רוצה לספר לכם משהו : אתמול ,

גלי®

New member
רוצה לספר לכם משהו : אתמול ,

בביה"ס של שלי , אירגנו כזה "יום הורים וילדים" אחה"צ ... אני משערת שהמטרה של כל העסק היתה ליצור זמן איכות להורים עם ילדיהם ... הפעילות עסקה בקונפורמיות ואינדיווידואליזם (שזה בעברית: ללכת עם הזרם , או לשמור על ה"עצמיות" )... (לשלי , שיודעת שאיך שאני רואה מוסכמה חברתית - אני בועטת בה , רעד הפופיק קצת , מאיזה פדיחות אמ´שלה הולכת לעשות לה שם ... אבל , בעצם , זה לא מה שרציתי לספר ...) הגענו לשם , ומה מתברר ? שרוב ההורים שטרחו להגיע , הם דווקא אלו מהמשפחות החד - הוריות ... ישבתי שם , וחשבתי עליכם ... על איך אני מוכרחה לחזור הביתה ולספר לכם , שגם לגדילה במשפחה חד הורית יש יתרונות לפעמים ...

ש ק ד ב ת

New member
עכשיו הבנתי לאן נעלמת לנו אתמול

ואני תהיתי לעצמי, איפה גלי נעלמה לי?!!!! חסר לה הנוכחות שלה כאן יש לי רעיון לאור אווירת היום,אולי נעשה רשימת יתרונות ורווחים של הגירושים נראה לי דווקא די נחמד הכאב והרווחים אמנם באים יחד, אולם הרווחים, יכולים להיות, מרובים. הם מתבטאים בשלושה תחומים,לדעתי: העצמת האישיות הכוללת: (אחריות, יכולת להתמודד עם שינויים וקשיים, אמון בכוחות העצמי, התבוננות מעמיקה על החיים, פרופורציות "נכונות", מבט פרקטי לחיים והרגשה כללית של חוסן נפשי מול מצבי משבר), יחסים עם האחר (כולל: אמפתיה, דאגה והתחשבות באחר תוך הבנת מצוקותיו, כישורי תמיכה, חוסר שיפוטיות, יכולת לקבל עמדות מנוגדות ולגשר ביניהן ובניית גבולות של העצמי); עמדות בתחום הזוגיות האישית (הבנה של מורכבות היחסים הזוגיים, רצון לבנות זוגיות, הבנת הצורך לנהל משא-ומתן על צרכים ומתן לגיטימציה לפירוק קשרים. אתם מוזמנים להעלות את היתרונות של הגירושים גלי,אז איך היה בערב הורים-ילדים,איך שלי התנהגה,איך את הסתדרת..

גלי®

New member
כמו שסיפרתי בעבר , יש לי די הרבה מה

להגיד בענייני האינדיווידואל ... שיא הקטע היה שכשנשאלנו מה 3 התכונות הכי חשובות על מנת להתקבל בחברה , הילדים ענו "יושר" , "אחריות" , "נתינה עצמית" וכו...כשהמרצה שאלה "ומה בקשר לצורה החיצונית ?" , כל הילדים נדנדו את הראש לשלילה .... נחשו מי קם ואמר להם שהם צבועים ? נכון !!!! אותה אחת שהבת שלה לא ידעה איפה לקבור את עצמה מבושה ....
שתלמד שאותי לא מכריחים לבוא ל"אסיפות עם " כאלו !!!

adam65

New member
אין לשלי מה להתבייש...

אם היית אמא שלי הייתי גאה בך, ואם הייתי מגיע עם הבן/בת שלי לאותה "אסיפה" הייתי מגיב בדיוק כמוך. ילדים צריכים לדעת לענות את האמת כולה, ולא רק את מה שמצפים מהם לענות, ולא להיות "פלצנים" ברגע שמופיע מורה/מדריך או כל מבוגר אחר. בת כמה שלי?

גלי®

New member
שלי בת 12.5 ... בד"כ לא כ"כ חשוב לה

לשלות עם הזרם , או לעשות את הדבר המקובל ... אני חושבת שמה שהטריד אותה באותו שלב , זה שהמחנכת שלה והורים נוספים היו שם ... בפני החברות שלה היא אפילו משוויצה בי (לפעמים , כשאני לא בסביבה , בשביל שלא אתפוס ת..
)

adam65

New member
סתם בגלל הסקרנות...

מה היתה תגובת המורה להערה שלך? היו תגובות מצד ההורים הנוספים או המנחה של ה"אירוע" הזה? (או, שמא, במקרה, הילדים הגיבו?)

גלי®

New member
המורה דווקא בעלת דעות דומות לדעות

שלי , אבל היא בד"כ לא מביעה אותן באזני התלמידים ... חלק מההורים והתלמידים שתקו (הסכימו , לא הסכימו , אין לי מושג..), חלק ניסו להגן על עמדתם ה"צדקנית" ... תלמידה אחת ( שחיבקתי אותה ישר אחרי סיום המפגש , כי צריך אומץ ענק בשביל לעשות את זה ) פשוט תמכה בדעתי בגלוי ... לי אין מה להפסיד , אבל היא חזרה למחרת ללמוד עם הצבועים הצדקניים האלו ,אז צריך ימבה אומץ בשביל להגיד את מה שהיא אמרה - לקרוע את המסכות מעל הפנים המתיפיפות ....

למעלה