רוצים לדבר על ננ"ק בעידן היוניסקס?

אפיפני

New member
רוצים לדבר על ננ"ק בעידן היוניסקס?

ננ"ק= נשים נשיות קרירה זה משהו שחודר לכל תחום תעסוקתי , אבל אני אקח דוגמא מתחום שקרוב לליבי ולעיסוקי: אמנות . פעם (בתקופת זמן מצומצמת אי שם בין שנות החמישים לשנות השמונים) אשה יכלה להיות אמנית מצליחה, כמובן: אם היה לה כשרון ראוי, וממידת ההתמסרות שהאמנות דורשת (ע"ע מקרה לאה ניקל ולא רק) היום זה קצת אחרת: היום נניח שבוגרת טריה של בית ספר לאמנות רוצה להציג באחת מהגלריות המקובלות על מנת לגבש נקודת הצלחה היא צריכה להיות בין 20-30, אנורקטית , מחוררת, וכל שינוי מבני (בת 40 עגלגלה ודדנית עם חור באזניים לעגיל אחד) בהופעתה החיצונית מיד מכניס אותה לקטגוריה ההגדרתית המחמיאה: "דודה" והיא מייד נשלחת ל"עצב" ציורים אימפרסיוניסטים במתנ"ס הקרוב או ללמד אומנות בבית הספר היסודי הסמוך למקום מגוריה. כמובן שזה לא עניין של בחירה סתמית או נתונים גנטיים: המראה האנורקטי מחורר משדר אמירה יוניסקסית ומוחק את סימני המין הראשוניים. בעידן היוניסקס אם את רוצה קרירה והצלחה - תמחקי את סממני הנשיות - הם אאוט. או בקיצור איזשהן נורמות חברתיות מגדירות: את המסגרת את הקנקן ולא טורחות לבדוק מה בפנים. זה כמובן מדוייק בעוד תחומים תעסוקתיים : יש קודים תעסוקתיים בלתי כתובים לדעתי שמכתיבים את הרצוי לא רק בתחום ההשכלה הגיל והמצב המשפחתי אלא גם בתחום המראה, יש בהם משהו שסוגר גם על הכשרון המבריק ביותר ובינינו תראו לי אשה שתצליח לשרוד את מראה הסופרוומן עד אין סוף? **נדמה לי שהמקום הכמעט יחיד שבו יש אפשרות לקידום נאה בהתאם לכישורים המקצועיים וללא תלות או משמעות ל"קנקנן" - הוא האקדמיה

siv30

New member
ואני לתומי חשבתי שרק בתחום הדוגמנות

הקולביות נחשבת לטרנד.... אוף עכשיו באמת הצלחת להוריד עלי ענן אפור : אומנות לטעמי זה משהו נשגב, שלא קשור בכלל למראה חיצוני (תסבירו לי איך אפשר בלי אוכל...או להרגיש כמו זחל כל ימי חייך ללעוס חסה ועוד מבחירה). לקשור בין אומנות ויכולת יצירתית לבין המראה החיצוני זה חטא שלא יכופר (ראה מקרה ואן גוך אם אני לא טועה). אני לא אפסול אדם על בסיס המראה, כמובן שיהיה נעים לי מאוד אם המראה יהיה נסבל ואסתטי, אבל להכריע על בסיס המראה ? זה נראה לי סוג של איוולות. הרי גם מראה הוא עניין זמני וחולף ומה שנשאר זה האדם, הידע שלו והניסיון שלו בחיים. להגיד לך שהתאכזבתי לקרוא שיש כאלה ששופטים לפי הקנקן, זו תהיה נאיביות. אבל אני חייבת לציין שרבים מאיתנו (לפחות במראה שלהם) נעים על גבול הבינוניות...והמוצלח והיפה תמיד מוגדר על בסיס אותה בינוניות שמגדירה את כולנו (הרי הנרקיס לא יכול להתבלט אלא על רקע הביצה אם בכלל אפשר להשוות).אם אנחנו מוכנים לתת לקומץ להכתיב את הנורמות זו בעיה של הרוב השותק והמתפשר, שבשתיקתו מסכים שינהגו אליו כך.

אפיפני

New member
אהה ...זה קצת יותר מתוחכם

שלא כמו אצל דוגמניות, אין דרישה ללהיות יפה אבל יש דרישה לסוג מראה מסויים שלדעתו ההזויה של מישהו קובע זהו המראה היאה לאמן. צורה אנורקטית הרואין שיק בגיל מצומצם ובעיקר שטוח ויוניסקסי כן ואסור לעבור את גיל 30 (כשאת בהתחלת הדרך). זה נורא מצמצם וסוגר אבל לדעתי זה ככה בעוד כמה וכמה מקצועות .

יש גם את אותה התופעה

אצל מגישים ומגישות בטלוויזיה. אז נכון ששם להופעה חיצונית יש חשיבות אבל תמיד משום מה אצל נשים המראה הצעיר והרענן הרבה יותר חשוב. כך חיים יבין עדיין בפריים טיים ומרוויח בוכטות בעוד שאת דליה מזור ושרי רז דחפו לפינות איזוטריות של מהדורת הלילה וערב חדש...

siv30

New member
בחברות התקשורת המצב שונה

ונראה לי אחרת, לא יודעת אני לא חושבת שצריך להיות מדובר ביופי אבל צריך שיהיה למגיש איזה לוק אסטטי שיאפשר לצופה צפיה נעימה (לדוגמא אמנון משהו...לטעמי לא מעודד את המגמה הזו) והדין מבחינתי צריך להיות שווה לגברים ונשים כאחד. אנשים שלא עוברים טוב את המסך, לא צריכים להופיע בטלבזיה...ללא קשר לגיל ולמין. כך שאני יכולה להבין את הרצון שלהם שהמגיש/ה יהיו בעלי מראה אסטטי שימשוך את הקהל הרחב על מנת שהרבה יותר מפרסמים ירצו לפרסם אצלהם ויהיה להם יותר הכנסות. אני לא הייתי בטוח שחיים יבין מרוויח יותר מדליה מזור ושרי רז אבל יתכן שאת צודקת אבל אז יתכן שמשלמים לו כי הוא מושך קהל עם המראה השקול שלו לא יודעת, בטוח שזה לא בגלל היופי שלו כי לטעמי הוא לא "מלך היופי".

אפרתי 17

New member
אני דווקא לא חושבת

נשים צריכות להראות כמו דוגמניות כדי "להשיג גבר", אבל בקריירה בעיקר צריך קשרים ולהיות מניפולטיבית, בדיוק מה שאנחנו (רובנו לפחות) לא רוצות. כמובן שאם את נראית כמו יעל בר זוהר זה לא יפריע לבוס שלך, אבל במצב כיום אין כמו קשרים טובים.

למעלה