רוצה למות

Bolton

New member
רוצה למות

יש לי וידוי אני סובל מדיכאונות רבים ורציתי להתאבד לא מאט פעמים וזה הולך וגובר סיפרתי את זה לחברה הכי טובה שלי לפני חצי שנה ואחרי שבוע היא לא רצתה לדבר איתי יותר ואז זה עוד יותר החמיר הסיבה היחידה שאני רוצה ללכת לצבא זה כדי לברוח מהבית המסריח הזה ולהיות בקרבי כי אולי אני יוכל למות סוף סוף.

kaban

New member
פנייה לעזרה

לאחר ששאלת שאלה מאד טכנית חזרת לכאן לווידוי הזה. אני מרגיש כי אם פנית אלינו אתה חושב על מוות ואתה אומר לנו - עכשיו מה אני יכול לעשות איך אני יכול להרגיש טוב יותר או מה אני יכול לעשות עם הדכאון ממנו אני סובל. אני לא מכיר אותך ואיני יודע את נסיבות חייך ולכן לא אציע לך פתרונות מהשרוול בהם איני מאמין. אני כן מאמין בך וברצונך לקבל עזרה, אחרת מדוע התוודת בפנינו. אני חושב כי יש מקום שתיגש לקבל עזרה מקצועית ממי שיכול להתחיל לעבוד ולבדוק איתך את קשייך. אם אינך התגייסת לפסיכולוג או יועץ במקום מגוריך, אם אתה ממש לפני גיוס יש מקום כי תפנה לקבן היחידה או קבן במרפאה על מנת שייעץ ויבדוק איתך את דרך העזרה הטובה ביותר עבורך. אני מאמין כי מוות בין אם הוא נגרם באופן עצמי או בין אם מישהו שם את עצמו בחזית על מנת למות, מוות אינו פתרון לבעיה, הוא בריחה מבעיה או בריחה מהתמודדות. אבל פנית לכאן והתוודת וזה מראה על חוזק ולא על חולשה. אז חשוב על כך...

ש-ב-י

New member
אהלן אחי!!!

שלום לך bolton, נעים מאוד שמי שבי. תשמע, אני יכול להבין אותך, כי גם אני הייתי כמוך... גם כשאני הייתי בן 16/17 בערך (פחתו או יותר) היו לי הרבה מצבים שרציתי למות, והיה נמאס לי מהחיים האלו, וחיכיתי גם אני להתגייס לקרבי גם כדי להתרחק מהבית וגם שיהיה לי יותר סיכוי למות (בדיוק מה שאתה חושב כרגע), אבל כשהתגייסתי ועשיתי מטווחים, ושמעתי את כל היריות החזקות האלו, ושראיתי מה זה מסוגל לעשות, פתאום התחרטתי, וגם ראיתי שזה כואב וקשה למות, וגם הסיכויים למות הם קלושים, כי סתם דוגמא אתה חס וחלילה יכול לירות בעצמך, ורק להיפצע, ומה שייצא מזה בסוף זה שתסבול מכאבים על פציעתך, וגם יוציאו אותך על סעיף נפשי (21) מהצבא, וכל החיים שלך יידפקו עוד יותר, וחוץ מזה יש הרבה לוחמים שנלחמים בשטחים כל ה-3 שנים שלהם, ויוצאים משם בחיים.. אני מכיר שריונר אחד שהיה בלבנון אז כשצה"ל היה שם (לפני שהם נסוגו משם), ויצא משם בחיים, אני מכיר לוחם גבעתי אחד שיצא מהצבא בחיים, ותדע שבכביש מתים יותר מאשר חיילים... וחוץ מזה בטירונות גם הכרתי הרבה אנשים חדשים שעזרו לי לעבור את הטירונות, וגיליתי שלא כדאי לי לגרום לכל אלו כאב אחרי שאני אנסה להתאבד, וכרגע אני בשריון במסייעת שלהם, ז"א: אני מתעסק במרגמות (רגם), וזה גם נחשב ללוחם... ואני יודע שאני ייצא מזה בחיים, ואני אופטימי עכשיו אחרי שעברתי את זה, ואחרי שעברו לי המחשבות האלו של למות... אז אני בטוח שאם תתגייס לקרבי, החברים הטובים שתכיר שם לא יתנו לך בשום אופן למות, ואתה בעצמך לא תרצה להתאבד ולמות, ולדעת שאתה עומד עכשיו להכאיב להם בצורה קשה אם זה שפתאום אתה לא איתם באוהל/בחדר, והציוד שלך נמצא ואתה לא, ויותר לא יראו אותך, תאמין לי שאתה תשבור את כולם... אז אני מבקש ממך מכל הלב: תחשוב טוב טוב על מה שאתה עושה, ובבקשה ממך: אל תעשה את זה!!! אל תבזבז את החיים שלך על שטויות, תחשוב על מה אתה רוצה לעשות בעתיד אחרי הצבא, ותראה שאם תתאבד לא תשיג את זה, וד"א: זאת גם הסיבה שאני כבר הפסקתי לחשוב על זה, כי אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה אחרי הצבא, לטייל כמה זמן בחו"ל, ואני רוצה גם להקים להקה ולהיות בה מתופף, ואני יודע שאם אני יפגע בעצמי, כל זה לא יקרה.... אז תאמין לי - מניסיון: תחשוב על כל מה שאמרתי לך, ותראה שזה יעזור לך... תתגייס לקרבי, זה יעלה לך ת´מוטיבציה, זה יעלה לך את הביטחון, אתה תכיר אנשים חדשים, הם יהיו החברים הכי טובים שלך, הם יהיו המשפחה שלך, תהייה איתם 3 שנים, תילחם איתם, תאכל איתם, תתקלח איתם, תעשה איתם הכל (כמו משפחה)!!! אבל אל תתגייס לקרבי במטרה להתאבד או לרצות למות, כי הכל זה עניין של גורל, ואם אתה צריך לחיות, אתה תחייה, אז תחשוב על זה.. ביי ביי.. שלך, שבי ה-
.

למעלה