רוצה לשתף אתכם במשהו, שמעיק עליי...

רוצה לשתף אתכם במשהו, שמעיק עליי...

אני יודעת שמלחמה קשה מתנהלת בשטחים... וגם בארץ המצב לא פשוט, וכואב. ואנשים, אזרחים וחיילים מקפחים את חייהם כאן מדי יום ויום, ושבוע אחר שבוע. אבל - עם הכאב הרב על אובדן חיי אדם - קשה לי מאוד על מעורבותם של כלבים בלחימה הזאת. זה לא מפורסם, והרבה לא יודעים - אך יש גם כלבים שמקפחים את חייהם בלחימה האנושית, או נפצעים והופכים לנכים עד תום חייהם.... ולמה נזכרתי בזה עכשיו ??? - כי הראו בטלויזיה את הלוחמים ברמאללה... חמושים, ואוחזים את הכלב ברצועה בידם, ואז.... פיצוץ עז, בכניסה לאיזה בית של איזה מבוקש. הכלב זע במקומו בפחד ובזעזוע, ונראה מבועת בטירוף... וליבי ממש נצבט. מה לו ולשנאה האנושית המיותרת הזאת ??? וקשה לי עוד יותר, כי אדם מאוד מאוד קרוב שלי משמש כאחד המפקדים הבכירים ביחידה הזאת - (הכלבנים של צה"ל...) והוא, בכלל, שונא כלבים....ואולי, אני חושבת, רק כאלו יכולים למלא תפקידים מסוג זה.... וויכוחים רבים ניטשו ביני לבינו על הנושא...- אבל יש מי שרואה חיי אדם כיקרים יותר משל בעלי החיים. ואני חושבת שלבעלי החיים לא צריך להיות שום חלק בלחימה הזאת. היא פשוט לא קשורה אליהם, ועצוב לי על הניצול שלהם למטרות אנוכיות שלנו. פשוט - עצוב לי. ואתם בטח תבינו....
יש כלבים רבים בלחימה הזאת, שאף אחד לא מדווח עליהם. חלקם נהרגים, חלקם נפצעים, חלקם הופכים לנכים, וחלקם - אפילו נתפסים כשבויים, ונורים באכזריות ע"י האויבים שלנו. לא שלהם. פעם אפילו הביאו לנו לקיבוץ כלב "לשיקום". הכלב פשוט סבל מטראומה איומה, וכל רעש מינורי ביותר היה מקפיץ אותו בבעתה.... ואני רואה את הכלבים שלי קופצים לכל רעש זיקוקים או משהו דומה, אז רק לחשוב עליהם לוחמים שם, נחשפיפ לרעש תותחים ופגזים... דואגים להם בצבא. הם לא מוזנחים. הם מקבלים אוכל טוב (יוקונובה), והחיילים הלוחמים בד"כ נקשרים אליהם, אבל - עדיין, לדעתי, מקומם אינו שם... מה אתם אומרים. יש מה לעשות בעניין ???

וואו... ממש הארת את עיני עם זה../images/Emo70.gif

בחיים שלי לא העליתי בדעתי שגורמים כמו צה"ל משתמשים בכלבים לצרכים כאלה... פשוט לא חשבתי שצריך אותם! לדעתי זה פשוט אכזרי. הכלב המסכן שצמוד לחייל ברמללה לא אשם בכך שאנשים נלחמים. מצד אחר, את בעצמך אמרת שלא מזניחים אותם, הם מקבלים אוכל טוב וכיו´ב, וגם- אם תעיזי כבר להגיד משהו, ישר יצרחו עלייך שחיי אדם יותר חשובים מחיי כלב, מה שלדעתי מפגר ביותר. (מי אנחנו שנחליט שאנחנו יותר חשובים מכלב? כמה נרקיסיסטים ועיוורים אפשר להיות?!?!) חוץ מזה אני ממש מתקשה להבין לאילו צרכים בדיוק צה"ל צריך את הכלבים האלו? ואם הם נפגעים, צריך להעלות את העניין למודעות הציבור! יש מספיק אנשים שאוהבים כלבים בארץ כדי שיעשו משהו בנידון. אני לא ידעתי על זה עד שלא כתבת, אולי זה סתם חור בהשכלה שלי, אבל נראה לי שלא הרבה יודעים על זה. בקיצור- צריך לעשות משהו!!!!!

צודקים מאוד !!!

אני מכירה את יחידת עוקץ באופן אישי (מאוד !!!). אחד מקרובי משפחתי הוא מפקד בכיר מאוד ביחידה. לא הזכרתי קודם את שם היחידה, מטעמי בטחון שדה. אבל - אם כבר הזכרת... אני מקווה שלא חרגנו מנהלי בטחון שדה. לידיעתך, כלבים בלבנון נשלחו למשימות התאבדות !!!, כשעליהם חגורת חמרי נפץ !!! כפי שאמרתי, ולדעתי - בדבריך רק חיזקת את דבריי - ההנחה היא שחיי אדם חשובים מחיי כלב. ולכן - "השימוש בכלבים ללוחמה הוא סופר חשוב" (ציטוט מדבריך). אני כמובן חולקת לגמרי על ההנחה הזאת. אכן, המון חיילים ואנשים ניצלו בזכות כלב - ששילם על כך בחייו הוא !!! לבעלי חיים אין מקום בלחימה של בני-אדם !!! מי שיוצר את המלחמה - הוא זה שגם צריך להילחם בה. אמרתי, וזה נכון - הכלבים מקבלים יחס טוב בכלביות. אוכל טוב, טיפול וטרינרי הולם, וכו´. עדיין - מקומם אינו בלחימה !!! - הם לא צריכים למות, או לסבול מנכות קשה כדי ל´הציל´ חייל או אדם. נכון, יש חיילים שנקשרים לכלבים. חלק מהחיילים אפילו נבחרים עפ"י יחסם לכלבים וניסיונם איתם (מעבר לגיבוש הצנחנים שהם עוברים כלוחמים). עדיין -ההתייחסות לכלב היא כאל אובייקט, שתפקידו ´להציל´ חיי אדם. ולא כאל משהו שמגיע לו לחיות בפני עצמו... בחופש ובעצמאות. אמר לי פעם וטרינר אגדי, שהתנגד נחרצות לניסויים בבעלי חיים, ואחד הוטרינרים שבאמת, אבל באמת, אהב חיות - "כלבים ובעלי חיים לא צריכים לתת מענה לצרות של בני אדם....שיעשו את הניסויים האלו על בני אדם ולא על חיות..." - אכן, איש נדיר הוא היה. וטוב לדעת שיש גם כאלה.

נועם ר

New member
הענין יותר רחב

כל המילחמה הזו מיותרת, וגם הניצול המזעזע של חיות כחלק ממנה. הנקודה היא שמי שמנסה להפסיק את המלחמה הזו גם יפסיק את הניצול הזה. אני, למשל משתתפת בכל ההפגנות נגדה. זה נכון שגופים צבאיים מנצלים בע´´ח לטובתם וזה נורא (עינו ערך ´שחרור בע´´ח´, של פיטר סינגר) אבל בשביל להפסיק את זה צריך שינוי גישה הרבה יותר רחב!! צריך לכבד יותר חיים- גם של אנשים וגם של בעלי-חיים... זה לא משהו שהישראלי המצוי מצטיין בו...

rasta27

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

rasta27

New member
בהמשך לדבריי

לגבי הפעלת בעלי חייםל צרכי משטרה והטיפול בהם. למרות שאנו מדברים על כלבים בצבא זה לא ממש שונה.

למעלה