רוצה לעבור ליפן, צריכה מידע, כל מה שיש לכם

IchigoX3

New member
רוצה לעבור ליפן, צריכה מידע, כל מה שיש לכם

אהלן, אני גרה עכשיו בקנדה ואני מתכננת לעבור ליפן אחרי התואר (בעוד 4-5 שנים בערך). תואר בקרימינולוגיה ושיטור.
אני מסכימה שזה נישמע קצת מוקדם להתחיל לשאול שאלות אבל אני רוצה לאסוף מידע עד כמה שאפשר, ואשמח לתמיכה.
קראתי בהרבה מקומות שמעבר ליפן מלווה לרוב באינטרסים של עבודה או לימודים, אם זה מידע שגויי אשמח למישהו שיתקן ויגיד לי אם יש דרך אחרת.
אני רוצה לדעת איך ביכלל מתחילים? לאן ללכת? למי לפנות? איזה מסמכים צריך? וכל דבר שמלווה להתחלת חיים חדשים ביפן.

אני רוצה לציין שהעובדה שאני גרה בקנדה לא אמורה להרתיע אותכם מלתת לי מידע כי אני מתכננת את המעבר יחד עם חברה שגרה בישאל, כך שכל מידע יהיה שימושי, אם לא לי אז לה.

Tenguy

New member
הכי טוב זה לברר המשך לימודים אקדמיים ביפן

הכתובת היא כמובן שגרירות יפן בעיר מגורייך בקנדה. כך גם תוכלי לשלב גם לימודי יפנית במסגרת הלימודים. תשאלי בשגרירות על אפשרויות המשך לימודים, אולי בשילוב אמנויות לחימה כחלק מן היידע בשיטור (ככל שאני זוכר השוטרים היפניים עוברים התמחות באייקידו). שילוב כזה הוא במקורו ביפן וככל שאני יודע הוא ייחודי לשיטור היפניֿ. התייחסות לאמנויות יפניות ללא ספק ייתנו עבורך ״נקודות זכות״ בנושא שלך בשגרירות. אחת החוויות שנחקקו לי בזיכרון מיפן היא לראות שני שוטרים ליד תחנת הרכבת Nippori בטוקיו משתלטים על בנדיט יפני בתרגיל אייקידו אלגנטי, מהיר ופשוט

IchigoX3

New member
תודה רבה אני אחשוב על זה (:) ....

והאמת שלא, בחיים לא טרחתי לראות בליץ' עד הסוף כי הוא מפוצץ בפילרים, והשם איצ'יגו עוד בא אליי לפני שהסדרה יצאה P:
בסביבות גיל 12-13 הייתה לי אובססיה מטורפת ללוליטה ותותים וזה חחחח אז פשוט הדבקתי לעצמי כינוי שעד היום
חברים שלי משתמשים בוא.

herouth

New member
השאלה היא: על איזו ויזה תיכנסי לשם.

על ויזת תייר, הויזה הרגילה, אפשר להיכנס עד שלושה חודשים (יש הסכמים עם כמה ארצות לשלושה נוספים), ואסור לעבוד. כלומר, עם ויזת תייר אי אפשר ״לעבור״ ליפן, רק לטייל בה. אבל אפשר בזמן הזה גם לאסוף מידע ולחפש מקום עבודה או לימודים - אם מוצאים, צריך לצאת, ולהיכנס מחדש עם הויזה הנכונה.
&nbsp
הויזות שמאפשרות שהות ממושכת ביפן הן ויזת עבודה או ויזת לימודים. קל יותר להשיג ויזות לימודים, כיוון שיפן מעוניינת, כמובן, שאנשים ילמדו את התרבות והמורשת שלה. הבעיה היא שיכולת העבודה במקביל ללימודים היא קטנה מאוד - אפשר לעבוד רק במשרות חלקיות מאוד וגם זה רק אחרי תקופת המתנה. מה שאומר, שקשה לפרנס את עצמך ביפן אם את נמצאת בה על ויזת לימודים - את צריכה להכין את הכסף למחיה שם מראש וזה בדרך כלל אומר שגם השהות הזו תהיה זמנית אלא אם כן תצליחי להסב את המעמד שלך או אם את עשירה מספיק לחיות ממאגר הכסף שלך עד 120...
&nbsp
ויזת עבודה ניתנת בדרך כלל למי שמוגדרים עובדים נדרשים. הויזה מאפשרת עבודה במשרה מלאה. מוציאים אותה בשיתוף עם מקום העבודה המיועד. מקומות העבודה הם בדרך כלל בסיעוד או בהי-טק, אבל העבודה שהכי קל להשתחל באמצעותה ליפן היא הוראת אנגלית. אם יש לך דרכון קנדי, זה יכול להקל עליך להשיג עבודה בהוראה כי רשמית נדרש דרכון של מדינה דוברת אנגלית.
&nbsp
הסיכוי שתוכלי למצוא עבודה בתחום הלימודים שלך נראה לי נמוך מאוד.

Tenguy

New member
חרות, תודה ! ושאלה לפורום :

שאלה מעניינת שתמיד רציתי לשאול אם למשל יש ל-x דירה משלה בקנדה, ול-y יש דירה משלה בישראל, והן יכולות להניח כי יש להן הכנסה קבועה של כ-2000 דולר (205,000JPY בערך) בחודש.
האם סכום זה יכול להספיק למחייה ביפן ?

Tenguy

New member
ברור שאני לא מתכוון לטוקיו או אוסקה...

בערים הגדולות רק שכ״ד עולה כבר יותר

IchigoX3

New member
שאלה מעניינת

נתחיל בזה ששנינו בנתיים גרות עם ההורים עד לסיום הלימודים חחחחח
אבל כן יהיה לי מעניין לדעת תתשובה לשאלה :)

IchigoX3

New member
כן שמעתי על סוגי הויזות

וזאת הבעיה העיקרית שלי, אני לא יודעת מה כדאי לי לעשות.
המקצוע שאני מתכננת הוא עבודה עם כלבי גישוש במשמרי גבול, זתומרת כמו בשדות תעופה.
אבל תודה בכל זאת על המידע, יהיה שימושי בכל מצב :)

weinnir

New member
אם יש לך דרכון קנדי, תואר כלשהו ואת בת פחות מ 30

את יכולה להגיע וללמד אנגלית ביפן במסגרת working holiday visa. פרט לכך, אני לא יודע איפה את בקנדה, אבל פה בוונקובר יש קהילה יפה של יפנים (רק הסופ"ש הזה היה פסטיבל יפני שנתי של הקהילה הזוכה לכמות מבקרים מרשימה) שאפשר לשאול ולהתעניין בכל מיני פרטים שמעניינים אותך.

IchigoX3

New member
יש בעיה

האנגלית שלי ממש לא מושלמת חחחח, יעני אני מדברת והכל אבל האנגלית שלי ממש לא ברמה של ללמד מישהו אחר.
וגם הוראה לא ממש מושכת אותי ככה שהאפשרות הזאת כבר לא מתאימה לי.
חוצמיזה התוכנית שלי היא לעבור ליפן, לא רק לעבוד תקופה מסויימת ואז לחזור. אני רוצה להגיע ל10 שנות עבודה ומחייה
שם כדי לקבל תושבות קבע. (וכן אני יודעת שאני אצתרך לחדש ויזה כל פעם מחדש)
בקיצור, תודה על הרעיון :)

למעלה