רוצה לנסות להתנדב, כמה שאלות

Jigglypuffx3

New member
רוצה לנסות להתנדב, כמה שאלות

התגייסתי באוגוסט 2011, עברתי טירונות ומטווחים והתחלתי קורס מר"מ אבל לא השלמתי אותו ושוחררתי על פרופיל 21 מהצבא.
אם כבר עברתי את כל התהליכים של גיוס לצה"ל לו דווקא אחכה חצי שנה-שנה עד שיחזירו לי תשובה לגבי גיוס מחדש?
החודשיים בתעודת הפטור ייחשבו בפז"ם של ההתנדבות?
והאם אני אחזור לתפקיד שהייתי אמורה להיות בו או שיתנו לי תפקיד אחר?
(ואם כן, זה דווקא יהיה תפקיד של פקידה או שיש אפשרויות לתפקידים יותר "טובים"?)

לא הלכתי לטיפול דרך אגב אחרי השחרור ככה שאין לי שטם המלצות או איבחונים, האם זו בעיה או ההפך יזרז את התהליך?

hillator

New member
תשובה

1. הדבר תלוי אם קיבלת את הפרופיל 21 על רקע רפואי או בעיה נפשית. אם זה על רקע נפשי לא ניתן לחזור כמתנדב אלא רק לעלות פרופיל.
על רקע רפואי ההליך יותר קצר ממתנדב רגיל.
2. כל זמן שההית על 21 לא יחשבו.
3. תלוי במצבך הרפואי ובהתאמה הרפואית לתפקיד. אם תוכלי להיות בתפקיד הקודם תחזרי אליו.
4. תלוי במחלה. אני לא רופא אז אני לא יכולה לענות

בברכה ובהצלחה

noboya

New member
התהליך

א. הזמן הזה לא ייחשב לך בפז"מ, אבל הזמן ששירתת לפני שהורידו לך את הפרופיל כן.
ב. אם את מתחילה עכשיו (מומלץ ביותר) אז יש לך בדיוק את אותו תהליך כמו כל מתנדב (וועדה רפואית כדי לקבוע אפשרות לגיוס, אישור רופא תא מתנדבים ומיון). הזמן יהיה בהתאם לבעיה שבגלל קיבלת פטור.
ג. זאת בעיה שלא עשית אבחונים, הם היו יכולים לזרז לך את התהליך מאוד. אני ממליץ לעשות את זה לקראת הועדה הרפואית.
ד. אם היחידה שבה היית מאפשר את המשך שירותך אצלה, דברי איתם שימשכו אותך (לא אמורה להיות להם בעיה מיוחדת לעשות את זה, אבל שוב - זה תלוי על מה השתחררת. לא ייתנו לך להיות טייסת אם גילו אצלך כבדות שמיעה חמורה אלא אם כן תתעקשי מאוד).
ה. יש מלא תפקידים מעניינים מאוד למתנדבים (שלי הוא כזה והוא מתפנה עכשיו, פרטים בפרטי).
ו. המון המון בהצלחה!!!

Jigglypuffx3

New member
אי אפשר להתנדב?

הבנתי מהאתר שזה לא משנה אם זה נפשי או לא, גם אמרו ביום שחרור שאני יכולה להתנדב.
אז מה אני אמורה לעשות?

hillator

New member
תגובה

קיימת לצערי תופעה לא ברורה בה קבנים אומרים לחיילים: אז תצא על 21 ותתנדב.
לצערנו לא ניתן להתנדב היום לצבא לאחר קבלת 21 נפשי בזמן השירות. כלומר אם ההיתי בצבא ויצאתי על 21 נפשי אני לא יכול לחזור כמתנדב.

הבעיה ידוע בתא מתנדבים הם כבר העלו את זה מול בהרן וגם לי הייתה התכתבות של יום שלם עם אדם רופא תא מתנדבים לפני שבוע.

מה שניתן לעשות זה לפנות לתא מוחזרי שירות לבקש לבחון את התיק ולעלות פרופיל ולחזור לצבא כחייל רגיל.

כמו כן אשמח לדעת במייל או בהודעה פרטית את שמות הגורמים שאמרו לך את המידע הזה על מנת שאני יעביר את זה הלאה כי כל ההטעיה הזאת ממש הרתיחה אותי לפני שבוע

Jigglypuffx3

New member
זה תהליך ארוך?

אני צריכה ללכת גם לפסיכולוג אזרחי בשביל זה?
הקבן לא אמר לי את זה, זה שהחתים אותי בועדה רפואית אמר שאוכל להתנדב וגם הבנתי מכל אתר אחר שקראתי בו שזה אפשרי. בכל אופן אין לי בעיה להעלות פרופיל כל עוד זה לא תהליך ארוך עוד יותר...
(למרות שזה נשמע לי פחות ניירת מהתנדבות)

Jigglypuffx3, דע לך שגם אם תעלה ל-45 נפשי

תוכל לקבל רק תפקידי ג'ובניקים שלא דורשים סיווג - לא תפקידים ששווה לתת עליהם שלוש שנים (או אפילו שנתיים או שנה). רוצה להיות פקיד של קצין זוטר או טבח? בעצם התפקיד האחרון טוב, כי אז תשרת שבוע כן שבוע לא ותוכל לעבוד, אבל לא בטוח שלצבא יהיה מקום בשבילך שם אם תתגייס עם 45 (לחיילים לא-מתנדבים אין בחירה בתפקידים שלהם).

יהיה לך קשה לגרום שיסכימו להעלות לך ל-64 או 97 אם יש לך סעיפים כאלה חמורים שקב"ן המליץ לך לקבל 21 (קב"נים מנסים בד"כ לשמור את החיילים בתוך הצבא בפרופיל גבוה ולא להיפך), ובעיקר לא אחרי שהסכמת.
כדאי שתברר מה הסעיפים שלך, ואם הם חמורים תנסה לבטל אותם בעזרת פנייה לפסיכיאטר אזרחי. אתה צריך לשכנע אותו שהסעיפים שגויים, כי אם הוא לא ישתכנע, הוא לא יעז לכתוב שהסעיפים לא נכונים בגלל חוקי אתיקה רפואית, ואז תישאר "תקוע" איתם ועם פרופיל 45 נפשי.

יכול להיות שאני טועה, כמובן. זכור את השורה האחרונה.

hillator

New member
תשובה

פני לתא מוחזרי שירות הם ינחו אותך בידיוק מה להגיש
לגבי מה שנאמר לך בועדה הרפואית זו הטעיה שמטופלת
בנוגע למשך ההליך זה עניין של כמה חודשים בטח לא יום יומים

בברכה ובהצלחה

hillator

New member
תשובה

ברגע שיעלו לך את הפרופיל יותאם לך תפקיד.
כל הנאמר כאן על חיילים עם 64 או 45 נפשי לא ממש נכון
היה לנו חייל בפורום שקיבל 21 נפשי ההעלה פרופיל עד 97 והגיע לקרבי ככה שהכל אפשרי.

קח בחשבון שלצבא אין מספיק תפקידים למתנדבים

נפשיים (לפי מה שכתבת קיבלת את הפטור מקב"ן).

חייל עם פרופיל 45 נפשי ומטה יכול להיות רק בתפקידים ג'ובניקים שלא דורשים סיווג בטחוני, ותפקידים כאלה - כמעט שאין (תפקידים שלא דורשים סיווג הם בד"כ קרביים).

מהסיבה הזאת הצבא מעניק לרבים ממקבלי פרופיל 45 נפשי פטור על עודף כח אדם, ובאשר למתנדבים עם פרופיל 21 נפשי - תא מתנדבים בד"כ לא יוצר איתם קשר (מהסיבה הפשוטה שלרוב אין להם תפקיד פנוי) עד שהם מתייאשים והולכים לשירות לאומי או לאוניברסיטה.

מעט מאוד חיילים עם פרופיל נפשי נמוך מ-64 מתגייסים לצבא (רוב בעלי 45 נפשי הם כאלה שהורידו באמצע השירות ונשארו עם הסיווג והמקצוע שכבר היה להם) - לרובם הגדול פשוט אין מקום מבחינת תפקידים!

וזו כנראה הסיבה שהחליטו שמי שיצא על נפשי - לא יכול לחזור כמתנדב. כי גם למתנדבים נפשיים שלא התחילו כחיילים מן המניין אין מספיק תפקידים שצה"ל יכול לתת להם ולכן נסיונות ההתנדבות של רובם הגדול נכשלים (וגם כי מוצעים להם תפקידים שלא ממש שווה להילחם בשבילם).

Jigglypuffx3

New member
אני בת

ובתפקיד שאני הייתי בו היה סיווג (שכבר עברתי) והיו איתי בקורס הרבה אנשים עם פרופיל נמוך ובנים עם פרופיל נמוך..

בכל אופן בשביל לחזור להיות פקידה אני לא אנסה להתגייס שוב.

hillator

New member
את צריכה להבין

שיש הבדל בין פרופיל 45 על אסטמה לבין פרופיל 45 נפשי

למעלה