רוצה לשמוע מה יש לכם להגיד....

ילד24

New member
רוצה לשמוע מה יש לכם להגיד....

הרבה זמן לא כתבתי כאן .... אבל בשעה טובה חלום חייה הופך למציאות ואני פותח חנות פרחים במשק שלי.... אז כחלק מההכנות אני בונה קטלוג זרים ועיצובים והייתי רוצה קצת חוות דעת והצעות לשיפורים... זה סידור מהבוקר אשמח לתגובות...

ילד24

New member
אני גם צריך עזרה בתמחור...

כמה צריך לעלות כזה סידור ללקוח? בערך...

הרצית

New member
הי ילד 24

קודם כל מזל טוב והרבה בהצלחה. לגבי התימחור, מה שאני עושה בד"כ זה - לוקחת את עלות הפרחים ומכפילה פי 3 צלחת וספוג פי 2 מוסיפה X ש"ח שהינו עלות שכולל בתוכו את כל השונות (אנקרטייפ, ביופיקס וכו'....) מוסיפה זמן עבודה וכמובן לא לשכוח את המע"מ התימחור נעשה באופן כזה שלוקח בחשבון בלאי של פרחים, שכירות וכו'... שיהיה המשך יום מקסים, אורית www.oh-flowers.com

בועז בר

New member
אתה מ-מ-ז-ר... ../images/Emo3.gif

מה זה הפרח הזה שאני לא מכיר? נראה כמו שילוב של אמריליס עם בלדונה... תשמע, תראה... ה"פוליטיקלי-קורקטנס" דורשת ממני לפרגן ולהגיד 'מקסים' 'משגע' ועוד סופרלטיבים אבל אני מעדיף להגיד מה באמת אני חושב... ככה: הצמרת נהדרת, אבל זה החלק הקל ביותר בסידור פרחים. הקושי הוא בחלק התחתון, ומה שעשית בו קצת משעמם מצד אחד, ודי חובבני מצד שני. סידור מודרני צריך שיהיה בו ענין וקוים שמושכים את העין. קבוצות צבע זו גישה נכונה, רק צריך יותר דירוג ומשחק תלת מימדי, ועם הירק בכלל נפלת. שלושת השרכים מאחור מזכירים את סידורי ה"מניפה" של פעם. בסידור מודרני הירק משחק תפקיד חשוב מאוד, ורצוי להשתמש בכמה סוגי ירק, אפילו על חשבון פרחים, וליצור מבנה א-סימטרי, פשוט כי הסימטריה די משעממת. לדעתי הפרחים לפעמים הם בכלל ה'מייק-אפ' של הירק... דבר נוסף הוא... גימיק. בסידור מודרני יש בד"כ איזה אלמנט מפתיע, או אחד מוכר וידוע אבל שכאילו הוצא מהקשרו, נניח צרור גבעולים שנשארו מפרחי הצמרת, קשור ומונח באלכסון... אני מבין שיש לך גישה לחומרי גלם טריים ומשובחים, אז נותר רק להתאמן ולהתאמן. לגבי הקטלוג: אני לא הייתי מתבייש לגלוש קצת באתרים של סידורי פרחים, לקבל כל מיני רעיונות ולשלב אותם בסידורים. טיפ ממני: אל תנסה להעתיק סידור שראית, פשוט כי זה די קשה... הכי כיף לקחת כמה רעיונות או קוים מכמה תמונות ולשלב ליצירה מקורית. מה עם סידורי פרחים קלאסיים? מרכז שולחן עגול, ארוך וכדו'? יש לך תמונות?

ילד24

New member
הפרח הלא מוכר...

קודם כל תודה גם על הביקורת וגם על העצות.... הפרח הלא מוכר הוא אמרליס ציבסטר זה זן נדיר יחסית יש מצב שאני היחיד שמגדל בארץ כי החומר ריבוי הגיע מניסוי שנערך בפקולטה לחקלאות ברחובות....

בועז בר

New member
הוא יהפוך למסחרי, הציבסטר?

באמת נראה מיוחד ומעניין... לא ענית לי בקשר לסידורים קלאסיים. לדעתי זהו הבסיס שממנו כדאי להתחיל, מהם לומדים את הזויות הנכונות, יצירת מרכז צמיחה, קביעת אורכים ולמעשה את הא'-ב' של סידור הפרחים, והתוצאה היא תמיד תהיה מבנה מסוים שקל מאוד להעריך ולדעת אם אכן יצא טוב או לא.

ילד24

New member
סידור קלאסי...

לגבי הציבסטר אני מקווה שכן בגל פריחה הקודם היה משהו כמו 2000 ענף והרוב הלך לשימוש עצמי... הבעיה היא המחיר לא מוכנים לשלם מספיק עבורו.... כמה את כמעצב משלם על אמרליס לספקים? איתי כמגדל דיברו על 1.4 שקל לענף וזה לא מספיק... צרפתי תמונה של סידור שלחני אשמח לתגובות...

בועז בר

New member
1.4 זה זול, אבל יש עוד ידיים אחריך

כך שאצל הסיטונאים זה מינימום 2.5 -.2 לענף. עד 2.5 לפני מעמ מחיר לחנות/ מעצב זה סביר (כמו ליליה או שושן רב פ') מעבר לזה לדעתי יהיה יקר מדי. לא ממש מעריכים את האמריליס כי הוא נמכר סגור ואין לו את האפקט המרשים כשקונים אותו. לגבי סידור השולחן... לדעתי אתה צריך לעבור קורס מסודר, לפחות על הקלאסי הבסיסי, כדי לקבל את המושגים והיסודות הבסיסיים שחסרים לך. מה חסר כאן? 1. מסגרת: המסגרת צריכה להיות אובאלית. קודם ירק, אח"כ פרחים. 2. מיקום פרחים בהתאם לגודל. הסידור במעגלים קצת ילדותי... 3. ירק מתאים: הארליה גדולה וגסה מדי לסידור בגודל הזה. צריך ירק 'שפיצי' לקודקודים (מגנית או אפילו שרך ארוך). 4. תמהיל נכון של פרחים. עגול גדול, עגול קטן, מאורך... 5. כמויות: על 9 גרברות הייתי מוסיף 20 ורדים, לא ארבע. עדיף בלעדיהן. 6. כיסוי: הפרחים צריכים להגיע כמעט עד סוף הירק. אין פרופורציה בין גודל הירק לפרחים. אם לפתוח קצת יותר את הנושא המקצועיות, אז בהרבה מקומות הסידורים שלך היו עוברים, ולא מעט חנויות מוכרות דברים יותר גרועים. לפעמים אני רואה בTV באירועים רשמיים סידורי פרחים שגורמים לי להתפלץ... (כנ"ל בפילהרמונית..) אבל מבחינה מקצועית זה לא רציני ולא עונה על הכללים. בהרבה מקומות בחו"ל צריך להיות בעל תעודה מקצועית (4 שנות לימודים) כדי לעסוק בתחום הסידור. אני לא אומר שמי שלא למד כל לא יכול לעשות דברים יפים, אבל צריך איזשהו בסיס. תראה בסקיצה מה המבנה של סידור אובאלי בסיסי. הירק נותן את המסגרת, אח"כ הפרח המוביל בקצוות וכלפי המרכז, הפרח המשני אחריו ולבסוף הפילרים. אגב, עם מה אתה עובד בעיקר? סכין או מזמרה?

ילד24

New member
בעיקר מזמרה או יותר נכון מקטפה...

מזמרה עם להב צר וארוך ..... אם לי היו משלמים שני שקלים לענף זה היה משתלם בכל מקרה אם מעניין אותך בכמות מסוימת לסידורים דבר איתי נסתדר... לגבי הסידורים אני מבין מה את רוצה לראות יותר פרחים על הירק ולא הרבה ירק מסביבה.... הבעיה שלי עם קורסים שלרוב הם לפי שלבים ואני את הבסיס בסיס נראה לי שלא צריך (לצערי אני נתקל בהרבה יוצא קורסים שמתווכחים איתי שסייפן זה שושן צחור וכו')... והתאמה של פרחים יש לי המון לקוחות שאוהב גרברות וחרציות למרות שגרברה לפי מה שראיתי בפורם קצת לא מוערכת טוב אצלי בגלל שרוב הזרים שאני מוכר מבוססים על גרברות ובאיכות טובה הלקוחות אוהבים ומערכים אותה... והרבה פחות את הורדים שגם באיכות טובה (כמה שנתן למצא בארץ) מאכזבים לא פעם... בסידור הקודם הפריע לי ההרבה עלים בקצה ולכן הוספתי תורדים כדי למלא חורים ולתת יותר אורך... לפי הדוגמה שלך נתן להבין שהעלה הירוק הוא רקע שלא בולט בהיקף של הסידור לא יותר מס"מ... אה וכן יש לי בעיה חמורה עם סימטריות אני אוהב לסדר שהכל כמעט סימטרי...גם בזרים... צריפתי תמונה שלא הסידור מאתמול עם נסיון לשדרג במעט...

ronaytal

New member
שלום לך, אני רוצה להתייחס למה שאמרת

בעניין הסימטריות: קורס בסיסי טוב לשזירת פרחים מקצועית יאפשר לך להציא החוצה את היצירתיות שלך. ועם הדרכה טובה ישבור את הסימטריות. זה עניין של החלטה ותרגול ואז יוצאים סידורים הרבה יותר מעניינים. בהצלחה!

למעלה