רוצה להתייעץ...........

ליהיא24

New member
רוצה להתייעץ...........

אז הבנתי סוף סוף שיש בעיה ואני חייבת לעזור לעצמי לפני שאאבד אותי לגמרי. בעזרת ה מוזה הגעתי למרכז במימון ובעלות ציבורית שאליו אני יכולה להגיע כדי לקבל תמיכה נפשית. יש לי כמה שאלות, ואני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי - האם העובדה שהמרכז הוא ציבורי יכולה לפגוע בי? (רישום שמי ותיוגי כמכורה?) - אני מחפשת מרכז שאוכל לגור בו תקופה מסויימת ולא שאצטרך להגיע אליו כרצוני. בדרך זו, סביר להניח שלא אגיע. מישהו מכיר? - בכל המאמרים שקראתי מודגשת העובדה שההתמכרות לסמים קלים היא נפשית ולא פיזית. אבל אני חשה שלמרות הרצון העז להפסיק...אני פשוט לא יכולה. יש בכלל דבר כזה - התמכרות לסמים קלים או שהבעיה שלי בכלל נפשית? מאוד מודה למי שינסה לעזור.

ליהיא יקרה, ../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

יש דבר כזה. סמים קלים, קשים, - יש דבר כזה וקוראים לא התמכרות. גם סגריות ממכרות - והמעשן הכרוני - בפירוש מכור לחומר הנורא הזה. יש דבר כזה. מה שאין - זה "לא יכולה" יש "לא רוצה" או בנתיים לא רוצה. יכול - כל אחד יכול. קל??? לא!!! לא קל!!! ולעולם אני התומכת ב"לא לבד" התמכרות היא מחלה ליהיא. ויש לה מזור ויש לה ריפוי. אין תרופות פלא, אין קסמים. יש עבודה קשה. וכאן יש המון אהבה ותמיכה. הדרך בה בחרת נשמעת לי מאוד נכונה, מאוד אמיתית ומתאימה. לעניות דעתי כל מרכז סיוע לנפגעי סמים חייב לסודיות רפואית, חוק שמירת כבוד האדם וחירותו. בלוחות הפורום (שורה עליונה בדף הפורום) תמצאי כתובות רבות של מרכזי גמילה. בקישורי הפורום תמצאי אתרים העוסקים בכך גם כן. אנו כאן לחבק, להחזיק ידיים, וכמו שאמרה חברה טובה שלנו: אנו לך רשת בטחון. קפצי. אנחנו נשמור שלא תפלי. בהצלחה ליהיא.

ל-ליהיא

בדרך-כלל אומרים שהתמכרות לסמים קלים היא התמכרות נפשית, אבל הרבה פעמים מגיעים למצב (לפחות ממה שראיתי ועברתי) שמאמינים שזו התמכרות פיזית, תלות גופנית...האמת שלפי דעתי זה פשוט משתלט על כל הרגלי החיים והיום יום ונהפך לחלק מהשגרה ככה שבתקופה הראשונה מאוד קשה לדמיין את עצמך מחוץ למסגרת הזו ולמצוא עניין בדברים קצת יותר בריאים.... בקשר לעניין הרישום ואם זה יכול לפגוע....אם את באמת צריכה את העזרה אל תהססי.... חבל שתמצאי את עצמך במקומות קשים יותר.... עדיף להתנתק כמה שיותר מהר.... לחזור למציאות...

בועה0

New member
../images/Emo20.gif"ליפתא"

היי ליהיא... המצב שאת נמצאת בו כרגע מוכר לי מן הסתם- הייתי שם
גם אני לפני חודשיים חיפשתי מרכזי גמילה (אגב, בדיוק כמוך- הייתי מעשנת חשיש/גראס/ג'ארס בלבד!) רציתי להיות במקום ס-ג-ו-ר, שבו אין סמים וגם אם אני ארצה אני לא אוכל לעשן. בקיצור, גמילה מרצון אך גם סוג של כפייה עצמית! בסופו של דבר הצלחתי לבד אבל יצא לי לראות מקום ששמו "ליפתא". המרכז נמצא ליד ירושלים. מקום מאוד מבודד. בין הרים. ו..... אם את לא מליחה לבד אז זה ה-מקום! "ליפתא". אם זה מעניין אותך אני אתן לך גם מספר טלפון. בהצלחה....

למישהו יש קצת יותר פרטים

על המקום? אני אמורה לבקר שם עוד כמה שבועות... ממה ששמעתי זה לא גמילה מסמים קלים - לגמילה מגאנגה אני יודעת שיש גם את מלכישוע בגלבוע - גם מקום מבודד באמצע הטבע אבל דורש משמעת קשה ביותר....

בועה0

New member
בערך...

קודם כל את צודקת- "ליפתא" זה אכן מרכז גמילה לסמים יותר קשים (הרואין וכדומה) אבל נכנסים לשם צעירים גם על שימוש בסמים קלים. בקשר למשמעת לתנאים: כמו שאמרת, המקום נמצא בטבע- מבודד מאוד, יש רשימה ארוכה של דברים ש"אסור!" להכניס לשם כמו פלאפון ובחודש הראשון (אם אני זוכרת נכון!) אין ביקורים! הגמילה שם היא בסך הכל שלושה חודשים. יש פעילויות ושיחות במשך היום. מעבר לזה אני לא זוכרת הרבה כי ביקרתי שם לפני שלושה חודשים והגעתי לשיחה מסטולה מתה (חיחיחי). שאלה: לא הבנתי, את נכנסת לשם עוד שבועיים או רק הולכת לראות את המקום?

זה די תלוי...

לפי המלצת קצינת מבחן ועובדת סוציאלית אני אמורה להיכנס לשם לשלושה חודשים או יותר - מה שגם אמור להיות ה"עונש" שלי וההזדמנות שלי להוכיח את עצמי במשפט....כן כן המצב החמיר עד כדי.... כרגע אני לא באחריות הורים או קצינת מבחן וכל המסגרות למינהם די נעלמתי להם אחרי שברחתי ממרכז גמילה אחר ואני מנסה לקחת את עצמי בידיים בדרך אחרת אחרי שכמעט השתגעתי שם(היה שם יותר סמים וחוסר הגיון מבכל מקום אחר ואנשים...
) בקיצור אני שוקלת ללכת לליפתא בתקווה ששם יותר טוב ולקבל עזרה כי קשה לי להתמודד עם עצמי לבד....

למעלה