רוצה לעלות שאלה קצת אחרת...

ruth11

New member
רוצה לעלות שאלה קצת אחרת...

אני משערת שלמרבית משתתפי הפורום השאלה שאציג עדיין אינה רלונטית..אבל בימים האחרונים אני שואלת את עצמי מה לעשות עם המוקפאים שנותרו לי אחרי הטיפולים. מי שלא מכיר אותי, אני אם ל - 3 ילדי IVF ואחרי שלושה ניתוחים קיסריים, כך שלגבי פרק ההריונות הסתיים, ובכל זאת נמצאים שם בהקפאה עמוקה עוברים שנותרו מאחד הטיפולים. מה אתם חושבים / חשים לגבי הענין הזה ? מעניין

א י נ ס

New member
מסירה בפניך את הכובע הוירטואלי

קראתי על אשה שנולדו לה 2 זוגות תאומים ב IVF וכשנשאלה מה היתה עושה לו היתה צריכה להחליט בקשר ליתר העוברים, אמרה שלא היתה מסוגלת למסור אותם. והפתרון מבחינתה היה להחזיר אותם ביום בו אין שום סיכוי להריון, ולתת להם למות בתוכה.

קרנושה

New member
אני לא הייתי הולכת על קיצוניות

כזאתי אבל מאידך גם לא הייתי נותנת את המוקפאים שלי...... שניה-תחשבו על זה ברצינות.....עובר קפוא משמע ילד!! לא הייתי מסוגלת להיתמודד עם המחשבה שיש לי ילד איי שם...נשמע אגואיסטי? יתכן...לא בשבילי... קרן

קרן אינס, המשכתי לחשוב אחרי שעניתי

והתשובה נשארה בעינה. זה לא שאני איזו פילנטרופית מדהימה אבל מעבר הטיפולים לימד אותי דבר או שניים על אנשים שכל-כך כמהים לילד משלהם. ואם קבלת העוברים שלי תאפשר להם לעבור הריון ולידה (שתי חוויות מדהימות שקושרות בינם לבין הילד) ולהיות הורים הרי שזה נהדר. אני לא רואה בכך מסירת ילדים שלי (מבחינתי זה מאוד דומה לתרומת ביצית) כי לא הריתי אותם ולדעתי שלב ההריון הוא מאוד משמעותי (ולכן הדבר שונה מאימוץ). ואני חושבת שמעבר להסכמה לתרום אותם לא הייתי מקדישה לכך שניה נוספת של מחשבה ולא הייתי ממשיכה לפנטז על ילדים שלי אי שם... אבל זוהי מחשבתי לעכשיו. כמובן שאולי כשאתה באמת עומד בסיטואציה הזו הרי שהתחושה היא שונה... נחיה ונראה, שירלי.

קרנושה

New member
אני לא אתעקש ומעריצה אותך........

על דברייך......אך חייבת להביא בפנייך את העובדה שזאת לא סתם תרומת ביצית......זה עובר , ביצית שהופרתה...ויש בה את הגנים שלך ושל בן זוגך......זה חלק בלתי נפרד ממך אפילו שלא נקלט בך עדיין...... כשאני עזבתי את ביה"ח והשארתי את העוברים שלי שם...(לאחר השאיבה) חשבתי לי בדרך הביתה שהילדים שלי שם.....בבית החולים ההוא...כל חיי ועולמי העתידי.....מוזר הא? ככה הרגשתי.....כל יום התקשרתי לשאול "לשלומם".... ביום של הIVF אמרו לי כי מתוך שלושת ההפריות שלי יש הפריה אחת שלא נעשתה תחת המיקרוסקופ -שלא צפו בה ולכן את העובר הזה היו ממליצים לא להחזיר או שאני לוקחת את הסיכון ואעשה מי שפיר ובדיקות אחרות.....או שאשאירו שם מאחורה.....בשיחה עם בעלי החלטנו שאין דבר כזה להשאירו מאחור!! אני רוצה את כולם.....הם שלי!! אז זו דעתי הסובייקטיבית כמובן שמבינה ומכבדת גם אחרות.....אפילו מעריצה את היכולת לתת דבר כזה.....דבר כל כך שלי ושל בעלי... שבת קסומה לכולם קרן

אפשר לתרום אותם למחקר

יש הרבה מחקרים ש"נתקעים" בגלל הצורך בעוברים לניסויים. מדובר בניסויים בסיסיים שלא "מייצרים" ילדים. מחקרים כאלה עשויים לעזור בעתיד לאנשים כמונו.

טילי2

New member
רות, ככל שידוע לי בארץ אי אפשר

לתרום עוברים, אלא רק זרע או ביצית.

איילת321

New member
למיטב ידיעתי, לפי החוק אסור לתרום ע

אסור לתרום עוברים מכיוון שהם אחים ביולוגיים במאה אחוז לילדים קיימים, שעלולים אח"כ להתחתן... היו יכולים לעשות רישום למי ניתנות התרומות אבל אז יום אחד היה עלול לדפוק ילד בדלת ולומר שההורים שמגדלים אותו לא מספיק טובים לו (או שאין להם כסף לגדל אותו) ואת האמא הביולוגית - אז קחי אותו בבקשה... יש הרבה בעיות אתיות עם העניין הזה, ולכן זה אסור. אני מסכימה שמה שכן ניתן לעשות, זה לתרום את העוברים למדע. גם זה משהו.

למעלה