טוב שאת ממש מאמינה במה שאת אומרת...
טוב שאת מאמינה במה שאת אומרת. אני ממש לא בטוח שאמונתך באלוהים שווה משהו, אם את כל כך עסוקה בלחפש לה סימוכין מדעיים, כמו שזה בריא יותר. זכרי דבר אחד, אחת ולתמיד - דת ומדע לא הולכים ביחד. בכלל. זה שברית מילה זה יותר בריא זה עוד איכשהו מקובל, אבל הרב הרי לא עושה את זה כי זה יותר בריא, אלא כי זה מה שכתוב בתורה. ובקשר ל"לאכול כשר זה יותר בריא" - תלוי מה אוכלים. נקודה. חזיר יכול להיות בריא גם כן, אם יודעים להכין אותו נכון. כל עוד לא ניסית - לא תדעי... עכשיו, בנוגע לדתיים - מובן שהם יוכלו לענות ליחזקאל על כל השאלות. אבל את לא חושבת שאת התשובות שלהם הוא כבר שמע ככל הנראה אלפי פעמים. הרי זה כל-כך נדוש - כל מחזיר בתשובה משתמש בדיוק באותם טיעונים, שמתגלים במקרה הטוב כדמגוגיה, ובמקרה הפחות טוב כשקר גס. אז מה כבר הם יאמרו לו - שישאר דתי כי אלוהים אמר? או כי הם כאלה? חוץ מזה, אני נמנע בכל תוקף מלתת בעצמי עצה ליחזקאל מה לעשות עם עצמו, משום שאני חושב שתהליך החזרה בתשובה או היציאה בשאלה חייב לבוא מתוך האדם ומתוכו בלבד, ולא בגלל שמישהו אמר משהו. ולסיום, נקודה למחשבה בשבילך (ואת מוזמנת לשאול את הרב). יש לי סלולרי של נוקיה ברשת אורנג´, שפולט קרינה מפה עד להודעה חדשה, ומטגן באיטיות את המוח שלי. עכשיו השאלה היא - אם נכשיר את הסלולרי - הוא יהיה יותר בריא בשבילי? ואולי הקרינה שלו תביא לי השראה אלוהית לראש? ותחשבי על זה... ולדי