רוצה שהחתולה שלי תהיה יותר פעילה - יש משחקים מתאימים?

רוצה שהחתולה שלי תהיה יותר פעילה - יש משחקים מתאימים?

אני רוצה משהו שיגרום לה לסקרנות לזוז להתרוצץ בבית, גם כשאני עסוק במחשב ולא מתפנה לשחק איתה. יש למישהו רעיון שעובד לו?
לא אכפת לי אפילו להשקיע או לבנות לה משהו.

דגלמנגה

New member
אין לך זמן ¼ שעה בבוקר ו-¼ שעה בערב? קנה לה עכבר

אמיתי!
זה בטוח יזיז אותה

גורדיאן

New member
כן, יש הרבה.

חתולים מתרוצצים ופעילים גם בלי משחקים, אם הם לא עושים את זה הם סובלים מבעיה בריאותית.
כמעט כל דבר הוא משחק עבור חתולים, אבל נמאס להם מהר מאוד מכל דבר והם עוברים לדבר הבא. יחד עם זאת משחק אידיאלי מבחינתם הוא משהו עגול שאפשר לרדוף אחריו ולנעוץ בו את הציפרניים בקלות. לכן לא כדאי להשאיר גלילי נייר טואלט בסביבה שלהם, והכי קלאסי זה כדורי ספוג או סתם ספוג לרחצה.
וכמובן יש הרבה צעצועים בחנויות לחיות, אבל הם יותר יקרים ופחות טובים מכל סתם ספוג.

Yukita

Active member
מנהל
משחקים

לרוב, כדי שמשחקים יעניינו את החתול יותר מכמה דקות, צריך לשחק איתו. מרבית החתולים לא מתעניינים במשהו "מת" שלא זז. דברים שזזים כן מעניינים אותם, ולכן משחקים כמו כדור (אצלנו תקופה ארוכה כדורי גומי עשויים עם בליטות כך שקפצו לכל מיני כיוונים בלתי צפויים היו להיט) מעניינים כל זמן שאתה תשחק יחד עם החתולה, תזרוק לה את הכדור, תקפיץ אותו וכו'. אותו דבר לגבי חוטים ושאר דברים שזזים.
&nbsp
כיוון אחר הוא לעודד תנועה באמצעות טפוס: לשים מדפים או מדרגות במקומות מעניינים ליד נקודות תצפית טובות כך שהחתולה תרצה לטפס, לעלות ולרדת.
&nbsp
אצלנו בבית יש מה שמכונה "עץ חתולים" - מתקן גדול עם משקל משמעותי (כך שלא מתהפך או זז מהמקום) שיש בו אלמנטים כגון מדפים, מקום מסתור, עמודי גירוד וצעצועים תלויים. החתולים אצלנו כולם אוהבים את המתקן ונהנים ממנו. יש כל מיני דגמים של מתקנים כאלו, בגדלים שונים ובצורות שונות. מתקנים קטנים ללא משקל עצמי מספק להשאר במקום גם כשקופצים עליהם לא עניינו את החתולים שלי במיוחד.
&nbsp
לא מעט חתולים אוהבים לחקור קופסאות קרטון, כך שאפשר להביא קופסאות כאלה ולתת לחתולה לחקור, לצאת ולהכנס. מתישהו גם העלו פה איזה סרטון של מישהו שחיבר קופסאות קרטון ויצר ביניהן מעברים כך שנוצר מעין מבוך יצירתי עבור החתול שלו לשחק בו. יש מלא קישורים באינטרנט איך לייצר כל מיני צעצועים ומחבואים מקרטון, למשל בקישור הזה (גלול למטה בדף למצוא את המשחקים, אחרי כמה הצעות למאורות ובתים):
&nbsp
http://www.whycatwhy.com/cat-cardboard-box-diy-projects/

תודה רבה!! מה לגבי קרש נדנדה

הם נוטים להתעניין רק בטיפוס על משהו יציב או גם אפקט של קרש קרנדה ואתגרים שצריך לטפס מהר לפני שירד יכול לעבוד?
(סטייל האתגרים בתוכנית הזאת של הנינג'ות עם הנפילות רק ביותר עדין)

Yukita

Active member
מנהל
יש להניח שזה תלוי בחתול

לנסות תמיד אפשר, לא בטוח שהחתולה שלך תשתף פעולה עם ההתלהבות מאתגרי נינג'ה...

למעלה