רוצה לשתף אתכם במשהו

תכלת7

New member
רוצה לשתף אתכם במשהו

מה דעתכם על שילוב של כתיבה עם אומנויות אחרות? גיליתי השבוע עד כמה זה קשה ומורכב. אני לומדת ציור, והחלטתי שאני רוצה לצייר שיר שכתבתי. וזו היתה ועודנה חתיכת משימה... לא תמיד כשקוראים שיר עולה תמונה ברורה, או דימוי מסויים בראש. וגם אם כן השאלה אם זה מה שצריך להיות בציור? ואיך בכלל משלבים בין השניים? בינתיים הציור שלי רק בתחילתו ודברים לא ממש ברורים. מה שאני כן יודעת, שהציור והשיר יחלקו את אותו השם. תכלת במצב רוח נוגה.

קסנדרה*

New member
תכלת יש לנו בפורום גולשת בשם.....

שלכת בסתיו היא מציירת ומפסלת להפליא ותמיד העלתה יצירה לפורום שנכתבה בהשראת הציור ו/או הפסל למרות שאיני בטוחה מה קדם למה בכל יצירה. היא עדיין מבקרת אותנו מפעם לפעם. בעבר היה עוד גולש שאיתגר אותנו, שלח ציור לפורום ואנחנו כל אחד ניסה את מזלו וחיבר לציור יצירה לפי השראת התמונה - גם זה תרגיל שהתכוונתי לעשות לכם בפורום, כי פגשתי בתמונה יפהפיה.

קסנדרה זה לא עזר../images/Emo7.gif

~למישהו יש פטיש 10 קילו לשבור את המחסום???~ פו

קסנדרה*

New member
../images/Emo26.gif את זה קראת כבר ???????

פו יקירתי אני מביאה לך קטע/ציטוט מדבריה של הסופרת דבורה עומר, יש בו משהו שיעודד אותך אולי כל יוצר עובר משבר כתיבה בתקופהזו או אחרת. "למרות משבר הכתיבה שפקד אותי. היה זה כשנאמר לי כי כתיבה טובה נקנית בדם, יזע ודמע. את ענין הבכי הבנתי, שהרי כמה מדפי יומני הוכתמו בדמעותי. אבל הצירוף של זיעה ודם לכתיבה, הביא אותי למסקנה שכל מה שיצרתי לא שווה, כי הרי כתבתי אז הרבה ומהר......"

תודות קסנדרה

אני יודעת, מניסיון אני יודעת, שיש המון חוכמה במה שהיא אומרת... אבל זה עדיין מתסכללללללללללללל.......... ~פו מחפשת מילים~ המוצא הישר יבוא על שכרו

תכלת7

New member
פו יקרה

מבינה ומכירה מאד את התחושה, את התסכול כשישנן תקופת יובש. אבל אולי תוכלי לנסות ולשנות את נקודת המבט, ולראות את תקופת היובש כמעין תקופה של דגירה פנימית, שתיקח את הזמן שלה ( ולכן היא דורשת סבלנות...), אבל לאחריה תגיע היצירה והפירות. אני מאמינה שאם משהו לא מגיע, המוזה או המילים או כל שם אחר שניתן לזה, אז אולי זהו סימן שכך צריך להיות עכשיו, לכל דבר יש קצב מסוים שלא תמיד כדאי ולא תמיד אפשרי לזרז. בסוף זה יבוא, כך אני מאמינה, וכך אכן קורה לי אישית גם בתקופות יבשות כשיש בי פחד שאולי המעין פנימה נגמר... סתם נקודת מבט אישית שלי ( מקווה שזה בסדר ולא פגעתי ).
תכלת.

פו היקרה

מישהו פעם אמר לי שלפעמים עונת היובש מלמדת אותנו משהו על צניעות. וגם זו דרך להסתכל על הדברים. אחר כך, כשתנבעי מלים כמעיין (וזה יגיע), תוכלי להגיד תודה ולהעריך שבעתיים. שלך,

../images/Emo9.gif

במקרה חזרתי..וראיתי את שמי:) מחמיא לי שעדיין זוכרים אותי.. ולצערי..אני לא מבקרת כאן כמו בעבר גם בגלל מחסור בזמן וגם בגלל מחסום כתיבה עצבני ביותר...שמתחיל לחנוק אותי.. [פו, אני איתך בכל מילה, תחושה והרגשה...] מקווה לחזור ולהנות כאן יותר..

jordenman

New member
אולי זה יעזור

סבאתי קבלה ליום הולדתה האחרון ספר מאוד מיוחד, היו בו אגדות ולצידן רקמות שהוצא ע"י אב וביתו. עכשיו, את האגדות כתב האב על צמחי ישראל ואת הרקמות (שהן האגדות) רקמה ביתו. אני חושבת שקראו לו "אגדות ישראל בעט וברקמה", אבל אני לא בטוחה. אני יכולה לבדוק בשבלך אם תרצי,

תכלת יקרה

מכירה צייר אחד שזה הסגנון שלו לאחרונה - ציורי ענק, שאליהם מצורפים טקסטים (קצרים, פרוזה הכתובה בשורות קצרות, העוסקים בבנאליה של היום-יום, ובמלים פחות יפות - בבאסה של החיים). אני מאוד אוהבת את הסגנון שלו. הוא הולך להציג בתערוכה. אברר פרטים בשבילך, אם את מעוניינת. שלך,

תכלת יקרה

לאמן קוראים יהודה יציב. הוא יציג החל מהשבת הקרובה - 15.11.03 ועד 18.1.04 במוזיאון עין חרוד. לא זוכרת איך קוראים למיצג/תערוכה, אבל הוא משלב טקסטים ותמונות. מקווה שתיהני. שלך,

למעלה