רוצה לשתף...

רוצה לשתף...

אני חדשה פה ורק קוראת לא כותבת אבל אתמול קרה לי מקרה עם האקס שממש נשברתי ואני רוצה לשתף אולי גם להתעודד בעלי לשעבר לא מכיר בילדה שהיא בת 13.5 . אני מגדלת אותה לבד מגיל 4 חודשים לאחרונה הוא החל להטריד ואתמול היה השיא ניסה לגרום לילדה להפגש איתו ללא ידיעתי אף אל פי שהוא יודע שיש לו צו מניעה מלהתקרב אלינו סיפר לה שיש לו אוטו חדש שהוא רוצה שהיא תראה... היא כמובן כל דבר מספרת לי כי מינקותה הסברתי לה שהכל מספרים ופותרים יחד. הוא מניפולטיבי אמיתי ניסה להסעיר אותה .. הילדה המדהימה שלי אמרה לו וזאת לא פעם ראשונה שאינה רוצה לראות אותו שיפסיק להטריד אותה ושיעזוב אותה לנפשה...אותי הסיפור מאוד הסעיר כי הוא מטריד אותה בפלאפון שלה בבי´ס אני כעסתי מאוד והסברתי לה את כונותי ורציתי ללכת למשטה להגיש תלונה הילדה לא הסכימה אבל ספרה לי מה אמרה לו כמובן שהוא גם התקשר הביתה ל´´דבר´´ איתי ולהגיד לי כמה חשוב שהילדה תפגוש אותו הסופו של דבר הוא הבין( אני מאוד מקווה) שהיא פשוט לא רוצה אותו ושיפסיק להטריד אבל בבוקר היום.. היא התמוטטה ובכתה ולא רצתה ללכת לב´יס... אני כועסת על עצמי שאני מתמוטטת ולא מחזיקה מעמד ברגעים כאלה.... זהו....הוצאתי את כל התיסכול תודה על ההקשבה

קשה ../images/Emo24.gif

להגיב על סיפור כזה. שרב בו הנסתר על הגלוי. איך הגעתם למצב שבו הוא מוקצה מחמת מיאוס? (ככה הבנתי) לקום היום בבוקר ולגלות שאב נוטש , פתאום מחפש? אולי למצוא מה הסיבה האמיתית שהוא מחפש? אולי קרה משהו דרסטי בחייו? אולי פתאום התגלתה לו הארה שלנטוש ילד זה דבר נורא ואיום? אולי בדרכים טובות ושמיעת הצד שלו בסיפור כן אפשר יהיה למצוא את דרך המלך להפגיש ביניהם? ואולי הפוך? אולי מה שהוא עשה בעבר כל כך חמור ובלתי נסלח ? (לא סיפרת) שזה בלתי אפשרי ורק את יודעת? היא יודעת? את סיפרת לה את כל הסיפור עליכם והנסיבות שנפרדתם והסיבות שהוא נטש ולא הכיר בה? האם מעולם לא גילתה סקרנות ורצון לפגוש אותו? האם היא יודעת עליו גם דברים טובים? ועוד המון. שאלות. בינתיים , מאחלת לך להירגע , אחרי "הלם הראשוני" מהאינטנסיביות שלו של הרצון לחידוש הקשר ואם אין סיבה (קיומית) שלא ידועה לנו , שאסור שהקשר ייתחדש ביניהם , אולי בכל זאת לשקול , ובעזרת אנשי מקצוע לנסות לאט לאט , לבנות משהו חדש ביניהם? ברוכה הבאה

כל כך מסכימה איתך אביגיל

כדי למנוע קשר בין אב לביתו ,גם אם הוא נטש,צרכה להיות סיבה רצינית ואיננו יודעים את הפרטים כאן... בכל מקרה דעי שלילד מאוד חשוב הקשר והייתי בודקת אם לא שווה לנסות בכל זאת לאחות את הקרע (אלה אם כן כמו שאביגיל אמרה יש סיבה אובייקטיבית שאסור שהקשר יחודש).

אני אענה...

הבחור שהיה בעל שלי..וויתר על אבהותו..חתם על טופס ויתור והילדה ברת אימוץ היחידים שהם אפוטרופוסים עליה אחרי הם הורי כל השנים לא שילם מזונות לא רצה לראות לא עניין אותו גם היום מה שמעניין אותו זה ה´´רושם ´´ ולא היא חס וחלילה..... לא קרה שם דבר חדש הבחור נרקסיסט אמיתי חושב רק על עמצו כנראה יש לו חברה חדשה רוצה לעשות רושם טוב עליו שאני הרעה בסיפור... מה שמנסה למכור לכולם כולל בתי... ותאמיני לי אביגיל הילדה שמעה רק דברים טובים רק לאחרונה שבגרה וגדלה ושאלה שאלות ובשיתוף עם פסיכולוגית שאיתי לאורך כל הדרך ספרתי חלקי אמת ..לא הכל כי לא הכל צריך לדעת.. אסור שיהיה קשר בינהם בגלל שהוא מניפולטיבי ..אולי שתגדל ותתבגר יותר ותדע להבחין בין טוב לרע..אחרי גיל ההתבגרותאולי אז אם היא תרצה שתעשה מה שהיא רוצה . כל עוד היא בגיל כל כך מבלבל הדרך צריכה להיות אחת... תודה על ההקשבה סיגל

מה?????????????

בחיי שלא ידעתי שיש דבר כזה. טופס ויתור על ילדים? שלך? מדמך ומבשרך? גם אמהות חותמות על כזה? (אני מניחה שזה הצעד שננקט כאשר מוסרים תינוקות לאימוץ , אבל זה עדיין מזעזע אותי כי כאן , הילדה לא נמסרה לאימוץ , הלא כך?) מי הגורם המוסמך לאשר דבר כזה? למה? מה זה נתן לו , לאב? למה קיצוניות כזו? האם לא היית מוכנה להתפשר (למרות שאת לא יכולה בעצם , בשם הילדה) ולהתחייב שלא לדרוש ממנו דבר ובלבד שלא יוותר על אבהותו? אבל אם הורה אחד לא יכול לוותר על מזונות בשם ילדים איך מתירים להורים בכללל לוותר עליהם? הרי בכל מקום גם בחוק המדינה וגם ההלכתי כתוב שהאחריות (לפחות הכלכלית) היא תמיד של האב.(וכבר יצא לנו לדבר על זה כאן כמה פעמים). שזה לא משהו שניתן להתחמק ממנו. אני לא מבינה. סליחה שאני מטה את נושא השיחה. אבל אני פשוט מזועזעת. אשכרה ויתור פורמלי? ובכן זה בהחלט משנה את פני הדברים. ואני מאמינה שויתור שהוא כזה , אם הוא כבר קיים ,חייב להיות דו כיווני , לא לפי איך שמתחשק לו ואם זה מעוגן בחוק , החוק גם צריך למצוא את הדרך למנוע ממנו את הגישה לילדה ולפגוע בה (רגשית) וצריך לפנות לכל גוף וגורם שיכולים לאכוף את זה עליו. זה כמו אדם זר שנטפל לילדים והרי אנו כל הזמן אומרים לא לדבר עם Zרים. זה מסוכן אפילו יותר מסתם זר. תהייה , באף מקום לא כתבת שהוא אביה הביולוגי - האם הוא? (את לא חייבת לענות כמובן) מה לאמר ומה להגיד? רק לחזק אתכן מכאן

זה בסדר.....

אני רגילה לתגובות זה מעוגן בחוק השופט עמוס זמיר חתם אבא שלי חתום כאפוטרופוס לילדה... למה הוא עשה את זה...כעס עלי שלא רציתי אותו יותר.. חשב שהוא מעניש אותי...הוא ומשפחתו... ולכן יש גם צו מניעה תמידי נגדו הגירושין היו על רקע אלימות...גם מילולית וגם פיזית ... תודה..............את מחזקת.........

ואוו חתיכת סיפור

וחייבת לומר כי מעלה בי הרבה הרהורים ותהיות... מצד אחד האינסטינקט הבסיסי אומר לי,שילך לכל הרוחות ומצד שני יש גם ספקות (אולי הבחור קלט מה עשה ורוצה לכפר?). ילדים שהוריהם זנחו אותם (במקרה של בתך זה האב) נשארים עם פצע פעור לכל החיים ואני מכירה אנשים בני גילי ויותר שאומצו בינקותם והדבר לא מרפה עד עצם היום הזה... לכן עם כל הכעס והכאב הייתי שוקלת אולי לעודד מפגש בחסות עובדת סוציאלית או פסיכולוגית שיהיו שם להשגיח על כך שלא יעשה מיניפולציות,כך גם ניתן יהיה לראות האם הרצון שלו לפגוש בה הוא למען הרושם או אולי לא...

המשך...

הבת שלי לא מוכנה לראות אותו מפחדת לצאת מהבית כדי לא לפגוש אותו רוצה שאלך למשטרה להגיש תלונה ובנוסף לכל חולה מאוד...עם 40 מעלות חום וככה כמו שהיא ..אומרת לי.. אמא תתקשרי ותגידי לו שלא התקשר אלי יותר תראי מה זה עושה לי איך אני חולה... ואני מרחמת עליה...מה היא עוברת הקטנה שלי...

אוייש

זה בערך מה שיוצא לי. והעיקר העיקר שתחלים מהר ותרגיש טוב. הייתי מציעה לך לנצל את החופשה ולנסוע לנופש באיזה מקום , בלי פעילות , רק מנוחה , לשכוח לרגע, לדבר המון רק את והיא נטולות גורמים סביבתיים מפריעים ולחזור בכוחות מחודשים ותכניות פעילות בשילוב עם הגורמים שמתאימים לטפל בבעיה. אבל.....היא חולה
אולי אולי , אני מקווה היא תרגיש טוב ממש מהר ואז תוכלי לעשות את זה איתה , אפילו אם יהיה כבר ביצפר? לא נורא שתפסיד כמה ימים , העיקר החוסן הנפשי והפיזי שלה. אולי תנצלו את ימי המחלה לתכנון חופשה כזו? חופשה דידקטית
סתם מחשבות (מחולה אחרת )

תודה...

אנחנו נחות בבית..ביחד..בלי לרוץ על הכבישים עם המשפחה והחברים הקרובים.... וממש תודה על התמיכה... ואני יודית שיבואו ימים טובים ..אני בטוחה בזה...

למעלה