רוצה לספר משהו

רננהלי

New member
רוצה לספר משהו

אגב, איפה להבה? סייפנית את מחליפה אותה? התחלתי לצאת עם מישהו. חמוד נורא. בן אדם נורא טוב. זה משמח אותי, וגם מפתיע, ומערבב אותי, ומפחיד, ומבלבל. ואני חסרת סבלנות לשלבים האלה של תחילת קשר. שלא ברור ולא יודעים. והוא מוצא חן בעיניי. ואני רואה שגם אני בעיניו, אבל שנינו לא יודעים מה הלאה. ורק צריך סבלנות כדי לראות. ואני מנסה להיות בתוך ולזרום, אבל גם לא לצפות יותר מדי, כדי לא להתאכזב. וזו ממש ממש התחלה. ישבנו השבוע על הדשא ודיברנו, והיה שלב שהוא דיבר ואני הסתכלתי עליו וחצי ממה שהוא אמר לא קלטתי בכלל, ופשוט התחשק לי כל כך לחבק אותו. הוא חצי שכב על הדשא, נשען על המרפקים, ופשוט התחשק לי לבתכרבל לו בתוך הידים. וזו היתה תחושה טובה (למרות התסכול בזה שהיא לא מומשה), אבל אז גם התחלתי לחשוב שאולי זו רק משיכה פיזית ולא יותר. ואולי זה יגמר מאוד מהר. מצדי, מצדו, מצד שנינו. ואני לא יודעת כי אני מרגישה שיש פה משהו שיכול להיות רציני, אבל גם חשש שאולי זה לא יתאים. מוזר, כשאני אתו, אז טוב לי, אבל בין לבין באים הספיקות. אולי לא, ואולי הוא משעמם מדי, ואולי זה לא מתאים בכלל, ואולי הוא קצת ילדותי, או שאני לא אוהבת את הדיעות שלו, או שאני לא יודעת עליו מספיק. ואולי ואולי ואולי הייתי צריכה לפרוק קצת... איך מתמודדים עם ההתחלה הזו? עם השלבים הראשונים האלה של הקשר? איך מתאזרים בסבלנות?

מתוקה, טוב לראותך ../images/Emo24.gif

סייפנית עוזרת קצת ללהבה, שהייתה זקוקה לזמן לעצמה ומדי פעם מפציעה, בקרוב היא תחזור
ובקשר לבחור החדש- כל כך מכירה את ההרגשה הזאת שתיארת, כל החששות, כל ההתלבטויות ומה שבינהם. תמיד הייתי ככה לחוצה עד שבניסיון האחרון לקשר שהיה לי פשוט זרמתי עם הרגע, לא חשבתי, לא חקרתי, פשוט נהניתי מבלי לשאול את עצמי מה מסתתר מאחורי דברים ונהניתי מהקשר שהיה בשלבי התהוות. חכתנו את הקשר כי שנינו הרגשנו שזה לא זה. לצערי אי אפשר להבטיח שהקשר בינכם יצליח, אבל אנחנו לא נכנסים לקשר כדי לסמן
באופצייה של "קשר שהצליח",אנחנו נכנסים לקשר רומנטי כדי שיהיה לנו על מי להישען, כדי לתת ולקבל, כדי להנות.

../images/Emo140.gif אני פע

אין נוסחת קסמים ללבטי הלב. אני יכולה לומר לך את מה שאת יודעת. אולי זה לא ישנה, אולי זה יחזק אותך. אם לא מתאזרים בסבלנות, אם רוצים לדעת כבר מעכשיו - הרבה הולך לאיבוד. קסם ההתחלה, המיסתורין, הלמידה האיטית.. הכל נעלם בשם הרצון לקבל את התשובות עכשיו. ומה לגבי ההפסד? לרצות תשובות זה ליצור לחץ. על עצמך. לחץ שישפיע עליו. ואז ישפיע עליכם. ואז עלולים להפסיד. כי לחץ מפחיד. יש הרגשה שמנסים לשנות אותנו. ואין נוסחת קסם. רק הבנה. להתאזר בסבלנות ואורך רוח. למוד להנות מחוסר בוודאות ההתחלתית הזו. לראות במיסתורין גורם מסקרן שימשוך אותנו הלאה. אם הוא ישעמם - את תרגישי. אם הוא יהיה האחד שמתאים - את תרגישי. והזמן הוא זה שיספק את התשובות האמיתיות שאינן תלויות בדבר. האהבה אינה באה למלא גחמות רגעיות. אני תופסת את האהבה כמו תינוק. רגש שגדל עם הזמן. אפילו שההתרגשות ההתחלתית היא עצומה. למיזוג וידיעה יש את הקצב שלהם. ואת תדעי. תרגישי. אם רק תניחי לעצמך להיפרד מהספקות. ולתת לעצמך הזדמנות לגלות אט אט..
תהני מההתרגשות ההתחלתית. זה ירח דבש קצר. ואוף זה הכי אושר בעולם. אז למה לתת לספקות לחלחל לשם? ואת זה כותבת לך בחורה שהכי שונאת שאומרים לה "סבלנות, הזמן יעשה את שלו.." כן נו.. אבל גם אני לומדת לאט לאט

רננהלי

New member
הרהורים

אני חושבת שמה שמפחיד אותי זה שהקשר הזה ימשיך, אבל יפסק אחרי כמה זמן. שזה לא יהיה זה. אבל בכל זאת ניקשר אחד לשני, ואחר כך הוא יהיה חסר לי. אז אני מנסה לנחש ולדעת כבר מעכשו, כדי שלא להגיע לזה. מפחדת גם להשלות אותו. למרות שזו לא אשליה. אבל זה קרה לי לאחרונה שאני זו שסיימתי קשרים שהתחילו, ופגעתי באלו שנפרדתי מהם. אז אני לא רוצה לעשות את זה שוב. אני יודעת שזה לא הגיוני ושאני צריכה ללכת בקצב שלי, ושאני לא יכולה להתחשב בו בעניין הזה. אני לא יכולה לזרז את זה, וזה גם אידיוטי להיפרד רק מהחשש שזה לא יצליח ושאולי אולי אני אפגע בו. זה מובן בכלל? אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר. שאני יותר מפחדת לפגוע מאשר להיפגע. אבל זה הדברים האחרונים שחוויתי וכנראה שזה משפיע עליי. אחרי שניפרדתי מהם חשבתי, אולי הייתי יכולה לשים לב מוקדם יותר, שהם היו פחות נקשרים אליי, ואז הייתי פחות פוגעת? אולי הייתי יכולה לדעת כבר על ההתחלה מה אני מרגישה ואז לא הייתי מאכזבת והם לא היו מופתעים? אויש, זה טיפשי אני יודעת. מה גם שהקשרים האלו לא נמשכו הרבה זמן בכלל, ומן הסתם הם התגברו כבר על זה. מה יש לי?

תגידי.. שאלה לי..

את יודעת מה את מחפשת בבן זוג? או שאת עדיין מגששת וטרם למדת להכיר מה מתאים לך?

רננהלי

New member
חושבת שעדיין מגששת

לא יודעת לגמרי מה אני רוצה. לא סגורה על מה חשוב לי ומה מתאים לי. רק כמה פרטים שלמדתי על עצמי, כמו שהוא חייב להיות חכם כדי שאני אעריך אותו (והוא חכם, אבל אני לא בטוחה שבתחומים שהייתי רוצה. הוא חכם במחשבים, אבל אולי אני מחפשת חוכמה בדברים אחרים: ספרות, היסטוריה, פסיכולוגיה, ידע כללי). אז אולי זה משהו שקצת חסר לי. וגם, אני רוצה שהוא יהיה מיוחד, אבל לא יודעת בדיוק להגדיר איך מיוחד. והוא לא נראה לי מיוחד כל כך, אפילו בן אדם קצת בנאלי. ונעים לי אתו, אבל אני חוששת שהוא ישעמם אותי באיזשהו שלב. וכמה דברים ברורים, שיהיה מספיק רגיש, ובן אדם טוב. וזה דוקא נראה לי שקיים אצלו. אבל זה מוזר, כי באמת כשאני פוגשת אותו אז כל הספקות האלה קצת שותקים כי פשוט נחמד לי, וכשאני חוזרת הביתה פתאום הם מרימים ראש ומדברים. למה את שואלת?

krembo1vanil

New member
אני חושב

שנאמרו פה דברים נכונים. יכול להיות שאנחנו מעדיפים לדעת מראש מה יהיו תוצאותיו של כל קשר שאנו מתחילים, אבל אז באמת נפסיד את כל הריגוש בבניית הקשר, הפרפרים בבטן לפני שנפגשים ועוד...ובאמת כשאני חושב על זה אלו הרגעים היפים ביותר בקשר (גם אם הם מלחיצים) בדברים כאלו באמת אין ברירה אלא לנסות. גם אם לא יצליח לפחות תדעי שנתת לזה סיכוי וניסית. הזמן יעשה את שלו.

מהודעה להודעהב נשמע כאילו

ההתרגשות פוחתת והספקות מתמקמים יותר. קודם לא היית בטוחה לאן זה יוביל כעת את מעלה את האפשרות שייתכן והוא ישעמם אותך בהמשך. את פוחדת להיכנס למחוייבות רגשית? יכול להיות שהפחד הוא זה שמעורר ספקות בקשר אליו? כי רק הכרתם. וכבר את חושבת שהוא לא בדיוק מה שרצית.. אם היית אומרת שאת יודעת בוודאות מה את מחפשת, הייתי מבינה ואומרת "אוקי, אז בטח הבנת כבר אם הוא מתאים או לא" אבל את אומרת שאת לא בטוחה עדיין וטשעוד אין לך דעה מגובשת על מה שאת מחפשת, אלא קווי מתאר כלליים, כאלו שבעצם כולנו רוצים, כי הרי מי לא רוצה בחור/ה עם ידע כללי בנושאים שהם נחלת כלל העולם, תרבות, התעייננות, אנשי שיחה ורוח.. אבל זה רק בכללי.. אז אם עדיין אינך יודעת מה את מחפשת בדיוק.. כיצד תדעי אחרי זמן קצר שהוא ישעמם אותך? ולדוגמא אישית. אני מבינה במחשבים כמו שזוגי מבין בפסיכולוגיה. וזה אומר - כלום ושום דבר. והוא לא משעם אותי. להיפך. אני למדה ממנו בתחומים שלו, כשם שהוא למד ממני בתחומים שלי. לא הייתי רוצה מישהו שמדבר בשפה שלי בלבד. כי אחרי מספר שיחות באמת אשתעמם. דווקא השפות השונות, הן שעוררו עניין ושיח ביננו חוצמיזה שחבר שמבין במחשבים זה שאוווה. באמת. בוירוס הבא לא יבוא טכנאי מרושע ויפרמט לך הכל בלי להתחשב

krembo1vanil

New member
תנסי .מה יכול להיות?

לא ילך? ביג דיל. זה לא שאת מתחתנת איתו מחר. כמו שהסבתא הפולנייה אומרת "יש הרבה דגים בים". מעטים האנשים שפוגשים את הבן זוג המושלם בשבילם בנסיונות הראשונים(ועוד יותר מעטים אלו שיודעים לזהות זאת מבעוד מועד). הרי גם הוא, מה הוא רוצה בסה"כ? הוא נמצא באותו "מסע" כמוך. הוא גם לא יכול לדעת במאה אחוז שאת הבחורה המתאימה לו, אבל הוא (אני מקווה) רוצה לנסות. אם לא תנסו לא תדעו.

למעלה