רוצה לשמוע את דעתכם!!!!

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
רוצה לשמוע את דעתכם!!!!

שלום לכם. החלטתי לשאול סתם בשביל ההתעניינות שאלה די חשובה בשבילי. כמובן שהנושא רחב ועמוק מאוד אבל אין בכוונתי להאריך יותר מדי. אני אדם דתי (כך אני מגדיר את עצמי לפחות), שגדל כל חייו בחברה ה"דתית-לאומית" כביכול. בכל אופן, אחרי תהיות והתבוננות עמוקה ופנימית במהלך כל חיי עד כה וכמובן חיפושים שלעולם לא ייפסקו. הגעתי להשקפת עולם קצת אחרת ממה שהורגלתי בחברה בה גדלתי. אינני רוצה כרגע לפרט ולבטא את הלכי מחשבתי ותפיסתי כי הנושא רחב ועמוק לאין שיעור וגם אינני חושב שאני יכול לבטא אותו דרך המילים. בכל מקרה, כחלק מהחיפושים התמידיים שמתרחשים בתוכי הגעתי בין היתר לתובנה מסויימת שבה החלטתי כי אינני רוצה ללכת עם כיפה. נשמע לכם מוזר? נשמע לכם דבילי? נשמע לכם לא הגיוני? יכול להיות. אבל אינני כרגע דן בשאלה הזאת. איך הגעתי להחלטה הזאת ולמה, זה סיפור ארוך ומורכב. בגדול אומר, כי רק לאחרונה תפסתי כי ה"כיפה" שאליה הורגלתי לאורך כל חיי מהווה בסופו של דבר את הסממן החברתי המבדיל ביני לאחר. כאשר מקורה של ה"כיפה" הוא עניין החציצה שבין האדם לבורא כאשר האדם עוסק בדבר שבקדושה. כפי שאמרתי, הכיפה כיום מהווה סממן נטו. כלומר, לפי הכיפה ידעו לאיזו חברה אתה משתייך, חרדי, "דתי לאומי", "מתנחל", "ברסלב", "חפיפניק" ואין ספור קטגוריות. גם לפי גודל הכיפה ידעו כביכול באיזה רמה דתית אתה נמצא. אם אלך עם כיפה קטנה, כי אז אחשב כ"חפיפניק" כזה שמחפש את עצמו, ואם אלך עם כיפה יותר גדולה, כי אז אחשב ל"דוס" או "בייניש" כזה או אחר. בקיצור, הכל הכל איבד את המשמעות. כל העיקר נהפך לטפל והטפל נהפך לעיקר. כולנו בנויים מקיטלוגים וסממנים שכבר "עושים לנו את העבודה" ומראים מי אנחנו כביכול. אז כחלק מהאמת הפנימית שבי החלטתי כי למרות הכל אלחם. נכון שזה קשה. נכון שזה "מוזר" כביכול. אבל בתוך תוכי אני יודע כי הדבר לא אמור להיות קל. נכון שהאדם הממוצע שיראה אותי ברחוב יחשוב כי אני "חילוני". למה??? כי אני הולך בלי כיפה ביום יום. ונכון שעכשיו בשכונה יש לכולם על מה לדבר. ("ראיתם אותו? הוא כנראה חזר בשאלה"). אבל הכל בסופו של דבר יצר את ההיבדלות. את הריחוק בין האחד לשני. את ההפרדה בינינו. ל"חילונים" כביכול היהדות מסתכמת בסופו של דבר בסממנים או ב"אקטים" כאלה ואחרים. כמעמסה והסתגרות. במקום לראות את היופי והטוב שהיהדות הביאה לאנושות. אנחנו בתוכנו שכחנו את העיקר. את אותם היסודות שעליהם בנויה היהדות. את "ואהבת לרעך כמוך". את האהבה בין האחד לשני. את ההתחדשות והכמיהה למחר ששונה מהיום. את הקירוב האמיתי. לא בין "דתיים" ו"חילוניים", אלא בין אדם לאדם. הוא לא "דתי" והוא "חילוני" אלא כולם "דתיים". כולם עושים מעשים טובים במידה כזו או אחרת נכון? די. די להסתגרות ולעיוות שנוצרה בחברה של ימינו. כשאני אומר שאני אדם "דתי", ישר יחשבו כי אני שייך לחברה ה"דתית לאומית". אבל לא. זו רק חברה. זו לא חברה שמגדירה אם אני דתי או לא. אני "דתי". בכל אופן, גלשתי קצת מהשאלה המרכזית שאותה רציתי לשאול. ובכן, בהמשך לנושא שעליו דיברתי, כלומר על הסממנים המפרידים בינינו, אז כמובן אין שחור ולבן. ואני תוהה. אם העניין מגיע אל השלב שבו אני רוצה למצוא מישהי. לצאת עם מישהי. אז כמובן, מישהי שנראית כביכול כ"דתיה" ולצערי סגורה, אז נכון שהיא תראה אותי כ"לא דתי". גם לא אחפש מישהי כזאת. אבל נגיד שאני מחפש מישהי קצת שונה. אז כיום למשל, ישנן הרבה בנות "דתיות" כביכול שלא הולכות עם סממנים מקטלגים. זה מקובל יחסית כיום. אבל אצל הגבר ללכת בלי כיפה יראה כמוזר ושונה לחלוטין. (למרות שבמהלך חקירתי בנושא פגשתי ושוחחתי עם אנשים שונים וגיליתי שישנם אנשים שאינני מוזר בשבילם. אנשים שיש בינינו הרבה מן המשותף. וגם הגיעו במידה כזו או אחרת לתובנות ומסקנות דומות לשלי). אז שמחתי שישנם עוד אנשים אי שם שגם פותחים את מחשבתם ושכלם אל המשמעות והאמת שלהם. אז בסופו של דבר. איך הייתם רואים את העניין כאשר אני מנסה למצוא מישהי? כיצד אדע אם היא קרובה ליהדות כביכול או שהיא לא תראה בי "חילוני" או "לא דתי"??? זהו לבינתיים. בתודה מראש ובתקווה לעולם אחר אני

MrAnderson

New member
וואי בחיי שהדרך חשיבה שלך מזכירה לי

את שלי...רק אני ההפך, נולדתי לתוך עולם חילוני ולא בארץ בכלל. אז לעולם אטאיסטי יותר נכון. אני גם חושב שלא צריכים להיות סממנים לדעות קדומות בין הזרמים. כי תכלס כל אחד עם הדרך חשיבה שלו...ולא לפעמים זה לא הדרך החשיבה של אותו הזרם. ויכול להיות בן אדם שהכי מבין אותך זה מזרם אחר בכלל. כנ"ל לגבי בת זוג יכול להיות תמצא בחורה חילוניה אבל כזאת עם ראש פתוח לגבי היהדות ושתבין אותך יותר טוב מכל בחורה דתיה אחרת(רק דוגמה כן....) טוב שיהיה לך בהצלחה.....ויהיה בסדר!

אופירA

New member
מנהל
בעצם -

אתה רוצה להימנע מחבישת כיפה, כדי להתנגד לקטלוג שהכיפה עושה במושגי החברה, אבל אתה רוצה שהבחורה תדע לקטלג אותך כראוי, וחושש שללא כיפה היא לא תוכל לעשות זאת... לדעתי, סתרת את עצמך. אם העיקרון חשוב לך, אז גם המחיר צריך להיות מקובל עליך. הבחורה אכן לא תדע לקטלג אותך - אבל זה מה שבעצם רצית! תצטרך למצוא באקראי, וללא סימנים מאפיינים, בחורה שהשקפתה דתית, אך אין לה סימנים חיצוניים, וכן היא תצטרך לגלות שאתה בעל השקפה דתית, אך ללא סימנים חיצוניים. כך גם תגלה שהתפקיד השנוא עליך בכיפה - של לאפשר לאנשים לקבל תעודת זהות לגביך (שכן הבגד הוא תעודת הזהות של הלובש בהרבה עניינים) - הוא תפקיד חשוב ולא פסול. מנגד, בכך שכדי להילחם על עקרונותיך אתה בוחר להימנע מלקיים את ההלכה כלשונה, הרי עשית משהו בדומה למה שעושה החילוני - שמקיים את המצוות שהוא מעוניין, אך נמנע מלקיים את המצוות שאינו מעוניין בהם (או אינו מסוגל כרגע, אף כי היה רוצה. אבל אז הוא כבר לא כ"כ חילוני). ואז אם הבחורה תקטלג אותך כחילוני, היא צדקה במידה מסוימת, קטנה.

זאת ממש ההתלבטות שלי

רק שאני בא מנקודת מוצא ללא כיפה. אני תוהה אם לחבוש כיפה אך חושש בדיוק מזה שכיפה "תזרוק" אותי מיד בעיני אנשים לסקטור כזה או אחר וכמובן שכיפות שונות יקטלגו אותי אחרת. במובן הסטיגמטי זה מפריע לי אבל גם באופן עקרוני יש לי בעיות עם ההשלכות של חבישת כיפה, כי כמו שאמרת, אני מאמין בהכללה (לחפש את חיבור להכל) ולא בהתבדלות וכיפה מבדילה אותי בין חובשי כיפה ללא חובשי כיפה וגם בין חובשים כיפות אחרות (לבנות, שחורות, סגרוגות כך או אחרת). אני חושב שהחצאיות החלו להעלם כסממן בולט עוד לפני הכיפות (הרבה אנשים מסירים אותן לצמיתות וחלק חובשים אותן רק בחלק מהזמן) ולכן אצל המין היפה יותר קשה לקטלג. השאלה העולם מכל מה שכתבת, בעיני, היא כזו - אם אתה לא אוהב את הקיטלוגים והתויות שלבוש או אביזר זה או אחר מקרין עליך, למה אתה כל כך מתעקש למצוא מישהי שעונה להגדרה כל כך מצומצמת וראשונית?

nrcf

New member
קודם כל

אני חייבת לציין שדרך המחשבה שלך מאוד מיוחדת ויפה ואף פעם לא העסקתי את עצמי בנושא יותר מידי וזה ממש נכון איך שזה מקטלג ומפלג את עמ"י כל הכיפות ואיך שהן נראות והגודל , אבל אתה שואל איך תדע אם היא קרובה ליהדות וכל זה....תראה תשאל אני חושבת שגם אם תראה מישהי עם מכנסיים או מישהי עם חצאית לא תדע על שום הבדל ברמה הדתית שלהן כי אף אחד לא יכול לדעת ועוד יותר מזה זה נראה לי מאוד לא נכון להחליט על רמה דתית של מישהו\י לפי איך שהם נראים ומתלבשים כלומר נכון שהבגדים אומרים המון על אנשים אבל לא הכל וכמו שאתה לא רוצה שייסתכלו עליך ויגידו הוא חילוני כי הוא הולך בלי כיפה אותו הדבר אתה לא יכול לדעת על מישהי כמה היא דתייה בכל אופן החיפוש הוא אותו חיפוש אחרי בחורה מי שלא תחפש ואיך שלא תחפש (ואיך שלא תיראה שאתה מחפש
) בכל אופן פשוט תצטרך להסביר את עצמך את הדרך שלך את צורת המחשבה ותקווה שהיא תבין. וזה חלק מהעניין שבכיפה שיעיד משהו קצת על מי שנמצא מתחתיה,אני חושבת שזה יהיה קצת מסובך לבחורה לדעת שעומד מולה בחור דתי כשהיא תראה מישהו בלי כיפה תצטרך להסביר לפני הפגישה" אני מאחלת לך בהצלחה וסליחה על החפירות=]יומטוב

עצם העובדה

שאתה חושב והגעת למסקנה להוריד את הכיפה אתה הכי מודה בקיומו ומתחיל תהליך פנימי שלא כולם יכולים להגיע אליו זה שלב ההתעוררות הפנימית של האדם שהוא לחופש נולד שלב מהות קיומך בעייני כולם בני אדם מכל זווית מכל כיוון אבל אל תמהר לזרוק הכול כי אחר כך יהיה לך קשה לחזור אין ספק כי החברה מאוד תובענית ומקטלגת את האדם על ימין ועל שמאל אך גם לזה יש סיבה לא בהכרח רעה החברה בדרך כלל צודקת אך היא שוכחת שלפעמים זאת הבעיה איש איש ודרכו כל אדם והשקפת עולמו רצונו אל תשכח כי אם נולדת למשפחה עם זיקה מסוימת יהיה קשה למחוק ולהתעלם מזה תחשוב מה טוב בשבילך בלי שזה יפגע בסביבה שלך או במשפחתך גם חבריך ובכלל כל עולמך אני מאמין שיש בחורות מכל המינים וכל הסוגים צריך רק למצוא יכול להיות שבחורה חילונית שומרת שבת חגים ועושה גם מצוות ויכול להיות בחורה דתייה או מסורתית ואפילו חוזרת בתשובה יש עוד הרבה חות מאורך חיים ודרך שלפעמים האהבה מבטלת הכול יש הכול רק תמצא את מקומך תגיע לנחלה
אגב פנית לרב או למישהו קרוב לשאול מה עלייך לעשות שיהיה בהצלחה

למעלה