רוצה מאוד לרזות אבל.....

רוצה מאוד לרזות אבל.....

שלומלום לכם, אהלן, העפתי מבט כאן בפורום ונראה לי נחמד. החלטתי לשתף אתכם במצבי ונראה אם תוכלו לעזור. אני בן 34 ושוקל כ 75 ק"ג (לא בטוח שזה מדויק) וגובהי כ 160 ס"מ. מת להוריד מהמשקל איזה 10 ק"ג אבל..... אני אוהב לאכול, בזוגיות עם בשלנית גורמה, לא עושה פעילות גופנית (חוץ מסקס). אוקצור מחפש קסם איך להעיף מעליי 10 ק"ג. כן כן אני יודע שאין קסמים..... אבל אם יש למישהו יכולת לעזור לי לעשות זאת אני מוכן להשקיע את המאמץ הדרוש. צ´או שלומלום

kiticat

New member
זה שאישתך בשלנית גורמה

זה דווקא לטובתך, ולא לרעתך. תסביר לה את הרצון והיא תקבל אתגר! אני אוהבת לבשל, ובשבילי, הדיאטה שלי ואבא עם סכרת זה אתגרים!

אביטל +

New member
באמת אין קסם

לא סתם עובדים עליך, באמת שאין
כמו שכבר כתבו לך, בת זוג בשלנית זה דווקא ייתרון. אבל צריך שיתוף פעולה בין שניכם. אתה צריך את התמיכה שלה כי היא בת זוגך ואתם חיים יחד. לרזות ואחרי זה לשמור על המשקל זה לא דבר קל. אני בספק אם הייתי מתקדמת הרבה לאנשהוא בתחום הזה אם בעלי לא היה תומך ומעודד אותי. צריך ללמוד להוריד את כמות השומנים מהמזון המבושל. להשתמש סוגי מזון קצת יוצר בריאים - חיטה מלאה, אורז מלא יש פה הרבה ניסוי וטעייה, אבל הרבה מתכונים ניתנים להסבה לבריאים יותר. אם אפשר להעביר את כל הבית למזון בריא יותר, זה הכי פשוט אבל אם היא מוכנה להכין דברים בריאים במיוחד בשבילך זה גם יהיה טוב. דבר חשוב נוסף זה הפעילות הגופנית - רצוי לפחות 3-5 פעמים בשבוע פעילות אירובית - הליכה, ריצה וכו´ ולשלב קצת אימוני כוח. אבל הפעילות צריכה להיות מותאמת לך, שתוכל להתמיד ורצוי גם להנות ממנה.

kiticat

New member
אפשר גם

לא בהכרח ל"עשות דיאטה" אלא לשנות הרגלי אכילה. לאכול באופן מסודר ולאכול נכון. זה לא אומר להמנע ממאכלים מסויימים, או לללכת לפי הוראה כזו חד משמעית. העניין הוא כך. תקנה ספר של מרקים לדוגמא. אחד של פשטידות ותשב עם עצמך, ותגיד לעצמך מה נראה מעניין להכנה ולא משמין בטירוף. קערה של מרק וחתיכה יפה של פשטידה ותאמין לי שזו ארוחת ערב מאוד משביעה. את המתכון תראה לאישתך...... וכך היא תוכל לנסות דברים חדשים- דבר שתמיד אוהבים בבישול, ואתה תוכל באופן מסודר. גם מה שהיא מכינה באופן קבע. אל תקח מנות שניות- אפילו אם זה טעים, ואל תנשנש. ותר על קינוח. אתה לא צריך בהכרח דיאטה. אלא שינוי בהרגלי האכילה..

אלי ו.

New member
היי שלומלום, טוב לראות אותך שוב

אולי אתה לא זוכר אבל בזמנו נכנסת לפורום הזה כשהיה בוואללה. (עברנו לכאן לא מזמן) ברוך שובך.

דווקא כן זוכר

שלומלום לך, אני זוכר שנכנסתי בוואלה לפורום על דיאטות רק לא ידעתי שהוא עבר לכאן. בכל מקרה אם יש לכם פתרונות אפקטיביים אז יאללה. בוואלה מישהי הבטיחה לי תפריטים ונעלמה ובפועל לא קרה כלום. חוץ מזה שמעתם על משהו שנקרא שיטת "רזה לתמיד" או משהו כזה? הפרדת חלבונים מפחממות, שמעתי שזה עובד. דבר נוסף לגביי פעילות גופנית אני כמעט ולא עושה מה גם שיש לי נכות אורטופדית קשה. אז יאללה לשנס מותניים ולתת לי פתרונות. שלומלום

אלי ו.

New member
יש הרבה דיאטות שעובדות

רזה לתמיד באמת מתבסס על הפרדת מזונות. הדיאטה מבוססת על ספר, כך שאם אתה מתכוון לעשות אותה, קנה את הספר. אני מכיר אנשים שעושים את הדיאטה הזו כאורח חיים בהצלחה. בכלל, עליך להבין כל דיאטה היא לא לטווח קצר אלא לאורך זמן, גם אחרי שהמשקל ירד. לכן כדאי לחפש דיאטה שמתאימה לך ולא משהו "בשביל לרדת וזהו". מאותה סיבה לא היית מציע לך לחפש תפריטים. האם אתה מוכן לאכול מאותו תפריט ל 20 השנה הבאות? יש הרבה שיטות להרזיה, אבל לא מומלץ ללכת על שיטות לטווח קצר. בעיני הדרך הטובה ביותר היא לקחת את הרגלי האכילה הקיימים ולשפר אותם. להוריד מהמתוקים והשומנים, להוסיף סיבים תזונתיים, להחליף מאכלים משמינים בדיאטטיים יותר אולי להוריד קצת כמויות או להוסיף ירקות וכן הלאה. אין הרבה סודות או דברים שלא ידועים לכולם. חשוב גם להקפיד על שתיה מרובה (מים או משקאות לא ממותקים בסוכר) אלה דברים שאפשר לעשות בלי קושי מיוחד ולחיות איתם לאורך זמן.

אוקיי אקנה את הספר ../images/Emo63.gif

שלומלום לך, אוקיי אם אתה גם אומר שהדיאטה הזו עובדת אני אלך לקנות את הספר עליה. אני רק מקווה שזה לא יראה משהו כמו: חסה,חסה, מלפפון, חסה, חסה, כפית גבינה כחושה, לשתות הרבה, חסה חסה, גמבה, חסה חסה....... שלומלום

אלי ו.

New member
לא זו לא דיאטה כזו

אבל עליך לקרוא ולראות אם זה אורח חיים שאתה מוכן לאמץ. אם לא, אז חבל"ז יש מספיק דרכים אחרות. רוב הדיאטות עובדות, לא כולם יתאימו לך ולהעדפות שלך.

עלעלתי בספר בסטימצקי ו....

שלומלום לכם, עלעלתי בספר וזה לא בישבילי. אז אולי יש לכם רעיון אופרטיבי במקום סתם דיבורים? מה עושים? איך מתחילים? יאללה לעבודה שלומלום

Xenophobe

New member
למה שלא תלך לדיאטנית?

אם אתה לויודע מה אתה רוצה אז אתה יכול ללכת לדיאטנית- אפילו של קופת חולים. והיא מתאימה לך תפריט בד"כ על פי מה שאתה אוכל ביומיום ואז זה לא שינוי דרסטי כ"כ אני למשל מצליחה לעשות דיאטה רק ששי עליי "ביקורת" אני טיפוס של מסגרות אבל הכל תלוי איך זה אצלך... יום טוב!

אלי ו.

New member
דיאטנית זה רעיון לא רע, במקביל

אפשר לנסות פשוט "לנקות" את התזונה שלך. לא משהו דראסטי. להחליף את הסוכר בממתיקים מלאכותיים (או בכלל להוריד אם אתה יכול) להוריד מאכלים שומניים (גם פיצוחים) להוריד אלכהול. להפחית במתוקים ובמאכלים שהם קלוריות ריקות. להוסיף ירקות לתפריט, לשתות הרבה. גם שינויים קטנים יכולים לעזור. התחל להיות יותר מודע למה שאתה אוכל ותראה תוצאות. ידע זה כח.

למעלה