רוצה לשתף

רוצה לשתף../images/Emo24.gif

בא לי לשתף ו... לשפוך קצת
אז היום, במהלך קבוצה טיפולית נאמר איזה שהוא משפט, אחד מרבים כמובן, שעדיין מהדהד לי בראש. זה הולך בערך ככה, לא מצוטט אחד לאחד: אני מגיע/ה ל"טופ" מסויים, ואז אני בועט/ת בהכל ומספר/ת לעצמי שעכשיו אפשר להתחיל מהתחלה... ואז.. אני נופל/ת שוב לסם, והסיבוב חוזר חלילה.. סוטולים, גמילה, טיפול.. עלייה למעלה..." חשבתי לעצמי למה אני כל כך מזדהה עם הדברים האלה, עם המילים האלה. עובדה שזה עדיין לא יוצא לי מהראש, וכבר חלפו די הרבה שעות מאז. נדמה לי שגם אצלי זה ככה בחיים. מאז הייתי ילדה, הייתה לי תחושה עמוק בפנים, שאני מסוגלת להגיע רחוק לא פחות מאחרים. להגיע "גבוה" לא פחות מאחרים, למרות ודווקא בגלל העובדה שאף אחד לא באמת העריך אותי או הכיר אותי לעומק בכדי לאשש או להפריך את התחושות האלה. מאז ומעולם התייחסו אלי כמו אל חריגה, לא כי הייתי חריגה, אלא משום שהיו לי צרכים של חום ואהבה שלא ממש קיבלתי בבית, לפחות לא כמו שחשבתי שמגיע לי. (זה לא שידעתי לחשוב ככה אז, אבל היום אני כבר "גדולה".. אז דברים מתחדדים בדיעבד....) הייתי חריגה, וככזו נאלצתי להוכיח את עצמי כל פעם מחד. בכדי לזכות בתשומת לב עשיתי כל מיני דברים. מהם "טובים" ומהם כאלה שנחשבו ל"עבריינות" או "שוליים". הכי קל היה לאחרים לזכור את השוליים, כי מה זוכרים כולם – את הטוב? הרבה יותר קל לזכור את הרע, לא? וככה זכרו אותי וככה קיטלגו אותי.. שוליים – אבל עם פוטנציאל אדיר... את אותו פוטנציאל לקחתי למקומות אחרים. מצד אחד הייתי "חריגה" ורע, בעיקר לעצמי ומצד שני הייתי אחת שכיף להיות איתה... כל פעם שנאלצתי להוכיח את עצמי, עשיתי דברים בצורה הכי טובה שאני יכולה ויודעת. וידעתי! ידעתי להביא כל מה שרציתי, להשיג כל מה שבא לי עליו.. וכשהשגתי – איבדתי עניין! כאילו... הוכחתי את עצמי לעצמי ולכולם מסביב, הוכחתי שאני לא פחות טובה מהם, אם לא יותר, וכאילו הראיתי להם שאני "בועטת" ומזלזלת בהכל.. שזה "לא עושה לי כלום, ועכשיו, אני יכולה לחזור לשוליים. למה אני כותבת את כל זה? אולי משום שזה משאיר לא מעט שאלות בראש.. למשל – האם באמת הייתי בגדר "שוליים" או שזה בעצם מה שסיפרתי לעצמי כדי להמשיך לקבל תשומת לב? ולמה לא יכולתי לדרוש את תשומת הלב בדרך "טובה"? מה באמת חיפשתי? אחת התשובות שעולות לי בראש כרגע, זה שאולי פחדתי להיות לא אהובה, לא מקובלת, ויותר מהכל – לא שייכת לשום מקום ולאף אחד... ואם אני לא שייכת, אז בשביל מה בכלל לחיות? ואתם? מה עובר לכם בראש כשאתם קוראים את כל זה? יש מי שמזהה משהו מכל זה בעצמו ומוכן לשתף? האם לא ככה הגענו גם לסמים? תודה שקראתם עד כאן. אוהבים

naturegirl2

New member
זה הטבע של האדם -הרע

הרבה יותר קל להסתכל על הרע,זה נהיה דבר שהוא אוטומטי. כי לטוב קשה להאמין .... השאלה למה הגענו התשובה נראת לי ברורה .....חיפוש אחר משהו חדש שמתחיל כבילוי ונמשך בדרך שקרית שבסופה חושך גדול-בריחה מן המציאות. כל אחד עושה זאת בדרכיו שלו. החלשים בדרכם זו. לא חושבת שיש אדם שנמצא בתוך זה ולא חש ברגעים כאלה של קצת "היי" בושה...הוא מאבד את המוסר. הוא נהיה לבד יותר ממה שהוא היה קודם. פשוט לא אכפת לו מכלום..אדישות מוחלטת.....ומי אמר שאדישות זה דבר טוב?!

../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

האמת היא שאני קוראת את דברייך ומציפה זכרונות. לימדו אותנו לחשוב ככה, שיצר האדם רע מנעוריו, שהטבע שלנו רע, שהראש שלנו דפוק, שאנחנו כאלה וכאלה ולא מגיע לנו שום דבר מלבד להיות נרקומנים ונזקקים. כאשר אני יושבת עם עצמי היום ומנסה לברר אם אני באמת מאמינה לדברים האלה, אני מוצאת תשובות אחרות... בעיקר אחרי שפגשתי את התכנית הזו שנקראת NA. שם - אני יכולה להיות אני נטו, עם כל הטוב והחרא שאני מכילה, ואנשים פשוט מקבלים אותי כפי שאני ואפילו אוהבים אותי. אלא מה.. אני חושבת שהבעיה היא אחרת... זה לא שהאנשים רעים - זה רק שאני רעה לעצמי, ומכאן בעצם מתחיל הטיפול, מתחילה הדרך. מישהו התחלק לפני שעה בחדר, ואמר משפט יפה.. כשרע לי - אני יודע שאני הבעיה. אני אחראי על הרגשות שלי, ומכאן שאני אחראי להרגיש טוב עם עצמי. האדם הזה צועד בדרך כבר 15 שנה ויומיים, הוא בטח יודע על מה הוא מדבר
ואם יורשה לי להוסיף... אין אנשים רעים - יש אנשים שרע להם. פשוט לא? אוהבת

למעלה