רוצה להתיעץ איתכן

maya28

New member
רוצה להתיעץ איתכן

אני קצת מבולבלת ולא יודעת מה לעשות , אני צריכה לקבל החלטה שתשפיע על העתיד המקצועי שלי. אני מהנדסת תוכנה וניהול , אחרי הילמודים יצא לי לעבוד כמה חודשים ואז נכנסתי להריון קשה ולא יכולתי לעבוד , כך בסך הכל אני לא עובדת שנה וחצי(עכשיו הילד בן 10 חודשים) עכשיו אני מתכננת לחזור לעבוד , התחלתי לחפש עבודה ורוצה להתיעץ איתכן על כיוון מקצועי. אני לא כל כך אוהבת את מה שלמדתי ולחזור לזה , זה אומר לעשות משהו שאני לא אוהבת. מצד שני אני יוכלה לחזור לתחום המחשבים אבל לא לעסוק בתכנות אלא ב QA (זה התחום ה"נחות" של תכנות). מה שטוב בעבודה הזאת שהיא מכניסה הרבה כסף , יש תנאים טובים והטבות וכמובן אפשרויות קידום . אולם שעות העבודה מרובות(כלומר פחות לראות את הילד) האופציה השנייה זה לעבור לתחום משאבי אנוש. זה תחום שאני יותר אוהבת , אבל זה תחום שבעיקר עובדים על אחוזים (אני לא אוהבת לעבוד על אחוזים), המשכורת על הפנים. ובעתיד לא יהיו לי אפשרויות קידום כי אין לי תואר במדעי ההתנהגות. חוץ מזה שהמרדף הזה אחרי האחוזים נראה לי מתיש ומעצבן. אני מתלבטת מה לעשות , בעלי אומר שאני יעשה מה שטוב לי , אבל אני בעצמי לא יודעת מה טוב לי ומה אני רוצה. רציתי לשאול את דעתכן? מה אתן אומרות ? מה אתן הייתן בוחרות? אשמח לקבל הצעות , הערות וכו'

ו שתי

New member
התובנה היחידה שאני יכולה להציע

היא שתחום משאבי אנוש מאד רווי, ואותי אישית מאד שעמם.אפשרויות הקידום אחרי שלב חברות ההשמה הן או אשת משא"ן אצל הלקוח (גיוס רווחה וכד')- שלרב התחושה היא שצריך לעבוד מאד קשה כדי להצדיק את קיומך (וזה אחד התחומים שלטעמי סובלים מניפוח יתר וחוסר הצדקה כולל, וגם נוטה להיות בין הראשונים תחת חרב הקיצוצים) בארגון. אפשרתו נוספת היא עצמאות בחברות אאוטסורסינג. וכל מה שתקף לגבי שכירה בארגון, תקף שבעתיים כשזה העסק שלך ויש לך מחויבות לעובדים ולהוצאות השוטפות. וחוזרת שוב, התחום רווי. מאד. ואישית, מה שגרם ל לעשות בזמנו תפנית חדה ונטוש את סירת המשא"ן היתה, שזה עיסוק במותרות, ועל גבול העיסוק באוויר (לופט געשפט), וכל הזמן הרגשתי שצריך להמציא עבודה, ולהמציא את עצמך כדי להצדיק את קיומך. אבל קחי אותי בערבון מוגבל גם בגלל אופי, וגם בגלל שעבדתי רק בשלושה ארגונים.

sariii

New member
יכולה רק לחדד לך את ההתלבטות,

בעלי עובד בחב' הי-טק, בתחום ה - QA, מאד מרוצה אבל עובד שעות מטורפות לחלוטין ואני מכירה חלק גדול מהקבוצה שלו והם עובדים באותם שעות, גברים ונשים. אני מהצד השני באה מתחום משאבי אנוש, למדתי סוציולוגיה באונ' והשלמתי לימודי תעודה בניהול משאבי אנוש ועבדתי בתחום מספר שנים בחב' גדולה והחלטתי לעזוב את התחום כי הבן שלי (שהיום בן 6 כמעט) כמעט לא ידע מי זאת אמא (ואצלינו גם אבא) אלא רק הכיר את המטפלת שלו והסבתות שלו. העבודה עצמה הייתה מאתגרת, אבל גם מאד מאד שוחקת, למרות שהשכר היה מעולה. אם את מתכוונת לנושא של כ"א, גיוס עובדים, חברות כ"א וכד' שם המצב שונה, לדעתי אין הרבה עניין בעבודה (מכירה הרבה בנות שאיתן עבדתי בתור הצד שעובד עם חב' כ"א), הרבה שעות ושכר נורא, ואני לא אג\ים ואגיד כי בתור התחלה מדובר על שכר רעב של ממש. אני עזבתי את התחום גם בגלל השעות וגם בגלל השחיקה וחשבתי שאעשה הפסקה קטנה ואחזור ואני ממש לא מתגעגעת ועברו כבר מעל לשלוש שנים

ה ו ב י ט

New member
זו באמת התלבטות

ואני כותבת את זה כאחת שרוצה להשתלב בתחום הזה של משאבי אנוש ופיתוח ארגוני (רק שאף אחד לא שם עלי כי אין לי ניסיון, רק תואר...). אני מסכימה עם הבנות שכתבו שזה תחום שטוחנים בו שעות ושהפן של רכזת כ"א בחברות ההשמה למיניהן זו עבדות לשמה. נכון גם שמשאבי אנוש הם המותרות בארגון ודבר ראשון לקיצוץ בעת קשיים כלכליים, וחשוב לקחת את זה בחשבון. אני פחות מסכימה עם זה שהתחום הוא מהפחות חיוניים בארגון. הרי ארגון לא יכול בלי לגייס אנשים, בלי לדאוג לכל נושאי הפרט, להדרכות וכ"ו. אם כי ברור שאין מה לשהוות ביחס לפיתוח. מנגד, גם ב-QA יש דרישה לשעות רבות כך שמהפלונטר הזה קשה לברוח כך או כך. באופן אישי, הייתי נשארת לפי שעה בתחום המחשבים, אלא אם כן את ממש סובלת בו או לסרוגין מאוד נמשכת לתחום השני. דבר אחד לא הבנתי, מה הכוונה "לעבוד באחוזים"?

ו שתי

New member
לעבוד במשכורת זעומה כבסיס

או בכלל בלי שכר בסיסי, ולקבל על כל השמה שאת עושה אחוזים, שמהווים עיקר השכר שלך. זו השיטה בחברות השמה.

maya28

New member
כמה דברים

לא כל חברות הייטק מחזיקות מחלקת גיוס. לדוגמא שעבדתי באמדוקס אז היה להם ממש מחלקת גיוס. אז מה שנותר לי כרגע זה להתחיל בחברות השמה. שלא ברור לאן זה יקדם אותי. ולעבור לחברת הייטק יהיה לי מאוד קשה , כי אין לי תואר במדעי ההתנהגות. לעבוד באחוזים זה אומר שאת מקבלת משכורת בסיס (4500 - 5000) וכל השמה שאת עושה את מתוגמלת (בסביבות 800) . בחודש לא עושים כל כך הרבה השמות , אם בכלל. יש כל כך הרבה חברות השמה והעובדים פונים להרבה חברות , אז הסיכוי שלך לקבל אחוזים הוא קטן.

בתור ותיקת הייטק

הנה איך שאני רואה את הדברים. 1. דווקא ב QA עובדים המון סטודנטים שלא נותנים משרה מלאה ודווקא בזה לך יש יתרון - שאת כן יכולה לעבוד כל יום. הרבה פעמים זה נראה שעובדים המון שעות אבל זה גם בגלל שסטודנטים צריכים לגמור מכסת שעות ועובדים בימים מרוכזים יותר. 2. יותר חשוב מאשר "תכנות" או "QA" זה האופי והאוירה ושגרת העבודה במקום מסוים. זה נכון גם לגבי התפקידים עצמם. לדעתי שווה לך לפזר קורות חיים בלי להתקבע על תחום זה או אחר, לראות מה עולה בחכתך ואחרי זה לחשוב הלאה.

ה ו ב י ט

New member
רעיון מעולה. מסכימה איתך לחלוטין

גם מהניסיון שלי, מה שקובע פעמים רבות אם יהיה לך כיף לקום בבוקר וללכת לעבודה זה לא בהכרח התפקיד עצמו אלא מקום העבודה = האנשים, הצוות שאיתו את עובדת, הבוס, האווירה. לכן באמת כדאי לשלוח לכל התחומים ולראות מה יעלה. בהצלחה!

maya28

New member
תודה לכל מי שענה ../images/Emo24.gif

אחרי שחשבתי על זה הגעתי למסקנה שאני אבחר להתפתח לכיוון QA . פחות שעות מתכנות , עם אפשרויות קידום(מה שלא יהיה לי במשאבי אנוש). עזרתן לי לסדר את המחשבות

למעלה