רוצה לרזות

• פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
רוצה לרזות

שלום לכולם לאחרונה נרשמתי לחדר כושר ואני מתעמלת כבר 3 שבועות, 3 פעמים כל שבוע כשבכל פעם אני עושה 45 דקות על ההליכות (הליכה ולא ריצה) ופעמיים מזה מוסיפה גם מכשירי כח. התזונה שלי נשארה אותה דבר ואפילו השתפרה למרות זאת אני לא מצליחה להוריד במשקל ואפילו מעלה. אני לא מדברת על משקל בק"ג (כי אני מעלה מסת שריר) אלא על מכנסיים שלוחצות עלי (ולא היו לוחצות קודם) והמראה שמשתקף אלי מהמראה. אני מתוסכלת ולא יודעת כבר מה לעשות. אני אכתוב גם דוגמא לתפריט שלי לדוגמא לשלושה ימים השבוע ואשמח לדעת היכן הבעיה שלי: תפריט 1: עד הצהריים: משקה בוקר של דנונה אקטיביה צהריים: שווארמה (בלי פיתה) כוס קוסקוס + חומוס מבושל ירקות מבושלים ירקות חיים ביניים: תפוח (לפני הח. כושר) אפרשזיף (אחרי הח. כושר) ערב: 6 נקניקיות מלפפונים חמוצים תפריט 2: (יום של עבודה + לימודים) עד הצהריים: סנדביץ (מלחם רגיל) עם אבוקדו וביצה קשה אקטיביה צהריים: אורז עם תירס (כמות של כף הגשה) 1/2 חזה עוף עם עצם כרוב מאודה (יאמי...) סלט כרוב וגזר (בלי מיונז) ביניים: תפוח בערך 10 סוכריות ג'לית ערב: 1 קופסת שימורים אישית של תירס 1/2 מלוואח פיצה תפריט 3: (מסעדה בערב) עד הצהריים: אקטיביה סנדביץ עם קוטג' וירקות צהריים: יחידת טבעול אחת +קטשופ סלט ירקות + רוטב ויניגרט 2% (בערך 3 כפות רוטב) ביניים: תפוח 2 קוביות שוקולד מריר ערב: מסעדה: היינו שניים והזמנו סטיק פילה 200 גר' וסטייק אנטריקוט 250 גר' - אכלנו יחד. מהאנטריקוט בקושי אכלתי. כמו כן אכלתי אמפנדה בשר, ממש מעט צ'יפס (3-4 יחידות) וסלט ירקות. עוד קצת נתונים עלי: בת 24, גובה: 1.53, משקל: 57.5 תודה מראש וסליחה על ההטרדה סופ"ש נעים לכולם אורית

kriz

New member
כן, קראת נכון

מה הבעיה בדיוק? אם את מתפלאה אז לפחות תסבירי למה

אסביר בפשטות:

נראה לי שאת לא מרזה פשוט כי את אוכלת אוכל משמין. נקניקייה זה אוכל משמין מאוד, כי בנוסף לבשר/עוף שהיא מכילה, היא מכילה כ- 40% שומן. זה מה שנותן לה את המירקם הרך והחלק, בניגוד לבשר שהוא קשה. 6 נקניקיות זו כמות קלוריות שיכולה להספיק ליום שלם. עוד כמה מזונות משמינים מאוד בתפריט שלך: - מלוואח פיצה: הידעת שבין כל שני עלים של בצק מרוחה שכבת שומן (דוגמת מרגרינה)? ועל כל זה יש עוד גבינה צהובה! - אבוקדו : ירק שמן מאוד. השומן שבו אמנם בריא, אבל בכל זאת משמין מאוד. ועוד בתוספת החלמון של הביצה הקשה... - שווארמה + קוסקוס: בקוסקוס עם חומוס יש מספיק קלוריות וגם חלבון בשביל ארוחת צהריים. לא צריך לאכול ביחד עם זה עוד בשר (שווארמה). 10 סוכריות ג'לית : מזון עשיר בסוכר וצבעי מאכל, וחסר ערך תזונתי לחלוטין. סטייק אנטרקוט : סטייק שמן. סטייק פילה הוא יחסית דל שומן, אבל נדמה לי ש- 200 גרם זו מנה גדולה. אני כמובן לא דיאטנית, כך שמה שאני אומרת כוודאי לא 100% נכון. אם את כבר משקיעה כל כך הרבה מאמצים בהורדת משקל ונשארת מתוסכלת, נראה לי שעדיף שתלכי לדיאטנית.

kriz

New member
אשמח לתגובה של דיאטנית

עפרונית המון תודה לך על הדברים שאת אומרת, באמת... את עוזרת לי המון הפניה לתשובה לדיאטנית היא בשביל לחזק אצלי את מה שלא מצליח לי. יש לי גם בעיה שאת ארוחת הצהרים שלי אני אוכלת במשרד כך שלמשל אני אומרת קוסקוס + שווארמה אני מתכוונת לחמגשים שבה יש בתא הבינוני שווארמה (בקמצנות...) ובתא הקטן קוסקוס שמעליו חומוס מבושל. זה לא נראה לי המון... ודרך אגב, בשלושת השבועות האלה - אמנם לא ירדתי במשקל (ושוב, לפי בגדים) אבל ירדתי ב- 2 אחוזי שומן... ועוד שאלה? כמה קלוריות יש בנקניקיה אחת?? ושוב, תודה.

תגובה של לא-דיאטנית

החדשות הטובות: נקניקייה אחת מכילה "רק" 150 קלוריות.
6 נקניקיות = 900 קלוריות. בשביל לרדת במשקל צריך לאכול 1200-1500 קלוריות ביום שלם. החדשות הרעות: נקניקייה לא מכילה 40% שומן כמו שכתבתי, אלא 83%!

אלי ו.

New member
זה אחלה מקור אבל למוצרים מעובדים

עדיף לבדוק את המוצר המדוייק. גם בישראל נקניקיות זה זבל אבל לא נורא כמו בארה"ב. ראי למשל את הערכים התזונתיים בזוגלובק, אצלם לנקניקיות יש 18 ואפילו 12 אחוזי שומן. לא בדיוק אוכל דיאטטי אבל הרבה יותר טוב מארה"ב.

אלי ו.

New member
זה המקור החביב גם עלי

אבל במוצרים מעובדים יכולים להיות הבדלים משמעותיים בין מוצרים שונים. ראי למשל את הערכים התזונתיים של כמה נקניקיות הנמכרות בארץ. עדיין לא דיאטטי אבל הרבה יותר טוב מהנקניקיות הנוראות של אוסקר מאייר.

אלי ו.

New member
זה במקרה מהאתר של זוגלובק

אבל כמובן שהנתונים נמצאים על כל אריזת נקניקיות ועדיף לדבר על כל מוצר לגופו.

תחילה כל הכבוד

על היוזמה ועל כך שהתחלת פעילות גופנית ואת מתמידה. המשיכי בפעילות וקבעי תור לדיאטנ/ית ולו אף לייעוץ חד פעמי שכן נראה לי שיש מקום להוסיף לך "אוכל" אך יותר מזין ומשביע וכמו כן בהערכה כזו חשוב לדעת מה אכלת טרם ה"דיאטה" וכיצד שיפרת את התזונה....ואולי לראות קצת בדיקות דם ולדעת אותך קצת יותר.. מרישום מזון של שלושה ימים.

kriz

New member
תודה רבה

אולי באמת אראה דיאטנית לפגישה או כמה פגישות כמות הק"ג שאני צריכה להוריד לא גדולה והרבה דיאטניות לא מקבלות "כמוני" כמו כן, אנסה להגביר את קצב ההליכה שלי (וזאת אחרי התייעצות עם מדריך הכושר) ונראה מה יהיה... בכל מקרה - המון תודה על העצות המועילות של כולכם!!! (זאת גם ההזדמנות להגיד לך אלי ו. תודה! יום טוב לכולכם אורית

למעלה