רוצים לדבר על זה?

רוצים לדבר על זה?

יש דברים שאי אפשר לדבר עליהם שלא מתוך נוכחות.
כשמדברים עליהם שלא מתוך נוכחות, הם הופכים למלים.

מהי מלה?
מלה יכולה להצביע על מלה אחרת, על מושג או... החוצה אל עבר המציאות, כמו אצבע שמצביעה על כסא, עץ או הר.

מה קורה לנו כשאנחנו שומעים/קוראים/חושבים מלה?
אחת מהאפשרויות שניצבת בפנינו, היא להגדיר אותה.

להגדיר מלה זה לנוע ממנה אל תוך השכל.
זאת אפשרות אחת.
אפשרות אחרת היא להפנות את תשומת הלב מהמלה - אל הדבר שאליו היא מצביעה.

אני מזמין אותך, קורא/ת יקר/ה ומופלא/ה, לשים לב באופן עמוק, אל ההבדל שבין מלים, לבין הדברים שעליהם הן מצביעות.

אם ההבדל מובן לך לחלוטין, את/ה יכול/ה להבין גם את זה:

את/ה יכול/ה להגדיר מלים אך אינך יכול/ה להגדיר את הדברים שעליהם הן מצביעות.
באם את/ה מנסה לעשות זאת, את/ה מקבל/ת, בפשטות, עוד מלים.

ינוקא1

New member
בקבלה , אגב ,

קיים כיוון הפוך :
כל מה שאתה רואה , הוא רק צל חיוור של המילים. המילה זה הדבר האמיתי !!!

בדומה לתורת האידאות של אפלטון , כי כל העולם הגשמי הוא צל חיוור של עולם האידאות , שהוא עולם אמיתי הרבה יותר.

אני מאוד מאמין בכך.
כדוגמה להמחשה ניקח את כח המשיכה.
לנו נראה כאילו התפוח שנופל הוא "אמיתי" ואילו הנוסחה הפיזיקלית של כח המשיכה היא סתם תיאור של בני אדם לתאר עובדה זו.
אך עצם זה שכל התפוחים על פני כדור הארץ מצייתים לנוסחה , מראה כי האמת היא שהנוסחה "אמיתית" הרבה יותר מאשר התפוח ! רק שהיא נמצאת במישור אחר.

כך לפי תורת הקבלה המילים הן כמו "נוסחאות" המרכיבות את העולם הפיזי , והעולם הפיזי הוא צל חיוור שלהן.

ינוקא1

New member
עיין ערך מטריקס

אכן
וגם לא סותר

אחת מההגדרות החביבות עלי למלים הינה זו של נורברט וינר ("אבי הקיברנטיקה"), שכתב משהו שנשמע בערך כך: "מידע משמעי מילולית הוא מידע העובר אל מנגנון מפעיל במערכת הקולטת אותו, חרף מאמצי האדם ו/או הטבע לערער עליו".

"מלים" במשמעות היומיומית הרגילה זה דבר אחד. כאשר אנחנו מתרחקים ממנה אל משמעויות אחרות, אנחנו יכולים למצוא עצמנו בשלב כלשהו, אכן, עוסקים בקודים המרכיבים את עולמנו.

neophile

New member
זה באמת מעניין

ומגרה את הדמיון ... כמו הסיפורים על מקובלים שיצרו פרה ממלים או משהו כזה אבל מהסקירה שלי את הנושא וההבנה המוגבלת שלי שהיא לפחות נטולת דמיונות ( כך אני מקווה) נראה שהקבלה היא אמצעי להעמיק מדיטטיבית , למצבי תודעה גבוהים יותר .

יש מסורת מאוד ארוכה שמחברת את התיאורגיה ( מונח מעניין ממליץ לך לקרוא לגביו ) עם המאגיה .

תודה על ההפניה.

אכן, סיפורים על מקובלים שעשו כך או אחרת, כמו סיפורים ניסיים מסוגים אחרים, נושאים בחובם מידע אלגורי.
אנשים רבים קוראים דברים כאלה כמו שקוראים רכילות בעיתון... ואז כמובן שהסיפורים שגויים ושקריים, כך ששכל סביר ידחה אותם כבלתי סבירים.

למעלה