רוצה לשתף אתכם במשבר שהיה לי אתמול

רוצה לשתף אתכם במשבר שהיה לי אתמול

הייתי בעבודה, והלכתי לישיבה שהתקיימה בחדר שמשמש גם לחדר צילום. נכנסנו לחדר, והייתה שם מישהי שצילמה חומר במכונה. כשנכנסנו, היא התחילה להתעצבן : למה אתם פה, אני הייבת לצלם, הייתי פה קודם, תחפשו חדר אחר וכד'.
חלק ידעו מי זאת: עובדת עם צרכים מיוחדים שמעסיקים בחברה (חברה ממשלתית שמעסיקה העסקה הומנית). גם מי שהיה מחוץ לחברה, הבין את המצב. אז אף אחד לא כעס, ניסו לדבר איתה. כי באמת שאי אפשר היה לקיים ישיבה כי המכונה מאד הרעישה.
היא עוד הרבה זמן התלוננה, אבל בסוף הלכה.
ואז מי שכינס את כולנו חשב לנכון "להסביר". הוא אמר שהיא עם צרכים מיוחדים, ושלא רק הם תורמים לה אלא גם היא לימדה אותם סבלנות ולדבר ברור ולהסביר את עצמם וכד'. ובזמן שהוא מדבר, אני מתחילה לבכות מבפנים. היה לי ממש קשה לשמוע אותו ולקלוט שגם לי יש ילד כזה בבית.
אבל עוד איכשהו התאפקתי.
ואז הוא התחיל לומר שהם עשו לה יום הולדת, והזמינו את אמא שלה. ורק כשהאמא הגיעה, הם הבינו את גודל המעשה שהם עושים. ואת הכרת התודה של אמא וכד'.
בשלב הזה התחלתי לבכות. פשוט לא יכולתי. ניסיתי להתאפק, הרי אף אחד לא יודע כלום וזה בטח לא היה הפורום המתאים.
אז נראה לי שרק העניים התמלאו דמעות, אבל לא מעבר. הורדתי את הראש, ניסיתי למצוא הזדמנות לצאת מהחדר, אבל פשוט לא הייתה דרך. אולי מישהו ראה, אולי לא. כמובן שאף אחד לא אמר לי כלום.
בסוף הישיבה התחילה, הדמעות התייבשו, והמשכתי הלאה.
אבל אפילו עכשיו, כשאני סיפרתי על התגובה של האמא, היו לי דמעות.
ממש קשה.

grayart

New member
זה בהחלט נשמע מרגש , ומשמח לשמוע

שיש מקומות שהולכים בדרך הנכונה.
רק הייתי משמיט את עניין "העסקה הומנית" כי לכל אחד זכות להשתלב כשווה בין שווים בשוק העבודה בהתאם ליכולתו בבדאי שזו חברה ממשלתית, בלי שיתייחסו לדבר כאילו הם עושים למישהו טובה.
זה חובה וזכות !

אני אכתוב לך משהו הפוך שקרה לי אתמול בפרטי.

אבל זאת כן העסקה הומנית

הרי בלי זה לא היו מעסיקים את הבחורה הזאת. היו מעדיפים בחורה "רגילה". וככה זה מאפשר לקחת עובדת "שלא לוקחת תקן". כי זה מאפשר למנהל לא "להקריב" את העבודה בכל שהוא בוחר עובד מיוחד במקום עובד רגיל.

וזה לא מרגש, אלא כואב. מאד

זה גם מן צירוף מקרים הזוי. יום קודם בדיוק חשבתי שאם בני לא יצליח להסתדר לבד, אפעיל קשרים כדי שיקלטו אותו אצלינו (בעוד 15 שנה, אבל אני תמיד מסתכלת קדימה מדי).

grayart

New member
זה בדיוק העניין

אני מקווה שבעוד 15 שנה יחנכו כאן את האזרחים שלכל אדם יש מקום ויכולת לתרום לחברה.
העוברת שצילמה את המסמכים היא עובדת שנותנת שיירות לחברה ולא מסכנה שהחברה עושה לה טובה.
היא לא לקחה למישהו את מקום העבודה שלו אלה מלאה משבצת שמתאימה לה.
מקווה שהחינוך יצליח ואנשים בעתיד ייתייחסו לעובדים שיש להם מגבלה, כאל עוד סתם עובדים מן המניין.

אבל לא באמת זקוקים לה

יכלו להסתדר בלעדיה. זאת כן "עבודה יזומה".
נראה לי. אולי לא.

grayart

New member
כן זקוקים...

והחברה בכללותה זקוקה שכל פרט בה ישתלב בה ויהיה יצרני.
הדבר האחרון שאנחנו רוצים כחברה זה להפוך המון אנשים "שונים מאיתנו" לנטל על עצמינו. (בטח כשזה לא באמת לצורך ויש להם יכולת גבוהה לתרום)

מה עוד שכבני אדם אנחנו זקוקים למגוון בתוכינו.
הטאצ האנושי הוא מוצר הכרחי ברמה רגשית , אישית ותרבותית.
לא רוצים להיות חברה קרה וכמו מכונות.
מעדיפים תכשיט או רהיט מעט פגום כי נעשה בעבודת יד מאשר מוצר מושלם שיצא מפס ייצור של מכונה.
גם אנחנו לא היינו רוצים להפוך לפס ייצור, והיום זו המגמה, ואני מברך על כך.

TikvaBonneh

New member

אני מבינה איך את מרגישה.
. אני נאנסתי כשהייתי ילדה, ואני זוכרת כמה היה לי קשה עם הסוד ועם הבושה.
אני חושבת שזה מה שגרם לי מהתחלה לא להסתיר כלום בקשר לאיבחון של הילדים. לא הייתי מסוגלת לעבור את זה שוב. שוב להסתיר מכולם מה עובר עלי, שוב לתהות מה היו חושבים עלי אם היו יודעים, התחושה שאני לבד עם הסוד.
אני חושבת שכדאי לך למצוא קבוצת תמיכה להורים לילדים עם צרכים מיוחדים.

למעלה