רוצה להתיעץ איתכם

רותי57

New member
רוצה להתיעץ איתכם

ישלנו עובדת זרה מאוקראינה, אולי אתם זוכרים שכתבתי כי אמי רוצה לזרוק אותה מהבית כי אבי" התאהב" בה, ואני היתי באטרף מזה כי אמי אישה קשה וזאת היתה די בסדר לאבי. אך לדעתי היא לא משהו . היא רואה טלביזיה עד שעות מאוחרות של הלילה, בבוקר היא קמה אחרי השעה 9.00, היא מדברת בטלפון עם חברותיה לפעמים בחצי שעה. לפעמים היא מצלצלת ולפעמים הן מתקשרות. היא קונה על חשבון ההורים(כאשר הולכת לסופר) קרם שיזוף , עיתונים , פישטנים , תאים היא מאמינה בבריאות , היא כל הזמן מתלוננת על כאבע בטן ואז לא יכולה לעשות זה ולא יכולה לעשותזה, לני שבועה ביום החפשי שלה הלכה לים, משעה 100.00 בבוקר עד שש בצהרים וכמובן נשרפה. עד היום הא לא מתפקדת. הבית מוזנח ותמיד יש ריח של שתן. היא נעימה אך יש לירושם שהיא לא מבינה את העבודה שלה. היא לא יודעת מה זה לנקות את הבית כמו שצריך . בבוקר היא ממהרת לתת להורי אוכל בכי עוד מעט יש "תוכנית טובה בטלויזיה" אימי לא מוכנה שאני אדבר איתה היא טוענת שהיא פשוט לא מתאימה לעבודה זו. ואני מבחינתי כמו שחשבתי ופחדתי שהיא תעזוב אותנו אך משהיא מהפורום נדמה לי זהבה כתבה שהן לא עוזבות כל כך מהר, אני לא אצטער אם היא תלך אומנם המחשבה שלהתחיל שוב ללמד משהי חדשה מה זה סופר ומה זאת המחלת אלצהיימר אצל אבי וCVA אצל אמי, ואיך לנסוע לתל אביב . קצת מרתיעה אותי, ומרתיעה אותי גם המחשבה שמטפלת האחרת תהיה יותר גרועה מזאת . לא יודעת מה לעשות.

nogo1

New member
מטפלת

לא צריכה להיות בכלל התלבטות אם זו היתה המטפלת של הילד או הנכד שלך היית מחליפה ?? בטוח שכן..... לכן אם כל החוסר נוחות צריך להחליף מניסיוני למדתי שמטפלות יכולות לעשות נזק רב.....

zs1957

New member
יש מטפלות טובות ולא כולן מזיקות

היי nogo1 , מנסיוני הרב עם מטפלות אין להכליל ולומר, שהמטפלות מזיקות. יש מטפלות מסורות מאד ויש כאלה שלא ראויות להיות מטפלות ומה שמעניין אותם זה הכסף בלבד ולא המטופל. צריך לבדוק טוב את טיב המטפלת בטרם מכניסים אותה הביתה. זהבה שחם

פנטזי1

New member
לדעתי צריך להחליף מטפלת שלא

עושה את תפקידה כמו שצריך.היא צריכה לדעת בדיוק מה מותר לה ומה לא,ההורים לא צריכים לממן לה קרם שיזוף היא מקבלת משכורת וכלכלה ותשלום ביןם החופשי,כמובן שצריך לתת לה תנאי מחיה ראויים וכל מיני צ'ופרים אבל נדמה לי שהמטפלת הזאת למדה לנצל אתכם ,אם היא רואה טלויזיה בבוקר והבית מוזנח היא לא עושה את תפקידה.

zs1957

New member
תחליפי מיד מטפלת

היי רותי, צר לי מאד לשמוע את כל יסורי המטפלת שאת עוברת. אם את ואמא לא מרותים מתפקודה של המטפלת תפטרי אותהלא לפני שמצאת טפלת חדשה.זכרי שאם המטפלת עבדה נעל שנה זכאית לפיצויים,חופשה והבראה. שלמי לה תחתימי אותה שקבלה ושלחי אותה. הייתי נותנת לה מכתב המלצה שתהיה מרוצה ולא תפגע חס וחלילה בהורייך. בהצלחה במשימה זהבה שחם

רותי57

New member
מטפלת.....

האם יש טעם לשוחח איתה ובכל זאת לדרוש שתמלא את פקידה כראוי . אמי לא כל כך רוצה שאני אדבר איתה .היא טוענת כהמטלת פשוט לא מסוגלת ליותר כי הינה חולנית.

zs1957

New member
אין טעם לשוחח אתה זה לא ישנה את

יחסה לעבודה,היא לא תשתנה . היא אשה עצלה וחסרת ניסין ומוטיבציה לטפל בקשישים דמנטיים. את משלמת רהבה כסף ןזכאית לקבל עובדת מסורה, נאמנה,וחרוצה. בהצלח במשימה. זהבה שחם

zs1957

New member
בהצלחה במשימה

מקווה שתמצאי מטפלת טובה. זהבה שחם

ronnyw

New member
הענין המטפלת

רותי, אני זו שתמיד מסנגרת ומגינה על המטפלות הזרות. אולם במקרה זה שלך, נדמה לי שהמטפלת שלכם שייכת למיעוט הרע... יש לך שתי אפשרויות: החדה יותר - לזרוק אותה, ולבקש מחברת כח האדם מישהי חלופית (החיסרון - חילופין אינם מתאימים לחולים ומוציאים אותם מאיפוס לכמה ימים. כמו כן - זו הציפור המוכרת שביד. לא ברור מה בדיוק הציפור על העץ שתגיע במקומה. ) אפשרות שניה: לעשות שיחה נוקבת וחמורה עם המטפלת הקיימת. להסביר לה בדיוק מה היא אמורה לעשות, ולא פחות חשוב - מה אסור לה לעשות. להבהיר מה אתם משלמים (מזון, חשמל, טלפון כך-ולא-אחרת), מה אינכם משלמים, מהן שעות עבודה (לקום בתשע? איפה נשמע?!!!). יתכן שהיא זקוקה ל"הצבת גבולות", מושג מעולם הילדים שלנו... אבל עליכם להיות רציניים, חדים ובטוחים בעצמכם. הגדירו מה רמת הנקיון (למשל - ספוג'ה כללית פעם בשבוע, ניקוי שרותים ומטבח מידי יום. כך זה אצל הורי). חסרון - היא עלולה להרגיש שהיא על סף העפה, ולנהוג בהתאם (כמה אתם סומכים על יושרה?). רק אתם יכולים להחליט, כי רק אתם ממש מכירים את הסיטואציה. דבר אחד נראה לי וודאי - אי אפשר להשאיר את המצב כמו שהוא !!! שיהיה בהצלחה !!

zs1957

New member
שיחות לא מועילות זה אופי של האדם

היי ronnyw מנסיוני שיחות לא מועילות להף הן יכולות לגרום לחוסר מוטיבציה מצדה לעבוד . היא מרגישה מאויימת ממתינה לפצויים ולך למשפחה הבאה. החברה כבר תדאג לה. אני החלפתי לאמא שלי מטפלת מהיום להיום,המטפלת החדשה למדה מהר את העבודה לקחנו חדשה והכשרנו אותה . היום טוב לאמא ואנחנו שקטות. עדיף לקחת אחת חדשה בארץ ללא ניסיון ולהכשיר אותה בהתאם לדרישות החולה ומשפחתו. זהבה שחם

רותי57

New member
אני באמת מתלבטת

האם לקחת אחת שכבר ותיקה בארץ או חדשה ומאיזו מדינה אני צריכה משהיא שקרובה לתרבות הורי שיוכלו לשוחח איתה .הם דוברי רוסית ופולנית. שמעתי שבולגריות טובות מאוד. דברתי עם המטפלת הזאת , לא היה לה מה לענות רק אמרה שאבי הוא איש עדין ואמא קשה. "ותמיד יהיו לכם קונפליקטים" בגלל אמא. היא גם מתלוננת כי אבי "מציק" לה.כתבתי כבר פעם כי הוא מנשק לה את הידיים, לפעמים רוצה לנשק אותה ולפעמים "מטריד" וזה באמת לא נעים. היא אמרה שאולי בגלל הסיבה הזו כדאי לי לחפש משהו אחר. אמרתי לה כי אני אחפש. אך בליבי חשבתי שגם את המטפלת האחרת אבי יוכל להטריד. ואין לי עם מי לדבר. כי הוא מיד טוען שזה לא נכון. הוא חולה אלצהיימר.

ronnyw

New member
בענין המטפלת

חשבת על מטפל גבר? זה עשוי לפתור את בעיות החיזורים של אביך והקנאה של אימך. בהמשך הדרך הטיפול יהיה בשניהם, כך שאם זה גבר או אישה - בכל מקרה לאחד יהיה מטפל/ת בן/ת המין השני. אז אולי גבר הוא הפתרון? במקרה כזה גם ארץ המוצא מוכרעת - מטפלים גברים יש רק פיליפינים. אני בכלל בעד פיליפינים (כמענה לשאלתך על ארץ המוצא).

רותי57

New member
ronnyw

אני לא יכולה לקחת מטפל גבר כי אמי אחרי אירוע מוחי וכתוצאה מכך מוגבלת בתנועה ברגל וביד, היאגם סיעודית. היא לא מוכנה שגבר יטפל בה, ובנוסף לאבי יש מחשבות שווא והוא רואה את אמי "עושה אהבה " עם גברים אחרים. כך שגבר לא בא בחשבון בכל אופן תודה

למעלה