רוצה לשתף ומבקשת דעתכן

lihi30

New member
רוצה לשתף ומבקשת דעתכן

אני ובעלי נשואים באושר + תינוק מדהים ואנחנו מחפשים עכשיו לקנות דירה. הוריו של בעלי כל הזמן רוצים להיות בעניינים ומתערבים במה שאנחנו קונים לבית ובכלל מתערבים בהוצאות שלנו. הם לא מבינים שהיום ההוצאות בעיקר אחרי שנולד בנינו המדהים לא קטנות. וכשאנחנו אומרים (כשהם שואלים) שקשה לנו להסתדר כלכלית אז הם כל הזמן מבקרים אותנו. עכשיו אנחנו מחפשים לקנות דירה והם עוזרים לנו בקנייתה. אבל כנראה בגלל שהם עוזרים לנו הם חושבים שיש להם זכות להתערב בכל דבר שקשור לדירה. אפילו בדברים הקטנים לדוג´ ראינו דירה במחיר אטרקטיבי ויש שם מטבח קטן מאוד כמעט בלי ארונות ואמרתי שאם נקנה את הדירה צריך להחליף מטבח. אז הם חושבים שאנחנו מפונקים ולא מסתפקים במה שיש. גם הם כשהם קנו את הדירה שלהם החליפו מטבח שברו קירות והחליפו מרצפות בשירותים וכו´ אז אנחנו המפונקים ? מה לעשות איתם. לפעמים בעלי אומר אם רק היתה לנו אפשרות לקנות דירה בלי עזרתם היינו עושים זאת אבל זה ידוע שלכולם קשה..גם לאנשי הייטק עם תואר כמונו.. מה עושים אנחנו מעמידים אותם כל פעם במקום..אבל הם חוזרים על עצמם שצריך לחסוך וצריך לחיות עפ"י היכולת וכו´ ותאמינו לי בנות צימצמנו את ההוצאות למינימום, אבל קשה וכל פעם שהם עוזרים הם עוזרים, אבל לפני זה מוציאים את הנשמה וזה מוציא את כל החשק לקשר איתם. מאוד חשוב להם הקשר איתנו אז הם זורקים לנו, הילדים של היום רק מבקשים כסף אבל לבוא לבקר הם עושים טובה...שזה לא נכון בכלל מה צריך כל יום להתקשר ? זה מה שחמתי אומרת לבעלי תתקשר תראה איכפתיות ? אבל לא תמיד יש זמן. הם בכל זאת לא עסוקים כמונו, הם יכולים להתקשר גם ולא לחכות שרק אנחנו/בעלי יתקשר. אודה על תגובות בנות ושיהייה רק טוב

AdiBason

New member
היי

צר לי לאכזב אותך אבל אם הם עוזרים לכם בקניית הדירה הם ירגישו מאודדדדדדדדדד חופשי להתערב בקנייתה. כאשר מקבלים משהו מהוים של בעל/אישה וזה משהו לא קטן - כמו כסף לדירה - לרוב הם יצפו לתמורה או שפשוט יתערבו..... אחותי היא ההוכחה המוחלטת לזה לצערה!!!!

AdiBason

New member
הייתי מעדיפה להסתדר לבד בלבד

שחמותי לא תיכנס לי לוורידים!!!!

ashlaya

New member
גםכשאומרים תודה יש גבולות

ראשית כל הכבדו להם על העזרה ועליכם להעריך את זה אני בדיעה שגם אם עוזרים אסור להם עדיין להתערב אומרים תודה אבל ההחלטות הסופיות בידייכם ככה היה אצלנו בחתונה וגם בקניית הדירה חייבת להגיד שדווקא אצלנו אם לא חמותי כנראה שמעולם לא היתה לנו דירה כי היא דאגה ולחצה ונכון היה קשה ומלחיץ בחודש שמיני להתעסק ברכישת דירה והיום במחשבה לאחור אני מודה לה יום יום עם שהלחיצה אותנו

חני ב

New member
שלום לך ליהיא

נכון שלא כל יום צריך להתקשר, אבל אני יודעת שלחמותי זה חשוב, לכן בזמנו באמת בעלי דיבר איתה פעם ביום. (לא אני) אותי זה הרגיז, לא כי היא אימו, אלא כי מה יש לאמר יום אחר יום?? עם הזמן השיחות ירדו, ולפעמים אפילו פעם בשבוע הוא לא מדבר איתה. עצתי לך: אל תריבו בגלל זה. זה עושה להם טוב? אז תרימו טלפון, תדברו דקה שתיים ועשיתם את "חובתכם". לגבי העזרה שלהם, לא נראה לי שיש דרך בה תוכלי להוריד אותם ממכם. הם עוזרים, אז הם גם חושבים שזכותם לבקר. לא נכון אבל זוהי דרכם. קחי הכל ברוח טובה עד כמה שאפשר, ותודי שיש לך מישהו שעוזר לכם.

ר של ניב

New member
ההורים של בעלי

לא עוזרים אבל כל הזמן אומרים לנו שאנחנו לא יודעים לנהל את הכסף שלנו. אז אנחנו לא מקשיבים להם ומשתדלים כמה שפחות לבקש שיעזרו בשמירת הילדים. על כסף אין מה לדבר, בשבילנו אין להם כסף. ואם זה כרוך בניהול החיים אז עדיף שלא. תמנעו מלקחת מהם כסף וכך חיכת יהיו יותר טובים. טבעי שמי שיתן ירצה להביע דעה. למזלי הורי נותנים הרבה ולא אומרים כלום.

ציפי ג

New member
אנחנו נעזרנו

בהורי ובחמי לצורך רכישת הדירה. והאמת, לדעתי אם הם נותנים לנו כסף, יש להם זכות כלשהי להביע דעה. לא לכפות, אבל להביע. לא חושבת שלהגיד לאנשים - אתם מפונקים זה יעיל ונכון. יכול להיות שיש דרכים יותר נעימות ואנושיות להגיד - רגע תחשבו היטב על הכסף - זה הרבה מאוד, וקל מאוד לאבד חשבון. אני מעת לעת מתיעצת באבי בעניני כספים, לא משום שהוא כזה איש עסקים מעולה, אלא משום שדעה של אדם שלא נמצא במרוץ החיים כמוני, יש לה משקל רציני בעיני. לגבי טלפונים, זה ענין של מנטליות. אמא שלי היתה כל יום מצלצלת לאביה ולחמותה לשאול לשלומם. סבא שלי היה יכול לדון איתה שעה על מה כל ילד אכל, ואיך כל ילד התנהג, ואילו סבתא שלי היתה אומרת לה : כן מה את רוצה? בהתחלה אמא שלי נעלבה, עד שהיא שמעה מסבתא שלי הסבר מהו טלפון בעיניה. ואז היא הבינה שסבתא שלי רואה בטלפון כלי לצורך העברת הודעות קונקרטיות ולא למפגש רעים, ובזה הסתיימו השיחות עם סבתי. עם סבא שלי זה נמשך עוד כמה שנים. אז אם חמותך במקרה היתה כלה שהתקשרה כל יום לחמותה, היא מצפה לכך גם ממך. כשם שאני מעריכה, שבעלי יצפה שילדינו יתקשרו אליו כל יום, ואני ממש לא. (אני שברתי את הקו של אמא שלי, ולא מצלצלת הרבה).

טלאפ

New member
תמשיכו לחפש - בלי לערב אותם

אני מסכימה אם מה שנאמר כאן שאם הם נותנים כסף יש להם גם מילה בעניין. אבל מה לעשות שלא תמיד רוצים שהם יתערבו בחים? פשוט לחפש דירה ורק כשממש רואים משהו קונקרטי רק אז לערב את ההורים. לדעתי גם אין צורך לערב אותם בכל התכניות לשיפוצים, זה ענינכם הבלעדי. בנוגע ללפונים אצלנו יש חלוקת עבודה בעלי אחרי על קשרי החוץ עם משפחתו ואני אחראית לקשרים עם המשפחה שלי. כולם מרוצים.

אופה3

New member
דילמה לא קטנה, אבל האמת שאין לכם

כל כך הרבה ברירה, אם הם נותנים את רוב הכסף והם מרגישים שיש להם זכות להתערב, אז תנסי כאילו להסכים איתה, ובסוף לעשות מה שאתם באמת רוצים, תנסי לתת לה תשובות מתחמקות, אבל שירגיעו אותה, ולא יעצבנו אותך, ואולי פשוט תגידו לה מה שאתם רוצים, וזהו. זה קשה נכון, אבל תנסו גם אתם להתייחס באופן חיובי לסיפור, הרי מה שיקרה בסוף זה מה שאתם תחליטו ולא אחרים. שיהיה כל טוב ושבוע טוב האופה

inventor

New member
לא נכון - זכותם , כמו אצלי

היתה התניה מאוד קשה אסור לנו למכור את הדירה 10 שנים (3 חדרים קטנה אנו זוג וילד בן4 ומתכננים נוסף עכשיו) אם מכרנו לפני אנו צריכים להחזיר את הכסף זה מעצבן זה מרגיז אך אני מבינה מאיפה זה מגיע הם יודעים שאני ובעלי יזמים בנשמה ובכך הם מאבטחים את השקעתם אני בטוחה שאם נרצה לעבור לדירה יותר גדולה הם יורידו את התנאי הזה חוץ מזה למרות שאנו הרבה זמןיחדיו הם רוצים להבטיח עצמם במקרה גירושים מבאס מאד אך הוגן בהחלט

bertap

New member
מה נורא כל כך

באם בעלך ירים טלפון ויגיד לאמו או לאביו בוקר טוב תעשי טובה לעצמך ותחשבי מה הית מצפה מבנך כשיגדל לפחות שיצלצל אם המצב כאן במדינה לנפש של אמא קצת שקט ורגיעה האם זה בקשה גדולה שאלוהים ישמור אותכם ותבינו לבד ממני ברטוש

הגנובה

New member
זו בעיה לא קטנה אבל...

ישנם שני סוגי אנשים: 1. כאלה שנותנים את הכסף וחושבים שבכך הם לא רק עזרו לכם ברכישת דירה - אלא קנו קניין בלתי עובר לסוחר על חייכם. 2. כאלה שנותנים מכל הלב - כדי באמת לעזור - ולא מצפים שתמכרו בתמורה את נשמתכם וחייכם לשטן. את, לצערך, שייכת לקטגוריה הראשונה של האנשים. מנסיוני - ואני לא קיבלתי מהם דירה - מקסימום טוסטר - תמורת היותי אסירת תודה להם לנצח נצחים. את צריכה להחליט - האם את יכולה לקנות דירה בלי הכסף הזה? אם כן - תעשי את זה. אם לא - עלייך לשקול דבר נוסף - האם את מוכנה עבור דירה לקבל את זה שהם ייכנסו לעצמותיכם? אם כן - לכי על זה. אם לא - תחשבי טוב טוב מה את עושה... אותם את לא יכולה לשנות. את צריכה להגיע להחלטה אם זה טוב לך או לא מתוך ידיעה ברורה - שתצטרכי לסחוב אותם על גבך לאורך זמן רב... אני רק מקווה שאין רוע לב ושנאה בתוך כל מערכת היחסים הזו... מצטערת! לדעתי, אלו הן האופציות!! בהצלחה!!

בולי27

New member
ליהי, יכול להיות הרבה יותר גרוע!

תאר לעצמך מצב שבו....(וזה מצבי האמיתי) חמך וחמותך לא מעוניינים לעזור לכם ולו בשקל אחד וקטן... אבל כל שבוע צועקים וצורחים עלייך ועל בן זוגך שאתם זורקים את הכסף שלכם על שכירות כמו מטומטמ... במקום לקנות דירה (אז מה אם אין לכם כסף) אז מה עובר להם בראש? שההורים שלה יעזרו... אנחנו נצעק כמה שנרצה, אנחנו לא נעזור חלילה וחס, אנחנו רק נעביר ביקורת. ההורים שלה יעזרו...(אולי ההורים שלי חייבים משהו לבן שלהם ולא ידעתי?) אנחנו ניכנס להם לורידים, נשאל בדיוק כמה כסף ההורים שלה נותנים? מה אנחנו מתכוונים לשפץ בדירה? כמה כסף אתם תיקחו משכנתה? כמה תחזירו בחודש? הכל הם רוצים לדעת! אבל לעזור?????? מה פתאום השתגעת???? למה??????

lihi30

New member
מה אגיד לכם...

תודה רבה לכולכם על התגובות. יש פה אחת או שתיים שאמרה "תגידי תודה שהם עוזרים לך"...אני לא חושבת שאני צריכה להגיד תודה ולשתוק כי אם יש להורים אפשרות לעזור אז אין סיבה שהם לא יעזרו...מה הם יעשו עם הכסף...אני יודעת בוודאות שאני ובעלי חיים היום ומתבססים כדי שנוכל כמה שאפשר לעזור לילדינו,...אבל על זה אפשר לפתוח דיון ארוך כי כל אחד ודעתו הוא..בכל אופן אני ובעלי לא נוכל לקנות דירה כמובן בלי עזרתם. כי לא נוכל לקחת משכנתא כל כך גדולה. לשנות אותם כנראה לא נוכל, אבל אם יש לנו עזרה לדירה למרות "בלבולי המח שלהם" כדי שנקבל אותה...כי אם נעשה דווקא ונגיד להם...לא רוצים את העזרה שלכם ולא רוצים את התערבותכם בחיינו....למי נעשה דווקא ? אך ורק לעצמנו...אז מה לעשות ננסה לעבור את זה כמה שאפשר על מי מנוחות...בתקווה שיהייה רק טוב המון אהבה לכולכן/כם

למעלה