רוצה לחזור בשאלה

yehezkel1

New member
שאלה

מי המציא את כללי המוסר הכלל-אנושיים? מה קובע COMMON SENSE?

אנדרי ז

New member
הם צמחו יחד עם התפתחות האנושות

אם תחשוב על זה, כללי מוסר מגדילים את סיכויי ההישרדות לאורך זמן של תרבויות. ותרבות ששורדת מביאה איתה את הישרדות כללי המוסר שלה. זה מאוד פשוט אם באמת תחשוב על זה קצת.

yehezkel1

New member
והיכן אותן תרבויות ??

אני תוהה אם כן, היכן האימפריה היוונית המפוארת שהתפארה בכללי מוסר ובפילוסופים כדוגמת אריסטו, אפלטון וכו´? והאימפריה הרומית וקודי המוסר שלה? (דרך אגב, אם פעם יצא לך לקרוא את ספר הכוזרי, אז במאמר הראשון רבי יהודה הלוי מתייחס בדיוק לשאלה זו) אתה חושב שאנחנו צריכים לאמץ את כללי המוסר האמריקאים? כי אני לתומי, חשבתי שעשרת הדיברות הן ראשית צמיחת כללי המוסר... לא?

אנדרי ז

New member
הן עדיין איתנו היום

התרבות היוונית והתרבות הרומית הן אבותיה של התרבות המערבית המודרנית. רואים את זה באומנות, מערכות חוקים, מדעים, ועוד ועוד.

yehezkel1

New member
נניח שאתה צודק...

אז למה אתה נגד הישרדותה של התרבות היהודית?

אנדרי ז

New member
איפה אמרתי כזה דבר?

ונא לא להגיד לי מה בערך אתה זוכר שאמרתי. תביא לי קישור להודעה מדוייקת שאני אוכל להתייחס אליה, או לחילופין תחזור בך.

yehezkel1

New member
הבהרות

יכול להיות שהייתי מוצא הודעה כזו או שהייתי חוזר בי או מנסה להבהיר את עצמי או לא יודע מה. אבל אני לא. אני לא מוצא שום רצון או דרך לדבר, להתווכח ולהחליף דעות. לא יותר. מן הסתם תגיד שאני בורח, ואולי אני בורח אבל אני מרגיש כועס. תסתכל על ההודעות האחרונות שלי בפורום.

אנדרי ז

New member
זכותך לא להשתתף בפורום

אבל אם אתה כן משתתף, אין לך זכות להתייחס רק למה שנוח לך.

yehezkel1

New member
ומי אתה שתגיד?

מי אתה שתגיד לי על מה להגיב או לא? או שזו רק הזכות שלכם? לכם מותר למחוק הודעות שלא מוצאות חן בעיניכם ולי לא? לכם מותר להיות גזעניים ולי אסור לקרוא לכם ככה? אתה אחראי זכויות וחובות?

yehezkel1

New member
התנצלות

אנדרי, אם השמצתי, פגעתי, הוצאתי לשון הרע או סתם הייתי מניאק - אני מבקש את סליחתך. אתה אחי, אנא סלח לי. סליחה. "וחוץ מזה דברי הוצאו מהקשרם...."

all

New member
לא ידידי, אם אנחנו דוגלים בחופש

ובדמוקרטיה. הרי שבמיוחד בפורום יש לו את כל הזכויות להתיחס או לא להתיחס לכל מה שבא לו. ואל תשכח חזרה בשאלה זה דבר מאוד לא פשוט. אז נסה לעזור ולתמוך ולא לתרוק דלתות כל כך מהר.

אנדרי ז

New member
כמובן שמבחינה טכנית יש לו זכות לכך

אבל לי יש זכות מלאה לנצל נגדו כל הודעה שהוא יבחר שלא לענות עליה. וחוץ מזה, ויכוח שבו אחד הצדדים בוחר על מה לענות ועל מה לא הוא ויכוח מאוד לא בריא, וזה דרך אגב גם אחד הכלים העיקריים שבהם נוהגים להשתמש מחב"תים מסוגו של אמנון יצחק.

יחזקאל יקירי

צ´מע,אני דתיה.דתיה קיבוצניקית אמנם זה מתבטא בהרבה דברים אחרים אבל לא ניכנס לזה עכשיו..... הדת...בוא נראה...יש משו שאנשים לא מבינים. הדת זה כדי שיהיה לך טוב!בשביל שיהיו לך חיים יותר טובים!! עשו מחקרים וגילו לדוג´ שלאכול כשר זה הרבה יותר בריא ...וברית מילה זה יותר בריא וכו´..וכו´... ולדעתי תיכנס לפורום דתיים...אני ממליצה בחום יש שם אנשים מקסימים והם יכולים לענות לך על הרבה מאוד שאלות שאולי אף אחד לא ענה לך.... בקיצור-תנסה לדבר איתם.לדעתי תישאר דתי....במיוחד בימים קשים אלה שעמ"י נמצא....שכל שעה מודיעים על פיגוע אחר...שא"א כבר לפתוח עיתונים יותר. עם ישראל חייב לחזור בתשובה!לנסות...ולראות....אולי החיים שלנו יהיו יותר טובים ממה שהם עכשיו..... שלא נדע עוד צער.... (אני חותמת בשמי האמיתי)מעין.

ולדי

New member
טוב שאת ממש מאמינה במה שאת אומרת...

טוב שאת מאמינה במה שאת אומרת. אני ממש לא בטוח שאמונתך באלוהים שווה משהו, אם את כל כך עסוקה בלחפש לה סימוכין מדעיים, כמו שזה בריא יותר. זכרי דבר אחד, אחת ולתמיד - דת ומדע לא הולכים ביחד. בכלל. זה שברית מילה זה יותר בריא זה עוד איכשהו מקובל, אבל הרב הרי לא עושה את זה כי זה יותר בריא, אלא כי זה מה שכתוב בתורה. ובקשר ל"לאכול כשר זה יותר בריא" - תלוי מה אוכלים. נקודה. חזיר יכול להיות בריא גם כן, אם יודעים להכין אותו נכון. כל עוד לא ניסית - לא תדעי... עכשיו, בנוגע לדתיים - מובן שהם יוכלו לענות ליחזקאל על כל השאלות. אבל את לא חושבת שאת התשובות שלהם הוא כבר שמע ככל הנראה אלפי פעמים. הרי זה כל-כך נדוש - כל מחזיר בתשובה משתמש בדיוק באותם טיעונים, שמתגלים במקרה הטוב כדמגוגיה, ובמקרה הפחות טוב כשקר גס. אז מה כבר הם יאמרו לו - שישאר דתי כי אלוהים אמר? או כי הם כאלה? חוץ מזה, אני נמנע בכל תוקף מלתת בעצמי עצה ליחזקאל מה לעשות עם עצמו, משום שאני חושב שתהליך החזרה בתשובה או היציאה בשאלה חייב לבוא מתוך האדם ומתוכו בלבד, ולא בגלל שמישהו אמר משהו. ולסיום, נקודה למחשבה בשבילך (ואת מוזמנת לשאול את הרב). יש לי סלולרי של נוקיה ברשת אורנג´, שפולט קרינה מפה עד להודעה חדשה, ומטגן באיטיות את המוח שלי. עכשיו השאלה היא - אם נכשיר את הסלולרי - הוא יהיה יותר בריא בשבילי? ואולי הקרינה שלו תביא לי השראה אלוהית לראש? ותחשבי על זה... ולדי

אנדרי ז

New member
דוגמאות לדברים כשרים "בריאים"

1. עישון 2. איקרא (עם טונות של קולסטרול מאוד טעים) 3. טונה מלאה בשמן 4. צ´יפס מטוגן נוטף שמן 5. המבורגר עם מיונז שאני אמשיך? ולא שאני לא נוגע בשפע בכל הדברים הנ"ל (פרט לעישון איכסה איכסה) אבל לפחות אני לא טוען שזה בריא או שאני עושה בשכל שאני אוכל אותם. אז די לחפש תירוצים לדת, חוץ מהאמונה העיוורת עצמה. ודרך אגב ולדי, היום כבר לא ממש מקובל שברית מילה היא דבר בריא, ואפילו אעז לומר שההיפך הוא הנכון. ממש לפני כמה ימים קראתי שהאגודה הרפואית האמריקאית הפכה את ההמלצה רבת-השנים שלה בעד ברית מילה.

למעלה