רוצה קרבי? אני הייתי! שאלות?!!!!

חופשי

New member
רוצה קרבי? אני הייתי! שאלות?!!!!

חברה שלום לכולם. לצורך עינינינו אני אהיה חופשי. ככה - אני שנה בצבא, שירתתי בגבעתי כלוחם בשטחים - ויצאתי להיות גובניק. מי שרוצה לשאול שאלות על קרבי, למה כמה ואיך, מוזמן ואני אענה בשימחה. רק תציינו בכותרת את שמי ואני אכנס! יום - טוב

לחופשי

דבר ראשון - למה הפכת להיות ג`ובניק? דבר שני, ספר קצת על גבעתי - איך השירות שם ביחס לשאר חטיבות החי``ר? זה נכון שחצי מהחיילים שם רוסים? ואם כן, איך הם מסתדרים עם השאר?

crazy tal

New member
תספר איך בגבעתי?

ואל תעלב שאין הרבה קופצים על העזרה שלך פשוט יש לך פה תחרות קשה עם צוות הוואי ובידור (וחיסולים) 6 :) (הכלים אחד אחד)

חופשי

New member
גבעתי - יחידת סגולה

טוב אז ככה: ראשית אינני יכול להשוות את גבעתי לשאר שלושת חטיבות החי``ר, מכיוון שלא הייתי בנח``ל צנחנים וגולני! איך בגבעתי? אתה בא עושה טירונות 4 חודש, לומד פקלי``ם, שדאות (יושנים בשטח לראשונה), עושה כל שבוע מסע, עד שבסוף יש מסע כומתה 64 ק``מ, עושים מדסי``ם, ברורים ובחני מסלול לשיפור הכושר הגופני (אני אישית ירדתי 20 ק``ג בטירונות). עושים שימוני שמירה עם המפקד הסמל (הוא בדיסטנס רצח איתכם), עד שהוא משתחרר, ורואים שהכול היה הצגה, והוא נהייה החבר הכי טוב שלכם. אני שישקתי מהסמל שלי בטירונות, והיום אנחנו יוצאים ביחד לבלות. אחרי זה יש חודשיים אימון מתקדם (יושנים כל הזמן בשטח), עושים תרגילים מרמת הפרט (שלושה חיילים), עד רמת הפלוגה (בערך 100 חיילים), לכיבוש יעדים. עושים תרגילים עם נגמש``ם, לוחמה בשטח בנוי, לוחמה בשטח סבוך, בחני פלוגה, בחני מחלקה וכו` וכו`. אחרי חצי שנה עושים לקו או לאימון (תלוי מה עושה הגדוד), מסיימים מסלול אחרי שנה ושתיים ועולים למסייעת לפחו``ד או לקורס מכי``ם. יש אפשרות לצאת למכי``ם מוקדם אחרי 8 חודשים, ולהיות מפקד אחרי שנה בצבא. רוסים בגבעתי? שטויות, למה בבקו``ם אומרים זה רוסי גבעת, זה ערס גולני?! זה סתם חארטה, כשתתגיס תגלה שאפילו בתוך החטיבה, למשל בגבעתי, יש שלוש גדודים וגם עליהם יש סטיגמות. למשל: בגבעתי - שקד =ראש קשה, צבר=דפ``ר, רותם=קוסיות. זה שטויות במיץ למה יצאתי? נשבר לי, טחנתי מספיק רציתי חופש. חוצמזה שהייתי מעורב בהיתקלות עם מחבלים...... ואני חי אז תבין כבר! שאלות?

jedi knight

New member
שאלה על גבעתי

קראתי בכמה מקומות שגבעתי מתמחה בנחיתה מהים ובצליחת מכשולים מה אתה יכול להגיד על זה ??? אתם עושים אימוני נחיתה מהים מנחתות ?? וצליחת מכשולים ??

חופשי

New member
תשובה

כעיקרון, התוכנית האימונים המסודרת של החטיבה יש דברים כאלה. לי אישית זה יצא לעשות את זה מכיוון שחלק ניכר מהטירונות שלי ומהאימון המתקדם הייתי בשטחים. כעקרון, יש דברים נוספים ומורכבים הבם מתמחים לוחמי גבעתי, שמוטב מפאת בטחון שדה לא לפרסמם כאן. אתה מתגייס בקרוב?

למעלה