רוצה לצפות בתיאטרון בובות ולא יודעת לאן...

רוצה לצפות בתיאטרון בובות ולא יודעת לאן...

אני כבר במשך כל הסופ"ש האחרון מחפשת מקומות שניתן לצפות בהצגות תיאטרון בובות וממש לא מצאתי. עד ש... מצאתי אתכם! אשמח לעזרה בעניין (למה אין שום אתר שמרכז את הנושא הזה בצורה נורמלית, או שיש?!). בני בן שנה ו-4 חודשים עם כושר ריכוז מדהים. רק שנמאס לי שהוא מתרכז מול הטלוויזיה ואני מעוניינת לקחת אותו לצפות בהצגות של תיאטרון בובות. אנחנו גרים בפ"ת וכל המלצה על מקומות באיזור המרכז תתקבל בברכה.

אגב, אפילו כאן בפורום אין פירוט לגבי מופעים

נכנסתי ל"לוחות" ובצד ימין לחצתי על "מופעים" ואין כלום.....

שלום ליבי ונעים מאוד ../images/Emo45.gif

לצערי ולצער כולנו אין מקום ספציפי, לפחות כידוע לי, באזור המרכז שמעלה \ מארח רק הצגות תיאטרון בובות באופן קבוע ושוטף מדי שבת נערכות הצגות שונות ומתחלפות ( בניהן גם הצגות בובות ) במוזיאון ת"א, במוזיאון רמת- גן ובתיאטרון גבעתיים שפרטים על תוכניותיהן תוכלי למצוא באינטרנט שם גם תוכלי טל' לבירורים ולמי לפנות על מנת לקבל באופן קבוע תוכניות אירועים לביתך *חשוב לציין!!!! בידקי היטב את הגילאים שלהם מיועדות ההצגות...לא פשוט למצוא הצגה שמיועדת לגילו הצעיר של בנך מעבר לאלה המופיעות בגני הילדים אך חשוב שתשימי לב על מנת שהתכנים, העלילה, אורך ההצגה וכ'ו יהיו נכונים ואטרקטיביים עבורו ויהפכו את פגישותיו עם הצגות תיאטרון בובות והצגות ילדים למפגש מרתק, קסום וחוויתי כמו שאמור להיות... לא פעם אני נתקל בתגובות של הורים ה "מתעקשים " ( למרות שילדם צעיר מדי להצגה מסויימת ) ועונים תשובות כמו: הוא ממש בוגר לגילו , הילד\ה נורא חכמים ואוהבים שאנחנו מציגים להם הצגות בבית....מה שהופך אח"כ לסיוט עבור הילדים מפחד ( חושך, אפקטים, תאורה מסויימת ואפילו בובות, כן, יש גם ילדים שמשחקים עם בובות וצעצועים אבל נלחצים ומפחדים מבובות תיאטרון ה" קמות לתחייה " ) או חוסר הבנה ועכב כך גם שיעמום אני מציע לך לבדוק באתר עירית פ"ת -במתנ"סים השונים ברחבי העיר נערכות מעת לעת הצגות ת' בובות שחלקן בהחלט יכולות להתאים לצופים צעירים...בבית פרנקפורט -הדר יוסף ת"א נערכות פעמיים או אחת לחודש הצגות בובות לקטנים בימי שלישי. אני מקבל בברכה ומודה לך על הרעיון להוסיף תאריכי הצגות בלוח המופעים בפורום ומבטיח לאמץ אותו בהמשך וכשהזמן יאפשר זאת ולסיום הרשי לי לשתף אותך בחלום ישן שלי מאז נסגר תיאטרון הבובות של הפארק שהיה בית ומרכז קבוע והותיר אותנו תושבי המרכז ללא מענה בנושא, אני מייחל לפתיחתו של מקום חדש ובשנים האחרונות אני חולם ומקווה שהמרכז לתיאטרון בובות יהפוך לכזה ואולי אילן סביר - מנהל המרכז ובובנאי במיל'
( שבטח כבר חשב על זה!!!! ) יקרא את זה ויפעל לקידום הנושא...אני אפילו מוכן לעזור ולעבוד למען זה בהתנדבות....טוב, לפחות בהתחלה בהתנדבות
שמחתי להכיר עוד אמא שחשוב לה מה בנה\ ביתה צורכים כתרבות נ.ב כשיש הצגה של אחד מחברי הפורום הפתוחה לקהל הרחב בדר"כ הוא מספר על כך ומוסיף פרטים ותמונה בהודעה בפורום עצמו

תודה דודי ! והצעה קטנה

הצגות במוזיאון ת"א וברמת גן הן אכן הצגות המתאימות יותר לילדים גדולים (ואני בהחלט מודה לך על הארותיך המאירות עיניים), אני מחפשת מקומות אינטימיים יותר, אפילו "שעת סיפור" בשילוב בובות או כל אמצעי המחשה אחר, תספק אותי בשלב זה. לדעתי כדאי שתארגנו מידי חודש רשימת מופעים של חברי הפורום, כל אחד יוסיף את תאריכי ההופעות שלו ואני מניחה שניתן יהיה, לפחות לצורך התחלה, לבנות מזה רשימה ראויה. אולי תוכלו לפרסם רשימה זו בפורומים אחרים כגון פורום הורים לתינוקות/ הורים לפעוטות/ להיות הורים וכו'. נכנסתי קצת להודעות בפורום ולכל מיני אתרים שחברי הפורום פירסמו בחתימות שלהם וממש התלהבתי מהבובות ומהרעיונות, די חבל שזה נשאר בגדר מידע שצריך להתאמץ כדי לחפש אותו... שאלה קטנה: ציינת שישנן הופעות בגני ילדים - אני בדיוק מחפשת גן לבני ואני אשמח לדעת באילו גנים בפ"ת, אם קיימים כאלה, מישהו מחברי הפורום הופיע, כי זה לפחות מראה על הרמה של הגן. כך שאם מישהו מחברי הפורום יוכל לסייע לי בזה אני ממש אודה לו.

../images/Emo192.gifאנשים יקרים אני עדיין ממתינה...

וואהו, הייתי בטוחה שאני אמצא שירשור ארוך שתפרסמו את המופעים שלכם. אז מה כל המופעים הם פרטיים (ימי הולדת, גנים וכו)?! אין שום מופע שניתן לבוא ולצפות (בתשלום! כמובן בתשלום!
) ממש חבל...

קוראים לה ליבי, ליבי, ליבי, ליבי ...

אל תעליבי לי-בי, לי-בי, לי-בי....
אכן הצגות רבות הן פרטיות ונערכות במסגרות של גני הילדים, בתי ספר,סל תרבות, ימי הולדת וגם כשאנחנו מוכרים הצגה למתנ"סים, לא תמיד אנחנו יודעים האם ההצגות פתוחות לקהל הרחב או מיועדות למינויים או לקבוצות מסויימות ... רק כשאנחנו עושים מה שנקרא בשפתנו: קופה פתוחה בשילוב עם אולם מסויים, כולנו מיידעים את חברי הפורום ומעלים הודעות מפורטות עם פרטים, מועדים ומחירי כרטיס למרות זאת לדעתי, כולם כולל אני היינו שמחים להזמין אתכם כאורחינו גם להצגות סגורות כאלה ולא נושא התשלום מטריד אותנו ( רק בשבת האחרונה הוזמנו כל חברי הפורום ע"י אילן סביר מנהל המרכז לתיאטרון בובות בחולון לצפות בחינם באחת משלוש הצגות שהתקיימו באותו יום של ההצגה החדשה: "תיבת הקסמים" וזכינו להצגה + סיור במוזיאון, מקסים ומומלץ ) אלא שעד כמה שאני מכיר את ההצגות של חברי האחרים, הם מיועדות לגילאים גדולים יותר מגילו הצעיר של בנך... כסף הוא לא הדבר העיקרי שמוביל אותנו, אחרת הדבר האחרון שהיינו בוחרים ועובדים בו היה תיאטרון בכלל ותיאטרון בובות בפרט
כבר בערב בו השבתי להודעתך הראשונה עשיתי למענך תחקירונצ'יק קטן ולהלן התוצאות: תיאטרון בובות ב " בית פרנקפורט " הדר יוסף - ת"א: 10.3 בשעה: 17.00 אחה"צ ההצגה: " הקוסם מארץ עוץ " בביצוע תיאטרון הבובות של אסף כחולי 17.3 בשעה: 17.30 אחה"צ ההצגה: " המטמון באי הקופים " בביצוע תיאטרון הפלאים * לפי הכתוב ההצגות מיועדות לגילאי 2-6...לגבי " הקוסם " שראיתי, איני סבור שזה מיועד לילדים מתחת לגיל 4 ( דעתי האישית ) את ההצגה של תיאטרון הפלאים לא ראיתי אבל מאחר ואני יודע שמירים מהתיאטרון גולשת איתנו לעיתים, אני מאמין שהיא תוכל לתת לך תשובה קצת יותר ברורה ( הי מירים
את כאן??? ) גם בחנות הספרים " אמילי " יש מס' פעמים בחודש שעת סיפור עם בובות המיוחדת לגילאי שנה וחצי ומעלה להלן הלינק ללוח המופעים של החנות כמובן שגם במרכזי " דיאדה " השונים תוכלי למצוא פעילות דומה של ת' סיפור בשילוב בובות ואני מצרף את הקישור אז שירשור ארוך לא קיבלת אבל הודעה ארוכה נראה לי שכן... רציתי להשיב לך מהר יותר אך מעבר לתיפעול השוטף של הפורום, קידומו, צירוף חברים חדשים, ארגון סדנאות והניסיון להיות זמין , להתייחס לבקשות ולהשיב לשאלות
אני חייב גם לעבוד, לכתוב, לביים, להפיק, לשווק, להיות המזכירה, פועל במה ומנהל חשבונות גם יחד....אההה כן וגם להופיע כשחקן בהצגות התיאטרון שלי וגם של מפיקים אחרים, כי להתפרנס איכשהוא חייבים... וכך גם חברי המואדמים ( מי ששמו מופיע באדום נחשב כתומך ) מאחר וכולנו עושים זאת בהתנדבות מוחלטת וללא כל תמורה ובניגוד למה שחושבים לא מעטים לא מקבלים על כך משכורת גדולה ושמנה...גם לא קטנה ורזה חחחחח אבל אנחנו עושים זאת באהבה גדולה, בכייף וברצון עז...גם אם לפעמים אנו מתעכבים במתן תשובות מפאת עיסוקיינו או כי עלינו לחפש תשובות לשאלותיכם, נכון, אנחנו גאונים ומוכשרים
אבל גם לנו לא תמיד יש תשובה לכל דבר... בכל שאלה, בקשת עצה או נתינת רעיונות נשמח תמיד לחלוק ולהתחלק

דודי, למה אתה מעליב?

אנחנו לא עוסקים בתיאטרון בובות בגלל הכסף? ברור שבגלל הכסף (לא הקטן שאנחנו מכירים, הג-ד-ו-ל שמן הסתם מתעכב אבל אוטוטוטו מונח בכיסנו). אני למשל מתכון להיות מליונר מזה (או מזכיה בפיס). זה רק עניין של זמן. לא ממהר. ממילא אני עסוק מדי עד הפנסיה.

נראה לי שלא הבינו אותי...חחחח....../images/Emo6.gif

כשאמרתי "בתשלום" לא התכוונתי לשום ציניות אלא באמת שאני לא מחפשת הצגות חינם. אבל לאור התגובות אני מבינה שעניין הכסף הוא מאוד רגיש, ודי חבל לי שבתחום מקסים כזה באמנות, שאני משוכנעת שדורש השקעה עצומה, התמורה הכספית לא מספקת, די חבל. אגב, היו בעבר ניסיונות להפוך את התחום למשהו יותר מסחרי? כלומר, יותר נגיש לקהל הרחב?

מעליב ../images/Emo35.gif דווקא מסכים עם כל מילה שלך...

ברור שבגלל הכסף...וברור שבגלל הגדול וגם אני כבר בדרך להיות מיליונר, אולי אפילו מיליארדר, כן כן!!! אבל עד שזה יקרה מבובות, זכיה או דוד סעודי עשיר ( כל הדודים האמריקאים ירדו מנכסיהם בגלל הכללה והמיתון בארה"ב ) כזה שאף פעם לא הכרנו וטוב שכך...הלך לעולמו והוריש לנו בוחטות
עד אז... מה אכפת לך שנצא צדיקים - נדיבים

למעלה