה בחודש האחרון גורמת לבעיה כזו. הורו לי לתת לו נורופן (אנטי דלקתי) ארבעה ימים שלוש פעמים ביום. אמרו לי שזה יעבור לבד תוך כמה ימים, שבוע גג. זה לא נראה שזה עובר. זה לא נראה שזה משתפר. עברו כבר יותר מעשרה ימים מאז שאני ראיתי את זה (שישה ימים מאז הבדיקה בבי"ח). אמרו לי לחזור למעקב בבי"ח לאחר שבוע. מה דעתכן? מישהי מכירה דבר כזה? קבעתי תור לאורטופד ילדים באופן פרטי. אבל מאחר וראה אותו כבר אורטופד זה נראה לי מיותר. אני דואגת. אני יודעת שזה כנראה שום דבר. שכמו שזה הגיע ככה זה אמור גם לעבור. אבל אני ממש מוטרדת מזה. תודה!

הי

אני חושבת שזה כמו שהיה למאיה אותו דבר לא יכלה לדרוך על רגל שמאל צלעה וגם נפלה לאחר שירדנו מהאוטו גם אנחנו היינו אצל רופא והוא אמר שזה דלקת במפרק לא קיבלנו תרופות וזה עבר לבד לאחר מס ימים המון בריאות וכולי תקווה שיעבור מהר

יופיופ6

New member
אני נותנת לזה עוד כמה ימים

ואז אגש באופן פרטי לרופא ילדים שעליו אני באמת סומכת כמו שכתבת. למרות שגם על שניידר אני מאוד סומכת. תודה לך!

גילית44

New member
לפי מה שאני יודעת פרופ' כץ הוא רופא עם שם

לדעתי כדאי לסמוך על מה שהוא אומר. אבל גם אני הייתי פונה לחוו"ד שניה. מקווה שיעבור מהר!

doe2

New member
אוי, מבינה את הדאגה

יש אורטופד מצויין ששכחתי את שמו, אבל הוא מנהל אורטופדיית ילדים בתל השומר ומקבל באופן פרטי. לא יודעת מה לומר לך, אצלנו גם היתה בעיה עם הרגל של זואי ולקח שנה עד שעלו על הבעיה, אבל לפי התיאורים שלך, זה לא נשמע מה שיש לה, מה גם שהמחלה שלה הרבה יותר שכיחה אצל בנות. מקווה שתמצאי מהר את התשובה, מבינה מאוד עד כמה זה מדאיג ומתסכל, מחכה לעידכונים אפילו שאני בחו"ל.

doe2

New member
אוי, ממש לא התכוונתי להלחיץ

וכבר אמרתי שזה ממש לא נשמע אותו הדבר, לזואי יש דלקת פרקים של גיל הילדות והתסמינים לגמרי אחרים, כנראה שלא הסברתי את עצמי בכלל נכון, מה שהתכוונתי לומר הוא שאני מבינה את הדאגה והלחץ שלך כי גם אני הייתי במצב דומה ולחוץ. מקווה שוב לבריאות שלמה ומהירה.

anguly

New member
הי חמודה../images/Emo24.gif

אני מכירה סיפור דומה בקשה לבת דודה שלי. כשהיא היתה כבת שנתיים - זה היה מ-ז-מ-ן - אז אני לא זוכרת בדיוק. היא התחילה פתאום לגרור רגל - כאילו לא יכולה לדרוך - זה היה דומה לתיאור שאת מתארת. אצלה זה נגרם כתופעת לוואי של מחלת הנשיקה - וחלף מעצמו כמו שהופיע - אני לא זוכרת אחרי כמה זמן - אם תרצי אברר לך. זה מתאים למה שהרופאים משערים שזו דלקת שנובעת מאיזה וירוס או מחלת חום אחרת שהיתה לו. מקווה שזה משהו פשוט שיחלוף במהרה.
והרבה בריאות

גם לנו זה קרה

ואף פעמיים, פעם אחת כשעידו היה בן שנתיים, בדיוק ביום ההולדת שלו ואחרי חצי שנה זה קרה שוב. זה לקח בערך 10 ימים עד שעבר, ולא ניתן טיפול. זו תופעה שכיחה אצל ילדים. זה בהחלט נראה מפחיד, וגם בפעם השנייה שקרה לנו נלחצנו. העיקר שעשיתם את הבדיקות ושללתם דברים אחרים. זה יעבור בקרוב... דרך אגב בפעם הראשונה שזה קרה לעידו הוא היה נראה בריא ואז החל אצלו וירוס של הקאות. והאורטופד אמר שלרב זה מגיע עם עוד משהו...

מכירה ועוד איך

בקיצור על דפי הפורום- תעשי את כל הבירורים- נורולוג , אורתופד, פיזיוטרפיה. תהפכי כל פינה אפשרית. לפעמים זה סתם הרגל שעובר עם הזמן או שזו בעיה תחושתית ולפעמים זה משהו יותר משמעותי עבודה על הרגל משלב מוקדם עושה הרבה. אשמח לתת לך המלצות על רופאים

יופיופ6

New member
הוא נמנע מלדרוך

תודה אלמוג. אני אמתין מספר ימים. במידה ואצטרך אשלח לך מסר.

למעלה