רוצים לאמץ אבל לא מחוסנת לטוקסופלזמה

רוצים לאמץ אבל לא מחוסנת לטוקסופלזמה

היי לכולם, שאלה לוטרינרים (אם יש כאן):

בעלי ואני מתכננים להרחיב את המשפחה בקרוב (מתכננים, עוד לא מיישמים) ובלי קשר במקביל היינו רוצים לאמץ חתול. אני מגדלת חתולים מאז שאני זוכרת את עצמי עד לתקופה בה עברנו לגור ביחד, הוא לא גידל חיות מעולם אבל בזכותי למד לחבב ולאט לאט נפתח לרעיון האימוץ. כחלק מההתפשרות שלו בנושא, התחייבתי שעניין החלפת החצץ יהיה באחריותי.

מבדיקות טרום הריון שערכתי מסתבר שאני לא מחוסנת לטוקסופלזמה. לא ברור איך אחרי 20 שנה רוויות בעשרות חתולים...
אנחנו מאוד מפחדים ממצב שנאמץ חתול והוא יהווה סיכון עבורי במובן מסויים, וברור שאנחנו לא רוצים לאמץ ולמסור בגלל זה.

מה ניתן לעשות במצב כזה?
יש דרך לבדוק אצל וטרינר אם החתול עצמו מחוסן באופן טבעי?
יש אפשרות לחסן אותו או אותי ע"י זריקה?

Yukita

Active member
מנהל
את למעשה הוכחה חיה לכך

שחתולים אינם בהכרח מקור לטוקסופלסמה. בצרפת לא טורחים בכלל עם בדיקות טוקסופלסמה טרום-הריון כי איזה 98% מהאוכלוסחה כבר נשאים - אבל לא מחתולים, אלא מפני שהם אוכלים בשר נא או כמעט נא. חישבי בהגיון: עברת יותר מ20 שנה עם חתולים ואין טוקסופלסמה, למה שעכשיו יהיה? רופא המשפחה באמת מפחיד אותך עד כדי כך?
&nbsp
בכל אופן, דרכי התמודדות מעשיות:
&nbsp
1. בן הזוג יסכים לטפל בארגז החול כל זמן שאת בהריון, מתוך ידיעה שאת פוחדת מטוקסופלסמה.
2. אם הוא לא מסכים- אפשר לשכור נער או נערה שכנים שיבואו פעם ביום לטפל בארגז. מן הסתם לא כזה נטל נורא.
3. את עצמך יכולה להמשיך לטפל בארגז אך מקפידה יותר: רק עם כפפות חד פעמיות, שוטפת ידיים היטב עד המרפק אחרי כל מגע וכו'.
&nbsp
אפשר גם לשקול אימוץ אחרי לידה, אך מבט במציאות אומר שלרוב האנשים קשה לחשוב בכיוונים כאלה כשיש תינוק טרי בבית והחיים הפוכים. בעקרון, מה שנכון לזכור הוא שיש גורמי סיכון הרבה יותר מרכזיים מחתולים: ירקות בלתי שטופים, בשר לא מבושל וכד'. גם ממקור חתול צריך די להתאמץ כדי להדבק (את נוהגת לאכול תוצרת מארגז החול? ככה את יכולה להדבק!).
&nbsp

האמת שיכול מאוד להיות שלא נדבקתי כי

לאורך כל הזמן בו גידלתי חתולים בעיקר אימא שלי ואחותי היו מחליפות את החצץ ולא אני. מה שכן, אני חובבת קרפצ'יואים, סביצ'אים ושאר מאכלים נאים ועדיין איכשהו לא נדבקתי.

בכל מקרה, ברור לי שיש דרכים נפוצות הרבה יותר להידבקות והרופא האמת לא מטריד אותי בכלל, זה יותר כדי למצוא פתרון להיסטריה של בעלי. עם כל הרצון המשותף לחתול, הגבול עובר באיסטניסיות שלו וחלק מהתנאי ללהביא חתול הוא שאני אהיה זו שתנקה אחריו ותקפיד שהבית יהיה נקי יותר.
קשה לי להאמין שנאמץ אחרי הלידה, זה נשמע לי מסובך פי כמה להרגיל חתול לבית חדש שגם יש בו תינוק מתרוצץ שיציק לו. נראה לי שעדיף לעשות את זה הפוך וכך יהיה לו הרבה יותר קל להתרגל לתינוק- כשהוא כבר בטוח במקום שלו בבית.

השאלה אם הקפדה על הגיינה עם כפפות וכו' רק מצמצמת או מבטיחה מניעה (אני מתארת לעצמי שכלום לא מונע ב100% אלא אם התחסנתי באופן טבעי?). לדעתי עצם זה שאני בקרבת החצץ ונושמת את האויר סביבו בעת ההחלפה מסוכנת, לא?

לשלם למישהו שיעשה את זה במקומי זהה רעיון לא רע, אבל נשמע כמו משהו שדורש הרבה לוגיסטיקה...

גורדיאן

New member
עדיף שלא תאמצי.

לך יש פחדים, לבעל שלך אין שום ניסיון עם חיות ואין לו מושג מה זה חתול, ושניכם עדיין לא יודעים איך זה עם תינוק ראשון - עדיף לא להכניס חתול לסיר הלחץ הזה.

לא במאת מדובר בסיר לחץ...

אנחנו מדברים כבר כמה שנים על להביא חתול, פשוט תמיד היה משהו שעמד בדרך כמו חוסר בזמן או מצב כלכלי דחוק או היעדרות לתקופה ארוכה מדי מהבית. עכשיו אין באמת משהו שעומד בדרך מלבד ההחלטה להתרחב.
כל ההפחדים הם פחות שלי, יותר של בעלי ורובם נובעים בעצם מחוסר הנסיון שלו בנושא.
אצל אחותי שמגדלת שני חתולים הבעיה נפתרה דיי מהר כשהיא הייתה בהריון כי בעלה היה זה שגם ככה החליף את החצץ. פשוט ברור לי שזה לא המקרה ואין לי על מי לבנות כאן אז אני מחפשת אלטרנטיבות.

אין בעצם שום אפשרות להתחסן איכשהו באופן לא טבעי? כלומר לקבל חיסון?

גורדיאן

New member
אין חיסון, אבל יש פתרון אחר.

אפשר לבדוק אם לחתול יש את זה, אפילו לפני האימוץ, ושוב כאשר ההריון יגיע, ואם החתול לא נגוע אז כמובן הבעיה לא קיימת. כלומר לא מצד החתול.

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1704109

בכל מקרה קצת הגיינה בסיסית מונעת את הבעיה.

תוספת- מה לגבי חצץ מאוד משוכלל?

אני זוכרת שלפני כמה שנים יצאו כל מיני הברקות של חול מתגבש, או חצץ שמתחבר לשירותים ומוריד את המים מעצמו, או חצץ שיש לו טריק כלשהו שהוא פשוט מחליף את עצמו לבד ע"י ערבוב וחיבור לצינור ניקוז.

יש באמת דברים כאלה? אין לי בעיה אפילו לקנות ארגז ממש משוכלל בסכום גבוה ופסיכי כדי שזה יהיה מה שיפתור את הבעיה והחול איכשהו יוחלף מעצמו, גם אם זה יקר. השאלה איזה פתרונות כאלו קיימים כי הדבר הכי משוכלל שאני מכירה דיי מיושן- ארגז עם גג ודלת זזה (שהצאתי מהמקום, כי החתולה שלי הייתה סתומה מדי כדי להבין שהיא אמורה להיכנס פנימה).

אנ1נא

New member
יש ארגז אוטומטי עם חיבור לחשמל, מים וביוב - CatGenie

הוא יקר למדי (כמה אלפי שקלים בודדים אם איני טועה), אבל עשוי לפתור לך את הבעיה.
אולי אפשר למצוא אותו ביד שניה במחיר מופחת
http://www.catgenie.co.il/Hebrew/

האמת נראה מגניב למדיי. כמה זה אמור לעלות?

באתר הם לא פירטו מחירים...
מישהו מהפורום כאן באמת קנה והתרשם?

אנ1נא

New member
מצאתי את המידע תחת הכותרת "שאלות נפוצות" באתר שלהם:

"כמה עולה ה-CatGenie?
מכשיר חדש "מהקופסא", מדגם 120 CG כולל מחסנית חומר חיטוי (קרטרידג') המספיק ל-120 שטיפות, , שתי מנות חול, אביזרי התקנת צנרת, כיסוי עליון ושטיחון, עולה 1900 ₪.
תוספת מחיר עבור שרותי הובלה, התקנה והדרכה בבית הלקוח, הניתנים באזור גוש דן והשרון בלבד*:
300₪ נוספים.
*בתחום שבין רחובות בדרום, קו לטרון במזרח ועד זיכרון יעקב בצפון.
מדי פעם מצטברים אצלנו מכשירים מתצוגה ו\או משומשים במחירים אטרקטיביים - מומלץ לברר האפשרות בעת הרכישה."
&nbsp
בנוסף, הצצתי באתר יד2 ומישהי מרמת גן מציעה שם מכשיר למכירה (לפחות נראה כמו קט ג'יני בתמונה) ב-950.
http://www.yad2.co.il/Pets/Pets.php?PetTypeID=2&PetSubTypeID=148&PetSubSubTypeID=19&RecordID=1062993
&nbsp
ראיתי שמוצעים שם גם די הרבה מכשירים "חצי אוטומטיים" עם ידית - SmartSift, אבל למיטב זכרוני יש איתם בעיות. אולי בגלל זה כל כך הרבה מוכרים אותם אחרי הרכישה

Dancer15

New member
גם אני חושבת שלא כדאי לכם לאמץ חתול

אם הבעל כזה פריק נקיון אז למרות שחתול היא חיה נקייה פי כמה מכלב, עדיין עלולה להיות בעייה עבור הבעל.
לי יש 3 חתולים עם 3 ארגזים שאני מנקה כל יום, פעמיים ביום. עדיין קורה שאם הם משתמשים בארגז נגיד כשאני במיטה והצרכים, איך לומר בעדינות, רכים ומסריחים יותר מהרגיל. זה עלול להגעיל את בעלך.
לעיתים יש להם פליטות של כדורי שיער או אוכל לא מעוכל. אמנם זה קורה אצלי לעיתים ממש רחוקות, אבל בהחלט יכול להיות איזה כדור שיער שפתאום מתגלה על הרצפה. לאחר החתולים שלי יש פרווה ארוכה למחצה וקורה פעם ב... שיש חתיכת קקי דבוקה לו לפרוות העכוז. לי אין בעייה לשים כפפות, ולנקות לו את הישבן עם מגבונים. אבל תחשבי על בעלך - מה הוא יגיד.
וכמובן שיש גם שיערות בכל הבית, גם לחתולים עם פרווה קצרה ובמיוחד בעונות מעבר. החתולים עולים על הספות ועל המיטות ומשאירים אחריהם פרווה דבוקה לספות. אז נכון, אני שמה כיסויים על הכל ושואבת את השטיח לעיתים קרובות אבל יש אנשים שזה עלול להפריע להם.
לפעמים גרגירי החול המתגבש נדבקים לכפות הרגליים וכשהם יוצאים מארגז הצרכים הם מפזרים אותו בבית. וכן, יש לי שטיחון מחוץ לארגז צרכים שקצת עוזר אבל לא מונע לחלוטין את הבעייה.
לפעמים יש להם הפרשות מהעיניים שצריך לנקות ובקיצור, הבית לא יכול להיות ממש סטרילי עם נוכחות של חתול אז אם זה מצב שלבעלך לא יהיה נוח איתו, עדיף לא לאמץ חתול.

למעלה