רוצה לשתף אתכם בבעיה

or girl1

New member
רוצה לשתף אתכם בבעיה

אחד החיילים מהבסיס הציע לי טרמפ הביתה. אותו חייל הוא מה שנקרא מוגדר "ערס" ואת האמת אפילו נראה לי מסומם משהו, אבל אני ברוב טיפשותי ותמימותי הסכמתי.. לא ידעתי מה מצפה לי. הצורה שהוא נהג על הכביש זה פשוט - משהו מזעזע שאי אפשר לתאר, אני באמת ובתמים פחדתי על חיי. זה היה כמו רולטה רוסית על הכביש..הוא נהג על 70 או 80 קמ"ש בתוך העיר, אני החזקתי את המושב!!! הכי עצוב שנראה לי שזה שיעשע אותו כל הסיפור!!! החלונות היו פתוחים המוזיקה רועשת, צעקתי לו שייאט והוא כנראה לא שמע..בחיים שלי לא הייתי קרובה כל כך לתאונה כשנכנסו לכיכר..כשהוא -סוף סוף- הוריד אותי אמרתי לאלוהים תודה. אני חושבת שצריך לעשות משהו, כי החייל הזה נוהג ככה באורך קבע (דיברתי על זה עם עוד חיילים מהבסיס, מה אפשר לעשות? הבן אדם הזה לדעתי סכנה לציבור..

ddhhkkhh77

New member
אולי ישמע מלשני אבל כדאי,

לדעתי עליך לכתוב למשרד הרישוי במקום מגוריך ולפרט את כל הידוע לך עליו החל מהיתנהגותו ועד צורת נהיגתו הפראית. אינך מלשינה את מונעת את התאונה הבאה, בהצלחה.

be_roo

New member
ומה הם יעשו? ישללו את הרשיון על סמך

דיווח של אזרח? ישלחו בלש שיצלם אותו מבצע עבירות? הדבר היחיד שאפשר לעשות זאת לשלוח מכתב תלונה למשטרה על העבירות שהיא עצמה ראתה אותו מבצע ולהיות מוכנה להעיד נגדו בבית המשפט. לאור העובדה שהם משרתים יחד בבסיס, זה לא נראה לי כצעד מומלץ עבורה.

isra533

New member
במצב החמור כי שסיפרת

צריך לעדכן את המפקד הישיר של אותו חיל ו/או חבר או קרוב של אותו חייל שיכול קצת לרסן או לנסות לשנות את התנהגות. בשום פנים לא לאיים, כי התוצאות הן דוקא הפוכות המקרים של התנהגות פרועה אצל נהגים צעירים.

be_roo

New member
בהנחה שמדובר ברכב פרטי שלו ולא

ברכב צבאי, הרי שאין למפקדו שום סמכות בעניין, ובמקרה הטוב יוכל ליעץ לו אם מדובר באדם שהוא סומך עליו.

isra533

New member
שיחה ענינית

הרבה פעמים שיחה ענינית ובעיקר מאדם הקרוב אליך עושה את השינוי הנכון, לעומת דיווח לרשויות שרק דרך הענישה לפניהם ובדרך כלל זה רק מחמיר את המצב. את הצדק נשאיר לבתי המשפט (שגם שם הוא לא נראה תמיד) ולחפש פתרונות שיכולים לשנות את פני הדברים, צריך לחשוב קצת יותר ולא ללכת בדרך הקלה ביותר.

be_roo

New member
אתה מניח הרבה הנחות

אף אחד לא מבטיח שאותו נהג יתייחס בכלל לדברי מפקדו שמדובר באדם שהוא מעריך. ושהוא לא יראה בפניה למפקד הלשנה ויחליט להתעמר בחיילת שדווחה עליו בהמשך שירותם באותו בסיס. אין פה דרך קלה, בשום מקרה. גם בבתי משפט אין צדק, יש חוק ואלו שני מושגים שונים. מהכרות עם אנשים דומים, אין שום דבר שביכולתה לעשות שישפיע עליו, רק לקוות.

isra533

New member
מה שכן בטוח

שאם נתאמץ קצת יותר נגיע לפתרון, לומר אין מה לעשות זה קל מאד. עם כל המצב בכבישים אין מה לעשות כי ששום דבר לא עוזר, כמה פעמים ניסית כן ללכת בדרך שאני הצעתי שאתה כבר פוסל את ההצעה וגם מביא טיעונים למה לא לעשות זאת. להגיד אני לא יודע זה לא בושה, אבל להרים ידיים וגם לפסול נסיונות לפתור בעיה, לא מתאים במקרה שלנו של הצלת חיי אדם.

be_roo

New member
אני לא פסלתי שום דבר

העלתי שיקולים שעליה להביא בחשבון לפני שהיא נוקטת בצעדים נגד אותו בחור היות והיא יכולה להפגע כתוצאה מכך. וההנחה שלכל בעיה יש פתרון היא שגויה מבחינה פילוסיפית ופרגמטית.

be_roo

New member
בעבירות תנועה כמעט לעולם אין ראיות

בשטח פרט לעדותם של עדי ראיה. כאשר מדובר על דיווח של אזרח, המשטרה ובית המשפט לוקחים בחשבון את אפשרות הדיווח הכוזב, בודקים אינטרסים בין הנאשם לעד וכו'.

or girl1

New member
אוקייי תודה על התגובות - ועדכון

הלכתי למפקד שלנו ואמרתי לו שיידבר איתו, שיגיד כאילו הוא ראה אותו יוצא משטח הבסיס בצורה פראית ושיינסה להרגיע אותו... והמפקד אמר שהוא יידבר איתו, מעבר לזה אני לא חושבת שאני יכולה לעשות משהו כי אין לי אומץ לתת עדות על מה שראיתי. תודה בכל מקרה והיזהרו....

be_roo

New member
זה אכן המקסימום שיכולת לעשות

כל הכבוד על האכפתיות, אני מקווה שזה יעזור.

בר

New member
אכן הרבה אין מה לעשות...

מלבד לדבר על ליבו. וכמובן לא לחזור ולעלות איתו שוב לנסיעה וליידע אותו שמפחדים מצורת נהיגתו.

למעלה