רוצה לעזור לחבר- איך אפשר?

PeaceWarrior

New member
רוצה לעזור לחבר- איך אפשר?

יש לי חבר שאני מאוד אוהב ואני רוצה לעזור לו להתגבר על הבעיה שלו שהגיעה אליו לפני שנתיים אחרי שלא הצליח במבחן ומאז למרות שהוא ילד חכם עם זיכרון טוב הוא כל הזמן אומר דברים כמו "אני אדיוט" "פעם ידעתי לנסח דברים טוב" הוא גם אומר הרבה שהוא מפחד. ושהוא רוצה להיות כמו כולם אבל הוא לא יכול, בגלל שהוא לא מצליח להתרכז ובגלל שהוא לא מצליח להתיישר למרות שהוא די ישר והסברתי לו שלכל אחד יש את העמידה שלו. איך אפשר לעזור לו? כי למרות שהוא אומר רק מה שהוא מרגיש, הוא מנטרל את עצמו והוא הולך לבי"ח בגלל זה וזה מאוד חבל כי הוא יכול להגיע רחוק עם היכולות שלו. אם הפירוט שלי לא מספיק תגידו ואני אנסה להרחיב

slee4

New member
היי...

אולי יש לו בעיה של הפרעות קשב וריכוז,גם אני הייתי ככה במשך 3 שנים עד שגילו שיש לי את הבעיה הזאת ועכשיו יש לי טיפול תרופתי שעוזר לי.

היי

נשמע שחבר שלך סובל מאוד. הוא מסתובב עם הרבה תחושות קשות כלפי עצמו ועם כל מיני פחדים וחששות. הוא היה באבחון או בטיפול מאז שהמצב הזה התחיל? כי נשמע לי שכדאי לבקש עזרה של איש מקצוע. לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר כדי שקודם כל יוכל לאבחן מה הבעיה וממה הוא סובל, ואח"להציע טיפול מתאים. אתה חושב שהוא יהיה מעוניין לפנות לעזרה מקצועית? כתבת שהוא מנטרל את עצמו ושהוא הולך לבי"ח בגלל זה. אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון?

PeaceWarrior

New member
תשובה

מנטרל את עצמו, זאת אומרת שלמרות שיש לו הרבה יכולות ודברים שהוא בקלות יכול להסתדר איתם, הוא מוותר על הכל אנחנו משחקים כדורגל ואז פתאום הוא מתחיל להגיד "יש לי מחשבות אובססיביות" "אני רוצה להיות ישר" "די, אני לא יכול לשחק אתם לא מבינים". זה הכוונה מנטרל את עצמו. ובגלל שהוא מפריע לעצמו לעשות דברים וכל הזמן כועס על עצמו הוא הגיע למצב שהוא צריך טיפול נפשי במחלקה בבית חולים

טיפול

חרדה בדר"כ מפריעה לעשות דברים וגורמת לאנשים להמנע מכל מיני דברים שהופכים להיות קשים ומפחידים מידי. מחשבות אובססיביות שנכנסות לראש מטרידות מאוד, ומפריעות להמשיך לתפקד כרגיל. אני חושבת שזה שהוא מקבל טיפול זה טוב. יש מרפאות, שחלקן בבתי חולים שנותנות טיפול נפשי שיכול מאוד לעזור. הוא במרפאה של בי"ח או באשפוז? הוא מטופל גם ע"י פסיכיאטר (ייעוץ תרופתי)?

למעלה