רוצה להתנדב לצה"ל ,יש לי OCD

לירון129

New member
רוצה להתנדב לצה"ל ,יש לי OCD

.שלום שמי לירון ואני בן 19.
בגיל 18 התפרצה אצלי חשיבה אובססיבית(OCD),לפני כן הייתי מיועד לגיוס קרבי.
אני הולך בשבועיים הקרובים להתחיל את תהליך ההתנדבות ,והבנתי שהוא לוקח חצי שנה.
רציתי לדעת ,עם להגיד לקבן את כל הקשיים שלי ואפילו להקצין את זה כדי לקבל הקלות?
כי מצד אחד אני רוצה שירות קל ונוח בגלל הOCD,מצד שני..אני לא רוצה שיבוא ויגיד לי יש לך שחרור מהתנדבות גם.
תודה מראש.

לירון129

New member
ובקשר למקום השירות

הם ישבו איתי ויחליטו איפה הכי יתאים לי בגלל הקשיים שלי?
יש המלצות?

Run for a Fall

New member
היי

אני לא חושב שיש צורך בהקצנת המקרה, בנושאים רפואיים עדיף תמיד להציג את כל האמת ורק את האמת. הרופא כבר יידע איך לבוא לקראתך ולוודא שתוכל להשלים שירות תקין בצה"ל למרות הקשיים - זו הרי כל המהות של התנדבות לצה"ל. רוב המתנדבים גם ככה מקבלים הקלות רבות בשביל לוודא שמצבם הבריאותי לא יחמיר - כך שלפי דעתי ממש אין צורך להקצין (וכמו שאמרת, זה עלול לפגוע בך בסוף).

בקשר למקום השירות - בוודאי, אתה בוחר את התפקיד ואת מקום השירות, ובדר"כ אתה גם מזומן לריאיון לפני ההגעה לתפקיד. שם תוכל לוודא עם מפקדיך העתידיים שהם באמת קשובים לצרכים שלך ולבעיה הרפואית.
כמובן שגם רופא בוחן את השיבוץ לפני ומאשר אותו.

בקשר להמלצות - הכל תלוי באיזה תחום מעניין אותך ובאיזה סוג שירות אתה מעוניין... ההמלצה שלי היא קודם כל להתחיל בתהליך כי הוא די ארוך, וכשתגיע לשלב בחירת התפקיד - נהיה פה לעזור גם כן.
יש גם מספר המלצות לתפקידים במאמרים בפורום.
חשוב לי לציין רק שמכיוון ומדובר בפרופיל נפשי, יהיה קושי לקבל סיווג בטחוני, מה שיגביל את מבחר התפקידים שיעמוד לרשותך.

בהצלחה!

לירון129

New member
אפשר את הקישור למאמר על התפקידים?

ותודה מראש.
עוד עניין,הוא שהמצב שלי לא יציב,יש תקופות שאני מרגיש טוב ויש תקופות שלא..
להגיד את זה?הם יכולים לא לקבל אותי בגלל זה?

נ ו ע ה 12

New member
כמו שמתן אמר, לומר רק את האמת ואת כולה

במיוחד כשמדובר על מצב רפואי, שחשוב יותר מאשר שירות בצה"ל לדעתי, עם כמה שגם הוא חשוב.

הערה קטנה - ההתליך אכן לוקח זמן, לפעמים יותר מחצי שנה ולפעמים פחות, תהיה מוכן לזה...

כלים ומידע > מאמרים > הצעות תפקידים (מצורף קישור ישיר). יש שם 2 תפקידים שלא מצריכים סיווג, אבל יש עוד זמן.

Run for a Fall

New member
קשה לי לענות לך

כי אני לא מבין עד כדי כך בדברים האלה, אבל לפי מה שנראה לי זה לא בדיוק משנה מה הסיבה לפרופיל - כל עוד הפרופיל הוא נפשי קיימת בעיה בקבלת סיווג בטחוני לתפקידים מסוימים.

לירון129

New member
הבנתי.

וחוץ מהתפקידים האלה,אין פה שום דבר שנראה לי מעניין.
איזה עוד תפקידים יש?אני מדבר על כל"ב
תודה רבה ד"א !!! :)

לירון129

New member
ועוד משהו,

כרגע המצב לא הכי יציב אצלי ואני במעקב אצל מומחה שמטפל בי.
מה עדיף,להתחיל את התהליך או לחכות שאני יתייצב?

נ ו ע ה 12

New member
חוץ מאילו תפקידים?

ויש מגוון ענק של תפקידים בצבא, העניין הוא למצוא את מה שמדבר אלייך ושלא יצריך סיווג.

אגב, קל"ב*, וקשה לדעת מה זה קל"ב עבורך בלי לדעת איפה אתה גר... הכוונה לחיפה? בכל אופן נראה לי ששלב מציאת התפקיד עוד ממש רחוק.

90009hen

New member
שלום לירון

היי לירון , קיבלת פטור במהלך השירות או לפני שהתגייסת?

לירון129

New member
לפני הגיוס.

לפני הגיוס.הייתי מיועד לקרבי ואז ההפרעה הנפשית התפרצה.

למעלה