רוצה שיקראו לך "כוסית"?

רוצה שיקראו לך "כוסית"?

דיון בפורום יוצאים בשאלה בעקבות פסיקת בית המשפט בעניין המילה "כוסית". והנה גם כתבה על הפסיקה.

עינת12

New member
פשוט מתעבת את המילה הזו

ואת הצורה בה השתרשה בחברה הישראלית. בשבילי זו קללה ולא משנה מה כוונת האומר. הגרוע ביותר בעיני הוא שנשים משתמשות במילה: "וואו ליאורה, את נראית כ%^$ לא נורמלית היום". "המכנסיים האלה עושים אותך כ@#$^ שחבל על הזמן?" והאנשים והנשים שמשתמשים בביטוי משום מה שוכחים את הקללות "@@@ אמא ש'ך" וכו'. מאד מעניין איך הפכה מילת קללה לכביכול מחמאה.... לא, בשום אופן לא רוצה שיקראו לי כך! בשבילי זו קללה, וכפי שכתבתי - לא משנה מה כוונת האומר, ולעתים, למרבה האירוניה - האומרת.

ואולי דווקא את היא המחונכת מחדש ...

בסה"כ אנחנו מדברים על שם הכינוי לאיבר המין הנשי, בעצם מה רע בו ? את היתרגלת לתוספת של "@@@ אמא שלך" (בכתיב מלא, אגב) ולכן קונוטצית הקשר שלך היא רעה, אולי שמעת אנשים שאת חושבת לפחותים משתמשים בשם התואר הזה (ואולי את קוראת להם ארסים - מושג עם קונוטציות משלו). כלומר חינכו אותך לזה ואת מגיבה לזה היטב!! וכי איזה שם את מציעה לאבר זה ? פוט, הדבר הזה שלכן, המנוע, הזה שלך, בעצם מה רע במילה כוס ? וההטיה כוסית, והזכר של הכוסית ... הכוסון ?

barak001

New member
זה רע

כי זה לצמצם אישה לאיבר וזה מעיד כנראה על מטרת האומר. מעבר לזה, זה לקשר בין איבר מין לנשיות או יופי. מה הקשר בכלל? לי זה נשמע גס ואלים, כמו התרבות פה.

gertrude

New member
ואם אנחנו כבר מתחת לחגורה, מאמר

מעניין על טמפונים: "חברות הטמפונים משתדלות לקשור בין שחרור האישה והקדמה לשימוש במוצר. אולם, בעיני מתנגדיו הוא מדכא את הנשיות וגורם לזיהומים ומחלות". המשך כאן.

עינת12

New member
אופס.... אבל היא שכחה דבר אחד

ובעיני הוא הנורא מכל: שנשים עצמן משתמשות בכינוי הזה כלפי עצמן וחברותיהן כמחמאה....

וכושים-סליחה אפרו אמריקאים

קוראים אחד לשני "ניגר" - (לא יודעת איך מאייתים באנגלית) מלימודי התקשורת זכור לי שטקסט אינו מנותק מהקונטקסט שלו, כלומר מהמקום האוירה והסביבה שבה הוא נאמר.

marish

New member
נצל"ש

ספר חדש של אורית קמיר, שהיא לימדה חלקים ממנו בקורס שלקחתי השנה. יש שם פרקים רלוונטיים גם לפורום הזה - על הבניית התודעה הנשית בתנועה הציונית וכו'. שאלה של כבוד: ישראליות וכבוד האדם, 2004, הוצאת כרמל, ירושלים.

QueenOfMagic

New member
גם אני כתבתי על העיניין

וגם אותי מחליאה המילה הזו... אבל כנראה שלפי התגובות שקיבלתי אנשים פשוט לא ממש מעוניינים לנסות להבין את משמעות המילה ואפילו נשים כיום רואות זאת כמשאת נפשה. אז לאחר כתיבת הרשומה בבלוגי גיליתי שאין עם מי לדבר...הדור שלנו אבוד. כוסית -עוד מילה מגעילה מטעם המין האנושי הפחות נאור..

למעלה