רוצה לרכוש אופניים לזוגתי מבלי ידיעתה. צריך עיצות :)

eddy7

New member
רוצה לרכוש אופניים לזוגתי מבלי ידיעתה. צריך עיצות :)

היי כולם.

אני לא רכבתי על אופניים יותר מ20 שנה אז אני לא מקור לתשובות ולכן אני חייב לשאול אנשים פה.

לזוגתי יש יומולדת עוד מעט ואני יודע שהיא תשמח לאופניים, גם אם הכי פשוטות לנסיעות עירוניות קצרות ומעטות. לכן היא לא רוצה או צריכה אופניים חדשות או מתוחכמות אלא משהו מאד פשוט ופונקציונאלי כדי לנסוע בתוך תל אביב נסיעות של פחות מחצי שעה כל פעם.

אני חושב להתחיל עם לקנות לה אופניים ביד2. לא בחנות (בחנויות קשה למצוא אופניים בסביבות ה300 או 400 שח). מקסימום נשדרג בעתיד.
אבל אני לא יודע אילו אופניים לחפש לה. איזה גובה או אילו נתונים חשוב שיהיה להן כדי שיהיה לזוגתי נוח ומבלי לערב אותה בקנייה כדי לשמור על ההפתעה.

זוגתי בת 35, רזה וגובהה 1.58ס"מ והיא בכושר סביר.

מה חשוב לחפש באופניים יד שנייה עבורה?

אני יודע שעדיף בלי רמה ועם סבל. זה נשמע לי חשוב.
אבל האם חשובים הילוכים? איזה גודל גלגלים אני אמור לחפש והאם זה עקרוני? איך לדעת שאני קונה לה אופנים לגודל שלה? לנוחות שלה?
האם הנתונים האלה חשובים עבור אופניים לנסיעות מהסוג שתיארתי?

אשמח לכל עזרה ועיצה או הכוונה.

ואם יש לכם המלצות איפה ניתן לקנות אופניים משומשות לנשים בסכומים שתיארתי חוץ מבאתר YAD2 אז זרקו גם :)

ותודה מראש

ItsikH

Member
לא הפורום המתאים, עדיף פורום אופניים, אבל ננסה בקטנה
יש בחנויות גם אופני יד שניה וזה עדיף על קניה ישירה של אופניים משומשים. למידות ולכיוון - ודאי שעדיף לקנות בחנות. עדיף תמיד בנוכחותה ממש, לפי מידות בלבד אפשרי לבחור אופניים אבל תביא בחשבון שיתכן בהחלט צורך במעט כיוון נוסף לאחר מכן.
הילוכים ענין אישי למדי, הרוב יעדיפו הילוכים לצורכי נוחות, אבל באופני עיר בתל אביב השטוחה זה פחות קריטי, ויש גם יתרונות להעדר הילוכים - פחות תחזוקה, פחות תקלות.
וכמובן, חס וחלילה אופני כביש!

למעלה