רוצה להתקין לינוקס...

tomer70

New member
רוצה להתקין לינוקס...

שאלות: 1) האם שווה בכלל להתקין לינוקס? 2) אפשר להתקין לינוקס בלי שזה יפריע או יעשה בעיות לווינדאוס (98) 3) כמה מגה לינוקס אחרי ההתקנה? 4) הפקודות הבסיסיות בלינוקס קשות? 5) אפשר לעשות מין רשת כזאת בין הלינוקס לווינדאוס? 6) אם כן אז אפשר לעשות רק כונן אחד שיהיה משותף? נגיד c=windows d=windows g=linux j=linux f=windows+linux אם מישהו יודע רק חלק מהשאלות שיענה לי גם.....

gilad_no

New member
אל תתחיל איתם ...

עם השאלות האלה. גם אני שאלתי
הנה קישור לתשובה שנתנו לי שמכילה את רוב התשובות לשאלות שלך

התקנות ... חפש הודעות קודמות

1) כן, לפחות לצורץ נסיון 2) כן 3) כדאי להקצות לפחות 2.5 MB 4) בכלל לא. לא יותר קשות מהפקודות הבסיסיות בחלונות ... 5) אם הכוונה בין מחשבים - כן. 6) לא, שיטת רישום הקבצים (FAT) שונה. לינוקס יכול לקרוא FAT32 (שמשמש את חלונות) ולכתוב אליו. חלונות לא יכול לקרוא מלינוקס (מסובך) לכן ההגדרות מצד החלונות יהיו ללא שנוי (יראה רק את עצמו) הלינוקס יראה את המחיצות של חלונות כתת מחיצות של /mnt

תמר,

New member
ניתן לעשות כונן משותף עם FAT

אבל לא עבור מערכת ההפעלה עצמה, אלא עבור קבצים משותפים. ובעניין גודל הדיסק - התכוונת ל-2.5 GB, לא?

כן

עבור קבצים משותפים - סעיף 6 בהודעתי
עבור גודל הדיסק - אכן צדקת. 2.5 MB לא הספיק אפילו ב94.

tomer70

New member
אבל לא עניתם לי על השאלה

אז אפשר לעשות כונן משותף? או לא?

כן

קבע מחיצה מסוג FAT32 או FAT16. זה סוג של מחיצות DOS, אבל לינוקס יכול לקרוא ולכתוב.

תמר,

New member
למה לא ענינו לך? (תוספות)

אמרנו שאפשר, אבל לא להשתמש באלו שעליהם יושבים הקבצים של מערכת ההפעלה. מכיוון שהגישה לכוננים נעשית באופן שונה בכל מערכת הפעלה, גם השמות שלהם שונים. בלינוקס אין \:c ו-\:d, אלא שם ההתקן לפי המיקום הפיזי שלו, לדוגמה: בחלונות קוראים בשם C למחיצה הראשונה של הדיסק הראשי (master) שיושב על ה-primary ide. בלינוקס המחיצה הזאת נקראת dev/hda1/, וניתן למפות אותה לכניסה מסויימת ב-root directory המחיצה השניה בדיסק ה-slave שיושב על ה-secondary ide נקראת dev/hdd2/, ובחלונות זה תלוי במספר המחיצות שחלונות יודע לקרוא על דיסקים קודמים. מהנ"ל אתה יכול להבין שני דברים: 1. צריך להבין קצת בחומרה כדי להבין את לינוקס 2. בחלונות יכול להיווצר בילבול כאשר מוסיפים/מסירים כונן או מחיצה, מה שאין כן בלינוקס (אלא אם כן הורדת את המחיצה עם מערכת ההפעלה, שאז לינוקס לא יעלה)

למעלה