רוצה עזרה מקצועית ולא יודעת למי לפנות

עננה11

New member
רוצה עזרה מקצועית ולא יודעת למי לפנות

שלום.
הבת שלי בת 3 וחצי, ואני מרגישה שהיא סובלת מחרדה, מעבר לשלב ההתפתחותי הרגיל שבו מופיעים פחדים.
חוץ מזה, היא בזמן האחרון מראה התנהגויות חדשות של תסכול, בכי.
אני רוצה שתקבל טיפול ברמה הריגשית. השאלה למי לפנות? יש פסיכולוגים, שקיבלתי עבורם המלצות, הם באופן פרטי. יש תרפיסטים באומנות, יש אחת שהיא מדריכת הורים וגם מטפלת באומנות ששמעתי שהיא טובה- אני מאוד מבובלבלת ומרגישה שאני מבזבזת זמן.
הטיפול אצל התרפיסטים הריגשיים אני די מכירה, אבל את עבודתם של הפסיכולוגים לילדים לא כל כך. לא יודעת במה לבחור.
עזרה בבקשה

בגיל כל כך צעיר

הטיפול הוא לרוב דרך האמא. יתכן והמטפל ירצה להיפגש עם הילדה מספר פעמים על מנת להתרשם ממנה, אך את השינוי לרוב עושים דרך הדרכת האם.

בכל מקרה, כל המקצועות שהזכרת בהחלט יכולים לעזור למצב. תפני למי שהכי התרשמת מההמלצות שלו.

iameden

New member
אכן קשה מאוד לבחור מטפל

והאמת שאני מסכימה שיכול להיות שהדרכת הורים תוכל להיות מספיקה ולא תצרכי טיפול רגשי אבל זה משהו שהמטפל יצטרך לבחון בבדיקה עמך.
אם ביתך אכן חרדתית יותר מהרגיל (וזה יכול להיות גם סוג של אופי), אזי בגיל של ביתך, אני מאמינה שטיפול טוב עבורה יכול להיות דווקא טיפול במשחק.
יש פסיכולוגים ומטפלים בהבה ויצירה שהם גם מטפלים במשחק.

אני מבינה שכבר יש לך המלצות על מטפלים מהאזור שלך ולכן לא אשאל אותך מאיזה אזור את כדי לעזור לך למצוא מטפל מתאים. אני מציעה שתתקשרי אל המטפלים שקיבלת עליהם את ההמלצות ונסי לדבר איתם מעט בטלפון (כמה דקות). בסופו של דבר, אני מציעה לך לקבוע עם האדם שמרגיש לך הכי נכון. לצערי אין דרך טובה יותר...

בהצלחה!

katzeran

New member
פסיכולוג ילדים

נשמע שהכי כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים*. סביר להניח שהוא יבקש לדבר אתך (ועם אביה של הילדה) ואז יפגוש אותה מספר פעמים ויחליט על המשך העבודה. בעבודה עם ילדים, ובטח בגיל הזה, חלק גדול מהעבודה נעשה יחד ודרך ליווי של ההורים (מה שנהוג לכנות בשם הדרכת הורים, אבל אני פחות אוהב את השם הזה).

*או מטפל מוסמך אחר שהתמחה בעבודה רגשית עם ילדים

למעלה