רוצה ללמוד אבל לא יודע מה?

byoav

New member
רוצה ללמוד אבל לא יודע מה?

שלום לכולם, קצת על הרקע שלי בקצרה, אני הנדסאי אלק' בן 25 עם 6 שנים ניסיון צבאי, התחלתי עכשיו לעבוד בחברת היי-טק גדולה וטובה, אני ממש נהנה שם מהעבודה ובייחוד מהאנשים שסביבי. כבר כמה זמן שאני ממש במשבר לימודים, אני לא מצליח להיסגר על מה אני רוצה ללמוד. עד לא מזמן היתי סגור על שינוי כיוון, לימודי הנדסת ביניין כאשר המגמה להיות קבלן אצמעי (לא רוצה להיות כל החיים שכיר), כיום לאחר שטעמתי קצת מהחיים באזרחות בחברה גדולה ומפנקת, וראיתי עוד תחומים שקיימים בשוק, אני ממש מבולבל. השאיפות שלי ממש גדולות, אני רוצה להתקדם כמה שיותר, להרחיב את האופקים שלי. אני אוהב לעבוד מול אנשים. חבר מהעבודה המליץ לי ללכת לאחד ממכוני ההכוונה והייעוץ , רציתי אולי לשמוע עוד דעות שיכולות לעזור לי. אני אשמח לקבל כמה שיותר תגובות, אם יש צורך בעוד אינפורמציה אז רק תשאלו. תודה ענקית (לכל מי ששרד את המכתב בארוך), יואב.

בחירת כיוון מקצועי

אתה מספר שאתה נהנה מהעבודה בחברת ההייטק.מה אתה עושה שם? מה התפקיד שלך? איך נראה יום עבודה טיפוסי שלך? מה אתה ללמוד על עצמך, על מה עושה לך טוב, בעקבות העבודה הנוכחית שלך? מה לא ברור לך שהיה ברור לך קודם? איך היית רוצה לראות את החיים שלך 10 שנים מעכשיו? אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

byoav

New member
תשובה לשאילותיך

היי אילת, ותודה על התייחסותך אני בצוות פיתוח חומרה, עובד יותר במעבדה, debug לכרטיסיםת ייצוב מערכות. יום טיפוסי אצלי מתחיל ב 9:30 כאשר אני מגיע לעבודה (אני גם גר ממש קרוב לעבודה), העבודה היא די עמצאית, יש לי בוס ממש ממש טוב, שגועג ולא לוחץ, משרה אוירה רגועה גם במצב של לחץ מטורף (כמו בתקופה האחרונה), ומסיים בין ב 17:45 ל 19:00 במיקרים נדירים. קשה לי להגיד עדין מה אני לומד על עצמי. מה שעושה לי טוב זה שאני בחברה של אנשים טובים, צוות מצוין אני מרגיש אני יכול להתפתח המון, למרות שהפחד הכי גדול שלי הוא שאני אגיע לשלב של חוסר סיפוק ואז בגלל עניינן של נוחות ופחד להתחיל משהו חדש, לפספס את הרגע של לעבור קריירה. האמת אני ממש ממש אוהב לעבוד עם אנשים, לספק פתרונות, להיות מעורב כמה שיותר, להכיר דברים חדשים, לקבל אתגרים חדשים, לפתור דברים, אני אוהב מאוד לעבוד עם הידים הרבה ולנוע הרבה לא להיות תקוע במקום אחד (מה שחסר לי קצת היי-טק). אני מאוד רוצה לבנות את עצמי בגלל זה חשבתי על כיוון העצמאי ולא שכיר, מצד שני אני רוצה גם גמישות שתיהיה לי להקדיש לחברה, למשפחה בעתיד (זה היתרון בחברה שלי שהגמישות גדולה בעצמי זה קצת שונה). קשה לי מאוד להגיד מה אני רוצה, בגלל זה חשבתי אולי שמכון הכוונה בעזרת מבחנים מסויימים יכוונו אותי. כנראה ממש בלבלתי אותך אני ממש מצטער, אבל הבילבול בתוכי הרבה יותר גדול. בתודה, יואב

לא ממש ברורה לי הדילמה

הי, אתה הנדסאי אלקטרוניקה שנהנה מעבודה של פיתוח חומרה וחושב על לימודי הנדסה. אם זה תחום שאתה נהנה ממנו וגם מכל התנאים מסביב, מה עם לימודי הנדסת אלקטרוניקה שיאפשרו לך להשתלב בתחום החומרה בתפקידי פיתוח בכירים יותר ואולי בעתיד לפתוח עסק משלך. משאלתך,אני מבינה, שהדילמה העיקרית שעולה היא האם להיות עצמאי או לא ופחות התחום. יש לך עוד דילמות שלא כתבת? מה לא סגור בקשר להנדסת בניין? גם בתחום זה אתה יכול להתחיל כשכיר ואח"כ להפוך לעצמאי. האם ההתלבטות המרכזית היא בין שני תחומים אלה או שיש עוד תחומים שאתה מתלבט לגביהם? אשמח להמשיך ולסייע, אם תחדד את הנקודות שהעלית. אילת לבנון

byoav

New member
הפחד מפיספוף

נראה לי שהפחד הגדול שלי הוא להתחיל קרייה בתחום מסויים, ובשלב כזה או אחר לגלות שאני לא מרוצה וחבל שלא הלחתי למשהו אחר. אני גם לא רוצה למשוך את הזמן וכל להתחיל ללמוד משהו. הפחד הגדול שלי הוא שקיום די קל לי לעשות שינויים כי אין הרבה דברים שתלויים בי, הפחד הוא שביום שאני ארצה לבצע את השינוי כבר יהיו לי יולר מחוייבויות ודבר יגרור דבר ואני אשאר באותו מקום בגלל מחויבויות שכיום אין לי אותם על הראש. והשאלה השנייה האם כן כדי לעשות את אחד ממבחני ההכוונה כדי לקבל עוד חו"ד (רק שלא יבלבל אותי יותר) יואב.

קבלת החלטות

מה שבולט בתשובתך אלה הם הפחדים שלך- לקבל החלטה לא נכונה ולהתקע בשל מחויבויות עתידיות. אם אינך סגור על עצמך, יכול להיות שכן תמצא תועלת במבחני והכוונה של מכון מקצועי. בהצלחה! אילת לבנון

למעלה