אתה מ-מ-ז-ר... ../images/Emo3.gif
מה זה הפרח הזה שאני לא מכיר? נראה כמו שילוב של אמריליס עם בלדונה... תשמע, תראה... ה"פוליטיקלי-קורקטנס" דורשת ממני לפרגן ולהגיד 'מקסים' 'משגע' ועוד סופרלטיבים אבל אני מעדיף להגיד מה באמת אני חושב... ככה: הצמרת נהדרת, אבל זה החלק הקל ביותר בסידור פרחים. הקושי הוא בחלק התחתון, ומה שעשית בו קצת משעמם מצד אחד, ודי חובבני מצד שני. סידור מודרני צריך שיהיה בו ענין וקוים שמושכים את העין. קבוצות צבע זו גישה נכונה, רק צריך יותר דירוג ומשחק תלת מימדי, ועם הירק בכלל נפלת. שלושת השרכים מאחור מזכירים את סידורי ה"מניפה" של פעם. בסידור מודרני הירק משחק תפקיד חשוב מאוד, ורצוי להשתמש בכמה סוגי ירק, אפילו על חשבון פרחים, וליצור מבנה א-סימטרי, פשוט כי הסימטריה די משעממת. לדעתי הפרחים לפעמים הם בכלל ה'מייק-אפ' של הירק... דבר נוסף הוא... גימיק. בסידור מודרני יש בד"כ איזה אלמנט מפתיע, או אחד מוכר וידוע אבל שכאילו הוצא מהקשרו, נניח צרור גבעולים שנשארו מפרחי הצמרת, קשור ומונח באלכסון... אני מבין שיש לך גישה לחומרי גלם טריים ומשובחים, אז נותר רק להתאמן ולהתאמן. לגבי הקטלוג: אני לא הייתי מתבייש לגלוש קצת באתרים של סידורי פרחים, לקבל כל מיני רעיונות ולשלב אותם בסידורים. טיפ ממני: אל תנסה להעתיק סידור שראית, פשוט כי זה די קשה... הכי כיף לקחת כמה רעיונות או קוים מכמה תמונות ולשלב ליצירה מקורית. מה עם סידורי פרחים קלאסיים? מרכז שולחן עגול, ארוך וכדו'? יש לך תמונות?