אלטרנטיבות
אני בכוונה משתמשת במילה "אלטרנטיבות" ולא "תחליפים" כי מבחינתי אופציות מהצומח הן לא תחליף, הן אפשרות בפני עצמה, הרבה פעמים גם בריאה וטעימה יותר מהאופציה מהחי.
יוגורט: אפשר להכין יוגורט ביתי מחלב סויה וחיידקים פרו-ביוטיים, או שאפשר להמיר את היוגורט לחלב סויה עם הדגנים, או רסק תפוחי עץ. אם תעברי לשיבולת שועל אינסטנט תוכלי להשתמש בקצת חלב סויה או מים ולהוסיף לזה פירות ו/או אגוזים.
את הקוטג' אפשר להחליף בכל דבר שאוהבים כי הכל הולך עם סלט.. אפשר גבינת סויה ביתית (אם לא מעבדים אותה אחרי הסינון היא נשארת קצת דומה לקוטג' במרקם שלה), גבינת פטה-שקדים, טחינה, אפשר להמיר באגוזים וחמוציות, בקוביות טופו מושרות במלח ושמן או מטוגנות/אפויות ברוטב, סלט "ביצים" מטופו מפורר ומתובל במיונז טבעוני ועירית, או להמיר את זה במשהו לגמרי אחר כמו ירקות קלויים, פרוסת לחם עם ממרח כמו מטבוחה או סלט חצילים או ממרח פסטו וכו'.