רוצה לשתף במה שעבר עלינו אתמול...

רוצה לשתף במה שעבר עלינו אתמול...

אתמול שתי הבנות שלי חגגו יום הולדת. הם אומנם לא תאומות אבל שתיהן נולדו באותו התאריך בהפרש של שנתיים זו מזו. למעשה, הדר נולדה בדיוק לפני שנה ביום הולדת שנתיים למיה, והשנה זו הפעם הראשונה שהם חוגגות יום הולדת משותף. אני לא יודעת איך להסביר את זה, אבל כבר שלשום בערב התחלתי להרגיש אנרגיות מאוד חזקות. חזרתי אחורה לחוית הלידה של כל אחת מהן. היו לי לידות קלות, ומה שזכור לי מהן בעיקר זה האושר של הפגישה הראשונה. החויה של להחזיק אותן ברגעי הנשימה הראשונים. המגע והריח שלהן. כיון שחויתי את אותה חויה מדהימה באותו תאריך בדיוק, היום הזה עוצמתי מבחינתי ומבחינת בעלי. בוקר יום אתמול התחיל יחסית מאוחר, אבל עם הרבה אושר והתרגשות. מהר מאוד הכל התהפך. מיה, "הגדולה" בת ה - 3, הייתה במיטת הלול של הקטנה שנמצאת בחדר שלהן. היא נמצאת במיטה הרבה פעמים. אף פעם לא מנסה לעלות או לרדת לבד, אלא רק באמצעותינו. בגלל זה לא חששתי להשאיר אותה שם לבד. אני הייתי במטבח. פתאום שמעתי בום נוראי. שנינו, בעלי ואני זינקנו לחדר ומצאנו את הבובה שלנו שוכבת על השטיח. הבחנתי בטיפות דם על השטיח, הסתכלתי על הראש שלה וראיתי דם פורץ מהקרקפת. ראיתי את הנורא מכל לפניי. רגעים של אימה מטורפת. בתוך שניות, הראש שלה התמלא בדם, השיער הפך דביק והבית התמלא בריח של דם. ראיתי שחור בעיניים. פשוטו כמשמעו. זה לא חדש לי שאני לא מסוגלת לראות דם. אני פשוט לא עומדת בזה. אני מרגישה סחרחורת, קצב הלב עולה ואני פשוט חייבת לשכב. כבר קרו לי כמה אירועים מביכים, כשביקרתי חברים בבי"ח ובסוף מצאתי את עצמי הופכת למטופלת... מזל שהבעל היה בקונטרול. הוא פשוט עצר את הדימום מהראש ע"י זה שהוא הניח את היד שלו ולחץ 5-10 דקות. הדם נעצר. אני עדיין הייתי בחוסר שליטה מוחלט. מפחיד אותי לחשוב מה היה קורה אם הייתי לבד בבית. ישבנו איתה, אחרי שהדם נעצר ואחרי שהצלחתי לאסוף את עצמי. ישבנו ווידאנו שהילדה בסדר. שהיא מדברת לעניין, שהיא לא ישנונית. הכל נראה בסדר. היא ישבה על הספה, עם האצבע בפה, חולצת הפיג'מה הלבנה שלה מלאה דם, השיער דביק ונשמה נשימות ונרגעה מההיסטריה שהייתה לפני רגע סביבה. אני פרצתי בבכי. לא הייתי מסוגלת לראות אותה ככה. מאוחר יותר, בבדיקה של רופאה, התברר שהכל בסדר. החתך בקרקפת נגרם ממשקפי השמש שהיא שמה על הראש כמו שאני שמה. כמו קשת על השיער. והם אלה שפצעו אותה. חוץ מזה היא חטפה מכות יבשות שגרמו לראש הקטן להתנפח. לקח לנו כמה שעות להתאושש מהאירוע. הרבה יותר ממיה שחזרה יחסית בקלות ובקלילות לשיגרה. כבר בערב חגגנו אצל ההורים שלי, יחד עם האחים והאחינים את יום ההולדת ומיה היתה מאושרת. אנחנו היינו גמורים... לא נותר לי אלא לצטט, למי שהגיע עד הלום, את השיר שמתנגן לי כל היום בראש, ואם אני לא טועה כתבה אותו סמדר שיר - "על ילדי שמור אלוהים על ילדי אשר גדלים שמור לי אותם שמור על עליהם כי מה הם חיי בלעדיהם?..." שאלוהים ישמור על הילדים של כולנו. אמן!

../images/Emo24.gif מפחיד! הרבה בריאות למיה!

ומזל טוב ליום הולדתן של הבנות. מזדהה מאוד עם מילות השיר ועם הרגשתך.

נונינקה

New member
נשמע מפחיד. מזל טוב לשתיהן

אני מגיבה כמוך, אבל מתעשתת מהר מאד. טוב שלא היית לבד בבית וטוב שזה נגמר רק ככך. הרבה בריאות ויום הולדת שמח

חושחושה

New member
../images/Emo24.gifאלוהים איזה פחד!

מזל טוב לשתיהן, ואמן ואמן על כל מילה מהשיר!

אפרת12

New member
אוי אלוהים איזה פחד ../images/Emo24.gif

טוב שנגמר ככה. איזו תחושה נוראית

טיפוטף

New member
איזה פחד!!!!

יש דברים שפשוט קשה מאוד למנוע אותם, במיוחד כשמדובר בילדים קצת יותר גדולים שיכולים להתעורר מהשינה לפנינו ושבאופן כללי כבר לא צמודים אלינו כל הזמן... הבן האמצעי שלי בגיל שנה וחצי עבר ממיטת תינוק למיטת נוער כי הוא הצליח פשוט לצאת ממנה לבד (למרות שהורדנו את המשטח לרמה הכי נמוכה ובעלי אפילו קדח יותר נמוך ממה שהמפעל סימן). ההסבר איך זה יתכן נעוץ בגמישות יתר של המפרקים - הוא עושה שפגט מגיל 0. את הקטנה העברנו בגיל שנתיים וחצי למיטת נוער כי ראינו שהיא כבר מנסה לצאת לבד. למרות כל האזהרות שלנו, המעקה והשטיח הצמרירי, לפני כמה לילות היא החליטה לצאת מהמיטה לבד בזמן שישנו, נעמדה על המעקה ונפלה ישר על הראש... כמובן שהרגשנו אשמים אבל מה אפשר לעשות כדי למנוע דברים כאלה?

hagaram

New member
באמת מפחיד ../images/Emo10.gif

טוב לשמוע שלפחות נגמר כך!

תודה יקירותיי על כל החיבוקים!

מאחלת לכולם את הקלישאה הכי נפוצה, אבל גם הכי נכונה - הרבה בריאות!!

למעלה