רוצה לעבור לטבעונות ולא מצליחה

אבת

New member
רוצה לעבור לטבעונות ולא מצליחה

אני מנסה כבר כמה זמן לעבור לטבעונות או לפחות לצמחונות אבל אני רואה בשר ומתנהגת כמו מכורה לא יכולה לעצור בעצמי, כך שכל עוד אני לבד בביתי זה בסדר אבל ברג שאני אוכלת עם אחרים אני נופלת , האם למשהו יש הצעה איך לעזור לי בתודה מראש אפרת

Inoni

New member
למה את רוצה להיות צמחונית ???

תחשבי על הסיבות שלך כאת רואה בשר... כנראה שזה לא מגעיל אותך... תחשבי איך זה הגיע לצלחת שלך, החל משלב אכילת העשב... ודרך השוחט... ושאר הגועל נפש... ואל תלחיצי את עצמך... ינון.

veganguy

New member
שתי הצעות

1. היכנסי לאתר "אנונימוס", קראי על גידול בע"J לצורך מאכל והתבונני בתמונות. בפעם הבאה שאת רואה בשר תיזכרי בזה... אגב, בת כמה את ? אם את צעירה לא הייתי ממליץ על השיטה הזאת ... 2. הכריזי קבל עם ועדה, כולל להורייך ולחברייך שאת צמחונית. בהתחלה הם אולי יירדו עלייך וינסו לשכנע אותך. די מהר אני מניח שהם יתרגלו. אבל, וזה מה שחשוב, ברגע שכולם יודעים שאת צמחונית, כבר לא תוכלי לאכול (לפחות לידם) בשר...

ashmash

New member
זה לא סוף העולם

כשאת לא יכולה "לעמוד בפני הפיתוי" לאכול בשר, אז תאכלי בשר... אין טעם לענות ולסגף את גופך ובעיקר את נפשך... את יכולה לעבור לצמחונות בשלבים, כמו שאני עשיתי לפני כשנה או קצת יותר. את יכולה לצמצם לאט את כמות הבשר שאת אוכלת לכדי פעם או פעמיים בשבוע, להמשיך כך מספר חודשים או כמה זמן שתחליטי ולאט לאט תראי (אני מקווה) שאפשר להסתדר בקלות בלי בשר, יש תחליפים בכלל לא רעים שניתן לאכול במקום בשר ובסוף אני מאמין שתוכלי להפסיק לאכול בשר, אם את באמת רוצה...

Snoop4Ever

New member
כמה שאני לא מסכימה איתכם!

ברגע שאדם נמצא במקום של מודעות לסבל שהחיות עוברות התעשיית ההרג הנוראית, כל פעם שהוא "מוותר לעצמו" ואוכל בשרהוא נעשה יותר קהה חושים לסבל (כי עבודת ההדחקה שהוא צריך לעשות על עצמו גדולה יותר). תפסיקו להיות כאלה קלילים בעניין הזה, שום הנאה קולינרית לא שווה את הסבל המזעזע שהחיות עוברות עד שהן מגיעות למקום שיעדנו להם. ובקשר ל"לתת לגוף להתרגל"- נו באמת, הרי כבר דנו עד מוות בכמה שטבעונות היא בריאה הרבה יותר מכל השומן הרווי הזה מהחי- מספיק עם התרוצים! לכו עם מה שאתם מאמינים עד הסוף- עכשיו זה הזמן!

Ayelet 1986

New member
למה ישר לטבעונות?

תנסי ללכת על צמחונות קודם, זה יהיה פחות הלם לגוף שלך, וככה תוכלי לעבור בהדרגה, כעבור כמה חודשים/שנים לטבעונות. עצתי לך היא שכשאת רואה בשר פשוט תחשבי מה עבר עליו עד שהגיע למקום בו הוא כעת. תאמיני לי, עבר עליו הרבה. המון. סבל בלתי יתואר. אל תלחצי על עצמך בקטע הזה, וכמו שהציעו כבר לפניי, את יכולה להתחיל בהורדת מספר הפעמים בהן את אוכלת בשר. לבסוף תמצאי את עצמך מסתדרת יפה מאוד בלי זה!
בהצלחה!!!

guruyaya

New member
רק אוסיף

שאפילו צימצמת מנת בשר אחת בשבוע, עשית משהו טוב. הרגת חיה אחת פחות בשבוע. אם ויתרת רק על עוף, את כבר במצב הרבה יותר טוב מאשר מרבית תושבי ישראל. נדמה לי שיושבי פורום זה יסכימו איתי שטבעונות היא לא עניין בינארי (מ100% ניצול של בע"ח, ל0 ניצול), אלה עניין של רצף: יש מי שרק לא צורך מוצרים שלצרכיהם נעשו ניסויים בבעלי חיים, יש מי שדואג לצמצם את מידת הבשר שהוא אוכל, יש מי שנעשה צמחוני, יש מי שנעשה טיבעוני, ויש גם מי שלובש רק בדים סינטטיים, כי בתעשיית הכותנה ישנה הדברה של מכרסמים, בהיקף נרחב. מרגע שהחלטת להוריד את מידת האכזריות בחייך את מבורכת. השאלה של כמה, היא הרבה פעמים שאלה של יכולת אישית. אז קודם כל, תשאפי למקסימום שאת יכולה, ואחר כך תשאפי להעלות את היכולת.

‡NoK

New member
עצה שלי ../images/Emo140.gif

כמו כולם..גם אני מציעה לך להפוך לטבעונית בהדרגה... אצלי..בהתחלה הורדתי את בשר הבקר מהתפריט..אחר כך אכלתי בשר רק פעם בשבוע (ביום שבת..המשפחה קצת לוחצת בהתחלה) ואחר כך הורדתי גם את זה.. גרגע טוב לי עם צמחונות..אולי בהמשך אני אהיה טבעונית.. אבל באמת, אל תחמירי עם עצמך..קשה להסתגל בהתחלה, אז לפעמים נופלים אבל אל תתני לזה לייאש אותך. אם בתקופת הצמחונות מעדת פעם אחת זה לא אומר שאת צריכה להפסיק..תשכחי מזה ותמשיכי הלאה.. בהצלחה לך. מחכה לעדכונים, נוקי.

פלטינה

New member
האם את במקרה מירושלים?

כי מתארגנת בירושלים קבוצת תמיכה עבור אנשים במצב כמו שלך. מטרתה של הקבוצה לעודד אנשים המעוניינים לנהל אורח חיים טבעוני. אם את כן מירושלים כתבי לי לךמסר האישי ואמסור לך פרטים.

למעלה