רוצה לשתף במחשבה

^^flower^^

New member
רוצה לשתף במחשבה

ישנם אנשים שנקראים ``משוגעים`` , ישנם בתי משוגעים אשר בדרך כלל ``מחליטים`` (מי מחליט? למה הם יכולים להחליט כאלה החלטות?) לאשפז בכפיה או לא אנשים אשר יש להם מחשבות שלא תואמות את המחשבות הרובצות בקרב החברה, שאולי חורת חשיבתם שונה מאחרים, שמאמינים בדברים אשר הרוב לא מאמינים בהם. אני התחלתי לחשוב למה או מהיכן מגיע הזכות של אנשים מסוימים (החברה, פסיכולוגים, אני לא מדברת על המשפחה אלא מעבר) לקרוא לאנשים אשר אולי מתנהגים וחושבים קצת אחרת מהמקובל בחברה משוגעים, מי החליט מהי ההגדרה של משוגע? זה כאילו ש``מחביאים`` , ``מסתירים`` מהעולם אנשים אשר קצת שונים אולי בכלל החברה ביא המשוגעת בעולם הזה ולא האנשים אשר כלואים בבית המשוגעים... מקווה שתידו דעתכם , מקווה שלא תבהלו... כולנו משוגעים!!!

morning star

New member
נכון, כולנו

ישנה אימרה ידועה אשר אומרת - רק מי שמפקפק בשפיות דעתו, הוא שפוי באמת. כמובן שהמשפט ניתן לניצול, אבל בואו נשאיר אותו כך. לרוב, לפחות לפי הגדרה (עד כמה שלא עובדים לפיה), משתדלים להכניס לבתי חולים לחולי נפש אנשים אשר איבדו יכולת הבחנה בין ``מותר`` ו``אסור`` של החברה, בין ``טוב`` ו``רע`` ומסוגלים לפיכך לפגוע בעצמם ובסובבים אותם. גם אנשים אשר התגלה אצלם חוסר איזון כימי במוח (פעמים רבות בעקבות התנהגות ``משוגעת`` גילו זאת אצלם) אשר תרופות בלבד לא יכולות לתקן, גם הם מאושפזים במוסדות אלה. גם אנשים ``נורמלים`` מהשורה, מוצאים דרכם למוסדות אלה. במיוחד כדי לקבל טיפול. אחד מראשי המחלקות של בי``ח רמב``ם, פרופסור מכובד, עושה דרכו פעם בשנה למוסד מעין זה (פרטי בארה``ב. בארץ הנושא של המוסדות הוא מסואב ומושחת) כדי ``לברוח מהכל`` ולעשות ``טיפול עשרת אלפים``, כדי שחס וחלילה לא ``ישתחרר השסתום`` בזמן העבודה (והרי עבודה של רופאים היא קשה מאוד מבחינה נפשית. דבר ידוע הוא שמכל המגזרים המקצועיים שיעור המתאבדים בין הרופאים הוא הגדול ביותר. הפרט התמוה הוא שמתוכם דווקא רופאי שיניים הם המובילים - נו, אפשר להבין, להסתכל בפיות של אנשים 20 שנה, ולהריח את הנשימה שלהם... איכס!!!). ואולי, ה``משוגעים`` פשוט בורחים לשם מפנינו? מומלץ ביותר - הספר וההצגה (גרסה ישראלית עם רמי הויברגר, מצויין!) - קן הקוקיה (בלי קשר לתוכנית של ססובר). שלכם, מתכונן ללובוטומיה הנווד

Tangled_Heart

New member
קן הקוקיה...

האמת? הייתי, לא נהניתי....מבינים את הפואנטה מהר מידי ונמאס בשלב מסויים, לא יודעת, אולי זה פשוט לא הסוג שאני צריכה לראות.. בכל מקרה, אני אסכים עם כמה מהדברים שmorning star ציין, העובדה היא שלא מכניסים כל אדם שנראה מעט לא שפוי או אולי קצת מוזר לעין ``שפויה`` למוסר מסוג כזה...ממש לא מכניסים אותו על אותם קריטריונים שהכוכב ציין ועוד אחרים שאני לא יודעת להכנס אליהם (סעיפים משפטיים, בלה בלה בלה) אה, וכמובן יש את הקריטריון של ``מהווה סכמה לציבור`` שזה חלק מלא לדעת להבדיל בין ``מותר`` ל``אסור``. לא נבהלה ואף השאירה תגובה, רוני.

^^flower^^

New member
לא מבינה!!

לדוגמא: אני לא מבינה למה אנשים אשר מאסו בחייהם בגלל כל מיני סיבות ופשוט רוצים למות בשקט (התאבדות) ללא פגיעה בציבור. מדוע הם נחשבים לחלק מה``משוגעים``, מדוע הם צריך להיכנס לבית משוגעים הם לא מהבים סכנה לציבור, פשוט אנשים שונים אשר כנראה ממונים על כל מיני דברים ומחליטים החלטות חשובות קבוע שלהתאבד - להפסיק לחיות - רצון למות זה רצון/תופעה לא נורמלית ולכן כל מיני אנשים נורמלים אשר יכולים להיות כולנו עלולים למצוא את עצמם בבית משוגעים - מאושפזים בכפייה!! אני לא מבינה למי ניתנת הזכות לאשפז אותנו, מי יכול להגיד לי אם אני משוגעת או לא, מי יחליט האם מותר או אסור לאנשים לחיות?!?!?

בן ישי

New member
כנראה הצו האלו-הי

שציוה את החיים וגם להצלת חיי הזולת (אפילו במחיר שלילת חירותו לזמן מסוים), הוא זה שמחלחל בחברה האנושית, וזהו וודאי אחד השרידים לחיי המוסר עלי אדמות.

morning star

New member
על המוסר

נקודת מבט דתית בכל ויכוח, מה כל שכן לקרוא לצווים אלוהיים שרידי מוסר הינו אבסורד. הרי בשם המוסר האלוקי (היהודי) נרצחו עמים רבים, דווקא מבחינה מדינית גרידא, אשר תורצה ע``י חכמי תורה כסיבה מוסרית ורוחנית (שוב, במידה וניקח את התנ``ך כהוכחה. כיום דעות רבות של חוקרי תנ``ך, היסטוריונים וארכיאולוגים נוטות לכיוון התנחלות לא אלימה ומה שכתוב בתנ``ך כמיתוס לאיחוד שורות). מה גם, שהמוסר אינו בהכרח אלוהי. תוכל לכנות אותי אדם לא מאמין ובכל זאת אני רואה את עצמי אדם מוסרי. נכון שבתחילה קבלתי את המוסר כמובן מאליו ע``י הורי ומורי, אך ברבות הימים ערערתי על מסדי המוסר, שאגתי את חירותי והחלתי (ועד היום לא סיימתי) מלבחון, לשפר, להעריך ולשנות - בונה את ערכי שלי ואת המוסר שלי, כאדם בפני עצמו וכאדם מול החברה. איני מאמין כי אל כלשהו יענישני אם אגנוב, אשדוד או אהרוס - זה דבר אשר אולי יעזור לאחד אנשים שאין להם עניין בפיתוח עצמי מוסרי כעדת כבשים מפוחדות, מפני רועה שמחד מבטיח חיים טובים ומגיסא מאיים בחורבן כללי. אני מסרב לקבל את שיטת הגזר והמקל הזאת, אשר מתאימה לילדים, לא לאנשים בוגרים. היחס המזלזל של רבנים בבני אדם כילדים מסכנים, במיוחד בחילונים, חורה לי, ואני מאמין כי כאן אני אדם טוב יותר ו``מוסרי`` יותר, מאחר והמוסר שלי אינו ``מוכתב מלמעלה`` ולא ניתן לי כתורה מסיני. מה שיצא דומה יצא כך מפני שאני בעל צרכים ורצונות כשאר בני האדם ובכל זאת חי בחברת בני אדם, מה גם שלעיתים אני נודד הן בגוף ובן בנפש ובמחשבה למחוזות רחוקים שם מוסר זה שווה כקליפת השום. המוסר הינו דבר יחסי לכל אדם. יתרה מזאת, אם נלך בשני האפיקים, ה-Creation Theory מחד והתאוריה המדעית מגיסא, המוסר היה קיים עוד הרבה לפני מתן תורה. גם אם יקפצו כאלה ויגידו כי אדם ראשון (לפי הסיפור התנ``כי) כבר קיבל על עצמו עול מוסר מידי אלוקים, ניתן לומר כי העמים עד תקופתו של אברהם לא התנהגו באופן מוסרי (שוב, סיפורי התנ``ך), אך משום מה שרדו, לפחות עד אז. להיפך, רואים בעולמנו והן בעולם העתיק, כי אלה שלא שמרו על ערכי מוסר אנושיים פגעו בעמים המוסריים ומחקו אותם מעל גבי האדמה. גם האימפריות הגדולות נמנעו מחיסול עם טוטאלי, לפחות בימי המנהיגים הנאורים (לא ניתן להגיד כי קליגולה, נירון ועוד שכאלה היו נאורים. בני עמם עצמם שטמו אותם ותרמו לנפילתם). מהבחינה המדעית - אצל חיות אין כביכול מוסר, אך אנו מוצאים סימביוזה קסומה, גם כאשר נעלמת מעיננו, ואצל בע``ח ``מתקדמים`` (ואני מציע להשתמש במילה זו בזהירות רבה... אולי עדיף להשתמש במושג ``עיליים מתקדמים`` שהינו מושג ביולוגי המתייחס הן למעבר החיים מהים ליבשה (ולכן ``עיליים``) וכן מבחינת הזמן (מתקדמים מבחינת זמן הופעתם) אנו רואים כבר מערכת חברתית מפותחת, שכאשר רואים בה גם גילויים של רגשות ``אנושיים`` (כמו שנאה, כעס, אהבה וכו`) ניתן להבין שהצליחה לשרוד בזכות ``מערכת מוסר`` כלשהי. דווקא האדם תרם להכחדות מערכות מפותחות שכאלה בהתנהגותו ה``מוסרית``, שממנה נגזר כי הוא אדון לכל חי (הצצה חטופה בספר בראשית גבירותיי ורבותי...). מה גם שהאדם, על כל מיניו, אשר קיים לפחות כ-7 מליון שנה (כן, אני עדיין מעדיף לסמוך על ממצאים מדעיים), שרד איכשהו את התקופה הארוכה, הקים מערכות חברתיות מפותחות והביאנו עד לזמן בו ``קיבלנו`` את חוקי המוסר. הרעיון של קבלת חוקי המוסר ממקור עליון רק תורם לאי לקיחת אחריות האדם על מעשיו הוא ומבטל את הצורך בגורם האמיתי - אנחנו עצמנו. שלך, מוסרי ובזכות עצמי הנווד

כל מילה - זהב.

וסתם מעניין... מעניין גם... שהמילה ``מוּסָר`` זהה בכתיבתה לפועל - מוּסָר - פ` בהווה של בניין הופעל שפירושו על פי המילון - ‏הסירו אותו. צורת הסביל של <הֵסִיר בעבר>. ‏במהלך החקירה הוסר כל חשד ממנו.`` ‏ וכן זהה בכתיבתה לפועל - מוֹסֵר - שֵם ז` שפירושו על פי המילון - ``(בספרות הרבנית) מלשין, בעיקר יהודי המלשין על אחיו היהודים ומסגיר אותם (או את נכסיהם) לידי השלטון הזר והעוין תוך ידיעה ברורה שהם צפויים לעונשים חמורים, למעשי שוד, ביזה וחמסנות, לעינויים ואף למיתה.`` סוף ציטוט. ..... נוגעת בחומר למחשבה..

morning star

New member
תודה רבה...

גם על החומר המעניין למחשבה. הרי תמיד טוענים כי הקשר בין המילים בעברית הוא לא סתם... שלך, הנווד

elikoeliko

New member
יסר מסר

מוסר הוא משורש יסר כמו``כאשר ייסר איש בנו`` ומוסר(כלומר מלשן)הוא משורש מסר כמו``מסרי לי את המשור בבקשה:)`` אילו הייתי מנסה לקשר בין שני השרשים השונים במשמעות כוללת אולי הקשר טעון בזה שמוסר אלוהי או אנושי הוא דבר הנמסר מדור לדור והראייה שמה שמוסרי אצל עם או דת מסוימת הוא בלתי מוסרי אצל עם או דת או אסכולה שונה למשל אסכולה כפרנית מודרנית שלה מוסר משלה..או לדוגמה מוסר קפיטליסטי או מוסר סוציאליסטי....ובכן אולי לא הפלגתי למשוואות קסומות נוגעת אבל לפחות הצעתי תשובה הגיונית אני מקווה.. וברשותכם אם כבר התחלנו בשעשועי לשון אוסיף משלי את המילה מוסר=חבל,כבל,רצועה לרתימה כמו``אני עבדך בן אמתך פתחת למוסרי``...ואקשר את השורש הזה של כבל לשורש הבסיסי של ``מסר=נתן,העביר`` ובכן כבל הוא דבר שקושר אדם או חיה למישהו או למשהו כלומר הכבל ``מוסר`` את הקשור בו למרות הדבר או האדם ה``קושרים אליהם את הנקשר`` מה ששוב מזכיר את מוסר=מלשן....

ואז נשאלת השאלה...

אבל אנחנו חיות חברתיות... רוצים להשתייך.. ומה גורם לנו לחוש שייכים? ה`הגדרה` עצמית שלנו... ואיך אנחנו `מגדירים` את עצמינו? על ידי כך שאנחנו מציבים סביבינו `גדר`. וקושרים את כבלי המוסר בין היתדות... ומתייסרים בתוך הגדר... :)) ואז נשאלת השאלה... באיזה מן מוסר אנחנו רוצים לקשור את עצמינו ומה למסור הלאה.. וממה להתייסר.... וכאחת שנולדה עם היכולת לחוש אשמה... ולמדה מהחברה שהציבה גדר סביבה... כלפי מה עליה לחוש אשמה נוגעת לא נוגעת עכשיו... בגדר...

Tulula

New member
ואולי גם בגלל שהמוות

הוא דבר כל-כך סופי ולא ניתן להתחרט עליו (ככל הידוע לנו עד כה) ולכן הצורך להציל את המנסה להתאבד הוא כדי לראות אם יש תקווה או לפחות דרך אחרת לחיות וגם כדי שלא נחשוב אנחנו שזה הפתרון האולטימטיבי...

sista

New member
בתי החולים האלה הם מעין בתי סוהר

לאנשים שלא נוח לעולם שהם יסתובבו ברחוב ויעשו קולות מוזרים. יש אנשים שנמצאים בבתי החולים האלו במשך שנים על שנים ואין כל ניסיון לרפא אותם. יש מחקרים שהעידו על כך שהזמן שהרופא מבלה עם החולים הוא מינימלי עד לא קיים ואפילו האחים ושאר הצוות, בראותם את הרופא, לא מתייחסים לחולים, לא מדברים איתם ומתייחסים אליהם באופן מזלזל ולא אנושי. זה במקרה הטוב, כשלא מתעללים בחולים האלו.

CAT4

New member
התשוה הגורפת

אהחברה מחליטה מה היא משוגע ומי לא לפי מספר המקומות שיש בבתי המשפגעים. ככול שמספר המקומות גדול יותר ככה ``תנאי הקבלה`` כלים יותר. ככה גם לגבי פושעים וחולים. ושאר הקטגוריות הלא ברורות Y.G.A the CAT

דז

New member
משוגע

הזכות להחליט מי משוגע ,שנים של לימוד אוניברסיטאי,מישהו צרייך להחזיק את הכלא. רק כמה תיקונים לא חשובים אבל אני קשורה לתחום אז יאללה,רק פסיכיאטר יכול לאשפז,ובשביל לאשפז נגד רצון צרייך פסיכיאטר מחוזי ,לא בטוחה שהכול פה נכון. לפני שהם קובעים מה זה משוגע,הם צרכים להבין מה זה.להיות משוגעים . אבל אין דבר כזה משוגע,כך שהם בטח ובטח לא מבינים. אקייצר אם אדם לא רוצה לעמוד בסורגים ,ולקלוט את החברה הוא משוגע. אם הוא לא מבין מספיק טוב את החוקים ויכול להזיק למישהו. פסיכולוגים לא מחליטים מי משוגע,הם יושבים בשקט ,ו``מדברים על זה`` נויה שעייפה מהבוקר ומשיעורים כול כך מוקדם

^^flower^^

New member
לא בסדר!!

אני חושבת שזה ממש לא בסדר אנחנו ,החברה מתנהלים לפי חוקים ונוהלים מסוימים ``המקובלים`` על החברה ובחוק וכמו שאמרת איך הם יכולים להחליט מיהו משוגע מי ששונה מכולים, מי שלא מקבל את הדעות שלהם זה לא צודק, זה לא בסדר וכולם חיים עם המצב הזה ועוד רבים כדוגמתו ולא מנסים לומר כלום כולם חיים עם זה כי ככה הורגלו , כי זה נכון לפי חוק - אז מה!! כלהמהפכות הכי גדולות היו עקב שינוי החשיבה שהייתה נהוגה עד המהפכה עד שהבינו שזה לא בסדר ושצריך לשנות הרגלים או דרכי חיים!! אז למה עכשיו לא עושים עם המצב הזה ועוד רבים אחרים משהו? לא שינוי דרך החוק , דרך כל הפסיכולוגים ואנשי רוח גדולים אלא גם מהאנשים הפשוטים יותר שאכפת להם מהצורה של החברה שלנו, מצורת המחשבה של החברה.... שלכם הולכת להתחיל מהפכות...

MetalBoy

New member
מסכים לגמרי...

משוגע בד``כ נקרא בנאדם שחורג מנורמות התנהגות שונות באופן קיצוני אבל הבעיה היא שאין מי שיקבע את הנורמה בדיוק.. אף אחד לא יכול להבחין בין נורמלי או משוגע כי לכל אחד נקודת התיחסות שונה.. אני למשל חושב שאני משוגע ולמשל אתה חושב ככה אבל ההורים שלי לא חושבים ככה אז אני משוגע או לא? כל אחד מאתנו זו ישות מפני עצמה שמתנהגת באופן שונה לכן כל אחד מאתנו יכול להיות משוגע או נורמלי.. מטאל

like_hell

New member
משוגע?!

משוגע זו מילה קצת לא מקצועית לילדים קטנים .... מילה קצת יותר מקצועית.. לא שפוי.. לא צלול בדעתו אבל כל אחד ודעתו..... :)

sista

New member
מה היו עושים היום עם ישו?

כל בן אדם שמדווח על כך שהוא שומע קולות כמעט אוטומטית מאושפז כסכיזופרן. מה עם הנביאים בתנ``ך? מי היה מקשיב להם? מה עם הומוסקסואלים לנחשבו לחולי נפש לפי ספרי הפסיכולוגיה עד ממש לא מזמן? הקיצר, התחום הזה נמצא בבעיות איומות בנושא דיאגנוזה וגם בנושא טיפול. זו לא תורה מסיני ולא מדע מדויק.

למעלה