רוצה לכתוב תסריט- זקוקה לעזרה

אמביציה

New member
רוצה לכתוב תסריט- זקוקה לעזרה

אם משהו יוכל רק לתת לי בראשי פרקים קצרים איך צריך להיות מבנה של תסריט אודה מאד

pinoki

New member
קודם כל רעיון יש לך../images/Emo35.gif

כי אם יש לך רעיון זאת התחלה מצויין... עדיף לכתוב לפני התסריט טריטמנט וסינופסיס, שאלה בעצם תקצירים של התסריט, לפני הפירוט . התסריט, (תוכלי להיסתובב בפורום ולהוריד תסריט לדוגמא) צריך להיות לכל סצינה כותרת דוגמא : סצינה 2 פנים. הבית של נועה. ערב הכל סצינה יש לכתוב, את מס הסצינה
2 האם הסצינה התרחשה בפנים או בחוץ
פנים היכן היא התרחשה
הבית של נועה זמן האירוע
ערב לאחר הרישום, עוברים לתוכן.. בתוכן תני קצת רקע למה שקורה באירוע... לדג' ירון (האח של דנה) נכנס הביתה, דנה יושבת בצד קוראת ספר, ירון בא אליה מאחורה ואומר: אחרי תיאור קצרצר, הדיאלוג.. ירון: מה את קוראת דנה: מסע בין כוכבים ירון: הא.... בקיצר, זה בעיקרון המבנה.. מקווה שהבנת

ובשביל התחלה אפשר סתם לכתוב../images/Emo16.gif

בלי מבנה מיוחד של התסריט או של הטריטמנט... סתם לכתוב כדי שיהיה בראש מה שרוצים...
ניר

מומלץ לקנות ספר

גם אני התחלתי כך ,כשהייתי בצבא היה לי רעיון והתחלתי להתענין אפילו שלחתי בקשת עזרה לתסריטאי שקראתי עליו באינטרט שהוא מלמד בת"א , וגם הוא כתב לי שמה שחשוב זה שהיה רעיון טוב ואם רוצים הכל פתוח לפנינו אבל המליץ לי על ספר שתורגם מאנגלית " יסודות כתיבת התסריט " אבל לא מצאתי אותו בחניות אז לקחתי ספר של קובי ניב ,אם אני לא טועה , זה ספר מציון. התחלתי לכתוב תסריט בצבא אבל לצערי הפסקתי את רצף הכתיבה של התסריט בעקבות תחילת מבצע חומת מגן ומאז גם למרות שהשתחררתי אני עוד לא חזרתי לכתוב , גם יש לי עדין שאלות בענין כתיבת תסריט , ברור שמספר אי אפשר ללמוד הכל ( יש אנשים שלומדים 3 שנים תסריטאות ) אבל זה בהחלט התחלה מצוינת.

למעלה