רוצה להתפטר כבר!!

Yellow Fever

New member
רוצה להתפטר כבר!!

חתמתי ל 10 חודשים לאבטחת מוסדות חינוך המפקחת שלי אמרה לי שאם אני רוצה להתפטר אז הם קונסים אותי בסכום מסויים ואם אני מתפטרת אחרי חצי מהזמן ויותר [כלומר מ 5 חודשים] אז קונסים בחצי מהסכום. נשארו לי עוד 3 חודשים לסבל הזה וממש ממש ממש בא לי לחתוך, אז בקיצור הם יקנסו אותי ב 500 ש"ח אבל מצד שני לפני שחתמתי על החוזה אמרו לי שאחרי 10 חודשים מקבלים מענק של 5000. חשוב לציין שזה לא מענק של עבודה נדרשת או כל מענק מהלשכה לחיילים משוחררים, אלא מחברת האבטחה. כך שלא הייתי בונה כל כך על ה 5000 ש"ח האלו. מה אתם חושבים ? שווה לחתוך ?

joshh

New member
יש לך את זה בכתב ?

על ה-5000ש"ח מענק ? כי אם כן את יכולה לחייב אותם לשלם. אבל בכל מקרה, אסור להם לקנוס אותך. ואין שום נימוק בעולם שהוא הגיוני שיכול להגיד שכן. לא הכשרה והתחייבות - זה לא חוקי, נ ק ו ד ה ! עכשיו אם בא לך לסיים תני להם את השבועיים המגיעות להם כחוק וכדין (לפחות שאת תהיא בסדר ולא עברוונית) ותתחפפי ואם הם יורידו לך תצרי איתנו קשר ואנחנו נדאג להחזיר+רבית. joshua

Yellow Fever

New member
אמממ

על המענק אני מניחה שזה כתוב בחוזה. איפה כתוב במפורש שאסור להם לקנוס אותי על הפיטורין ? אני מעדיפה לבוא אליהם ישר בגישה של "הינה זה כתוב פה" ואז הם יוותרו מאשר "נפגש בבית משפט" ...

joshh

New member
הינה:

חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, התשנ"ו-1996 12. איסור על קבלן ומעסיק בפועל לחייב עובד בתשלום (א) לא יקבל קבלן כוח אדם ולא ידרוש בדרך כלשהי מעובד שהוא מעסיק או ממועמד לעבודה אצלו, כל תמורה בעד שירותיו או החזר הוצאותיו, בין במישרין ובין בעקיפין. (ב) מי שאצלו מועסק בפועל עובד של קבלן כוח אדם לא ידרוש ולא יגבה מהעובד בדרך כלשהי תמורה מלאה או חלקית של סכומים שהוא שילם לקבלן כוח האדם בעד שירותיו או כהחזר הוצאותיו, בין במישרין בין בעקיפין. (ג) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו לגבי תשלום בעד הכשרה מקצועית אם היא ניתנת למועמד לעבודה לפני תחילת העסקתו בידי קבלן רוח אדם לשם הכשרתו לעבודתו _________________________________________________________________________ בנוסף יש את הגיבוי הנ"ל: חוק הגנת השכר, ה'תשי"ח - 1958 25. ניכויים משכר עבודה (תיקון: תשי"ט, תשכ"ד, תשכ"ה, תשכ"ח, תש"ם) (א) לא ינוכו משכר עבודה אלא סכומים אלה: (1) סכום שחובה לנכותו, או שמותר לנכותו על פי חיקוק; (2) תרומות שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו; (3) דמי חבר בארגון עובדים שהעובד חבר בו, שיש לנכותם מן השכר על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה או שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו, והתשלומים הרגילים לוועד העובדים במפעל; (3א) תוספת לדמי החבר שמותר לנכותם על פי פיסקה (3) המיועדת למימון פעילות מפלגתית, זולת אם הודיע העובד למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלום התוספת; (3ב) דמי טיפול מקצועי ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז1957-, שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים, או שהעובד הסכים בכתב לניכוי כאמור; שר העבודה, לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה, ובאישור ועדת העבודה של הכנסת, יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותר לנכותם לפי פיסקה זו; (4) סכום שהוטל כקנס משמעת בהתאם להסכם קיבוצי או על פי חיקוק; (5) תשלומים שוטפים לקופת גמל ובלבד שתשלומים כאמור לקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה לא ינוכו משכרו של העובד אם הוא הודיע למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלומם. (6) חוב על פי התחייבות בכתב מהעובד למעביד, בתנאי שלא ינוכה על חשבון חוב כאמור יותר מרבע שכר העבודה; (7) מקדמות על חשבון שכר עבודה, אם אין המקדמות עולות על שכר עבודה בעד שלושה חדשים; עולות המקדמות על שכר עבודה לשלושה חדשים - חלות על היתרה הוראות פיסקה (6). (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), חדל עובד לעבוד אצל המעביד, רשאי המעביד לנכות משכרו האחרון של העובד כל יתרה של חוב שהעובד חייב לו, לרבות מקדמות. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ הינה ניתן לפשפש כאן. חוקים וצווי הרחבה >> חוקים בדיני עבודה joshua

TheBigBrother

New member
אחי, הם יכולים

היתי במשפט הם יגידו ש-500 ש"ח היתה עלות ההכשרה שלה, ואת זה הם יכולים לדרוש אז אם את חותכת לפני אין שום דרך לשמור על ה-500 ש"ח

joshh

New member
באמת ?

סבבה, אז היכן תעודת המקצוע ? תשלום על הכשרה הוא רק על הכשרה של מקצוע וקרוס של מאבטחים אינו נחשב כמקצוע ולא מקבלים תעודת מקצוע ובנוסף אינך יכול לעשות איתו כלום במידה והיית מקבל. לפי החוק, חל איסור ממעסיק לבקש תשלום מעובד על הכשרה אשר שילם עליוץ רק במידה ושילם על הכשרה הנועדה לקדם את העובד והעובד יכל לעשות את לבד. לכן אין מצב שבית המשפט היה מאשר עבריינות שכזו ! joshua

TheBigBrother

New member
תשמע

היה לי משפט הכשרת המטווח שלי עלתה 180 ש"ח המעסיק צירף לזה את שליחת הקשה לקבלת רישיון נשק + נסיעה למשרד הפנים שהוא כביכול עשה+ שעות עבודה שהוא איבד כתוצאה מזה והוא טען שזה ביחד 500 ש"ח השופטת קיבלה את זה...

avi1976

New member
עדיף להתייעץ עם מומחה בתחום

לפני שעוזבים... חברות האבטחה עוברות על החוק ולא מקיימות את החוזה מצידןואם היית נעזר באיש מקצוע בדיני עבודה אז היית מסיים עקב אי תשלום על פי דין (הרעה בתנאי עבודה) ונובע מכך היית תובע את כל הדרוש + פיצויים מהחברה. לכן אני מציע לא לעשות דברים נמהרים ותמיד לחשוב פעמיים ולא יזיק להעזר באנשים שמבינים. בשביל זה קמנו ובשביל זה אנחנו פה... בואו תעזרו לאמי"ל להתרומם ולא להעלם... כי אחר כך כבר אף אחד לא יעזור לכם!!!

joshh

New member
השופטות סתומות

בטח שיא קבלה את זה. הייתה משכנע אותה שהשמש ירוקה עם טיעונים משכנעים היא גם הייתה מקבלת... בשביל זה לקחים את הטובים ביותר - ראה את תגובת אבי

TheBigBrother

New member
תשמע

אין יותר מדי מה להגיד נגד טענות כאלה היא לא תבקש קבלות על דלק וחתימה מהמזכירה שהבוס היה במשרד הפנים כמה שעות ונראה לי כל המעסיקים יגידו א תהטענות האלה

joshh

New member
תאמין לי

זאת לא הפעם הפעם הראשונה ולר ה-200 שאנחנו עוברית את אותו סיפור, זה יותר. לא הייתי כותב אם לא הייתי בטוח. joshua

avi1976

New member
תמיד אפשר לערער ושלא יקבלו את זה

ואם זה אמיתי אז יכול להיות שלא מסרת את כל הטיעונים במשפט ואיך הוא התנהל... בכל מקרה כדי ללמוד מכך מה מספר התיק ומי השופט/ת או הרשם/ת ובאיזה איזור שיפוט המשפט התנהל?

TheBigBrother

New member
אתה מדבר על המשפט שלי?

אני לא בדיוק זוכר, אבל אם אתה רוצה פנה אליי במסרים ואני אתן לך פרטים

אהה , גם אני רציתי להיתפטר ! ......

גם אני חתמתי על חוזה של 11 חודשים ( זה אמור להיות 12 חודשים , כלומר שנה 1 שלמה כדיי לתת פיצויים ) , ואני רציתי להיתפטר באמצע והם הכריחו אותי לשלם להם 1500 שקל אם אני רוצה להיתפטר ! .

DUDUS24

New member
אני קורא ולא מאמין- השתגעתם...

קחו את עצמכם לעו"ד ותקבלו את המגיע לכם, אני עבדתי עם חברת ארי ,ימים ולילות שמעתי את העובדים מתלוננים ולא עושים כלום, כשנמאס לי הלכתי למנהל וביקשתי את המגיע לי -ושם נאמר לי ש"אלך לעז..." עכשיו עו"ד אפריים פרוימוביץ מטפל בזה, אשלם את שכרו ואקבל את המגיע לי וסביר להניח ששלא דיון משפטי -כי חברות אלו לא אוהבות דיונים ומעדיפות פשרות, אז...נסו להעזר בעו"ד ..ושלא יעבדו עליכם!

למעלה