רוצים לדעת איך הספינינג בחו"ל?

eynav16

New member
אמ..

אני דיי חדשה... סה"כ חודש וחצי חודשיים מתאמנת מאמצע ספטמבר... קשה לי להעשות השוואות בין מקומות אחרים כי לא מכירה... וגם מהשיעור עצמו לא מבינה מה שהוא אומר
לגבי מה שכתבת ננסה לראות מה יש פה יש מכיאות כפיים בסוף.. בגדים אחידים לא חייבים יש להם בגדים של המועדון(קלאב) אבל הם לא בהכרח צריכים ללבוש אותם. מדריכי כושר בחדר כושר גם לא לובשים בגדים אחידים.. כללי בטיחות אני לא מבינה גם אם הוא אומר...אבל כשהיה בארץ הצטרף למשך חודש לאימונים ואולי שם יוכל לשאול יותר ולהבין. המדריך יושב מול המתאמנים. וזהו אני חושבת ממה שיכולה להגיד.. אבל אם זה מעניין יכולים לשאול ואולי אני יוכל לענות... אני חדשה ונחשבת פה לבין כולם חדשה מאוד...בכלל בכל העניין של הספורט... ככה שהידע שלי בעניין מאוד מאוד קטן בנתים ...

Tami661

New member
נוווווו??? "רוצים לדעת"? וזהו???../images/Emo12.gif

זה כמו שאני אשאל עכשיו: רוצים לדעת באיזה טעם הקפה שאני שותה עכשיו?
ואשאיר את זה ככה ואפילו לא אשגר את הברכה המסורתית של ה...
בּׁקֶר טוֹב לְכּוּוּוּוּוּוּוּוּלָםםםםםםם
שיהיה אחלה יום שבעולללםםם

N o N a m e11

New member
חיכיתי לך../images/Emo8.gif

וכן מותק, בטח שאני רוצה לדעת באיזה טעם את שותה את הקפה שלך?!
נחשי איזה קפה שתיתי כאן ב Halloween? ולא אני לא מגזימה!
אז אחרי 3 שיעורי ספינינג כאן....תתפלאו אבל 3 בשבוע זה המון בשבילי
וזה ללא מדרגה
טוב נתחיל במוסיקה- שבאופן כללי, כל השיעורים, הן בספינינג והן באירובי המוסיקה
ואין לי מושג מאיפה הם מביאים את זה...כן כן ארה"ב, ארץ האפשרויות...אולי שיר או שניים נתנו לי מוטיבציה וכל היתר, well.... עושים כי צריך...
מדריכים-לפחות ברשת שאני נמצאת בה, לא באים עם בגדים כתומים,ברזילאים,מבריקים (מייקי זה היה בשבילך )
ולא מהקולקציה ששוכבת אצלם בארון (אם בכלל) למדריכים תלבושת אחידה,צבעים אחידים המוסכמים ברשת.( במקום הספציפי שאני נמצאת זה אדום ,אפור ,שחור לבן ) האמריקאים אגב מאוד סולידים. מכנסיים עד הברך, חלק עליון זה חולצת אימון עם שרוול קצר(וכן יש ריץ' רץ' לאוויר ) למדריכות ניתנת אפשרות גם לטופ
אווירה- אין אווירה של מסיבה,שריקות,שירים וכדומה... יש הסברים, שירים ודיווש by the book ! היה חסר לי ה "אווירה" הנוצצת
אבל אהבתי את שיטת הדיווש הנקייה בלי שאר ירקות.. רמה- כל הרמות אחידות למעט בייסיק או שיעור מיוחד ל seniors
יחד עם זאת, אני מאמינה שהמדריך בונה את הנישה שלו לקב' הקבועות שלו.. הסברים-כל שיעור ולא משנה של מי של איזה וכמה זמן אתה כבר עושה ספינינג נפתח בהסברים וכללי בטיחות|אזהרה| מדריך בודק שיש בקבוק מים לכל מתאמן- נק' הראויה להערכה! השיעורים אינם רצופים אחד לשני כך שיש מספיק זמן ולא מתבזבזים דק' של השיעור שזה ודאי מה שעולה לכם בראש
מה שהצחיק אותי זה שהמדריך לא מדווש מול הכיתה עם הפנים אליהם, אלא פניו פונים יחד עם הכיתה. לגביי מראות...מוזר לי אבל יש אולמות שיש ויש אולמות שאין. מתאמנים-מנומסים ,יש RESPECT למדריך מהבחינה הזו! אין מהבחינה של מחיאות כפיים בסוף שיעור, קצת צרם לי... לא יצא לי לראות יוצאים,מאחרים או מעירי הערות.. שבוע הבא אני ברשת אחרת,עוד שבועיים ב LA וחודש הבא מכסיקו, ואשמח לעדכן מהשטח
וכן, אגב, כאן שמש חמים ונעים
וזהו, אני מקווה שלא פיספסתי שום פרט. באופן כללי היתי מסכמת, שיש להם מה ללמוד מאיתנו וגם לנו לא חסר ללמוד מהם... בוקר נפלא לכולםםםםםםםם

Gspin

New member
זה נשמע דווקא ../images/Emo45.gif

לא כל שיעור הוא חגיגה ולא כל אימון צריך להסתיים באורגזמה. דוגמאות כאלה רק ממחישות את הזנות שמדריכי אירובי הורידו אליה את הספינינג. באו מהעמך (והכוונה למתאמנים צמאי תשומי) ונתנו לעמך מה שהוא צריך. לא תורת אימון, לא נימוס בסיסי - מגיע לי לשמוע 99 FM, לצרוח כמו קוף בספארי ולדווש ב 140 סל"ד, או כדוגמאת השחם - על סטייר מאסטר. ביזיון.

Gspin

New member
תוספת - לסיכום

אימון הוא כשמו - עוד אימון. מתאמנים שוכחים שהם צריכים להתאמן עוד שנים רבות, ואימון אחד מתוך 300 או יותר בשנה, לא יחטב אותם יותר, או יוריד להם עוד קילו. אין פרופורציות לחשיבותו המזערית של האימון היחיד, לעומת חשיבותו הרבה בתכנון ארוך טווח.

הזאהיר

New member
../images/Emo35.gifלמה

באמת שאני שואלת למה, למה להשתמש בדוגמאות שכאלו? נכון שיש שרלטנות כזו או אחרת בתחום אבל איש איש באמונתו ולא כולם מחפשים תשומי ו..FACE IT OR NOT מוסיקה זה אלמנט דומיננטי בשיעור ספיניניג, יודע מה כשחושבת על זה גם אלמנטרי אפילו שאני יוצאת לרוץ לבד בפארק, אני עם מוסיקה יש בזה משהוא מאוד מלבב, GOOD MODE, ללב לנשמה לא מבינה מה רע?! ואגב טל שחם - כבודה במקומה מונח!!!!! וכולי תקווה שרבים מהמאמנים הקיימים כיום היו מקצוענים כמוה - זו כנראה רק אוטופיה, המציאות היא לא כזאת - חייבת להדגיש בפניך אני סבורה שאתה כן יודע את זה: טל היא בוגרת תואר ראשון לבריאות הציבור היא נמצאת כמעט בכל כנס והשתלמות בינ"ל וארצית היא כל הזמן לומדת ומשדרגת את עצמה היא בקשר עם מיטב הנפשות הנכונות בתחום כדי לקדם תהליכים הקשורים גם ובמיוחד לעולם הספינינג היא משקיע ממיטב כספה וזמנה ללימודים, השתלמויות ופיתוח שיטותיה היא משקיעה ממיטב כספה וזמנה למוזיקה מקורית היא כל הזמן עם האצבע על הדופק לגבי התפתחויות אפשריות היא מקצוענית מאין כמוה, התוצאות ניכרות אצלה בכל המישורים למי שכן מקפיד ומתמיד (ולא בא לאיזה ביקור נימוסין) אין מצב שהיא תתפס כשאין תשובות בפיה בשום מישור הקשור לעולם הספורט, התפתחות, אנטומיה, תזונה, פציעות, תגובות במישירין או עקיפין. יש לה את ה"אני" מאמין שלה ושלה בלבד, היא לא מתחקה אחרי אף אחד היא מנטור! איך אפשר לשפוך את דמה ככה ברבים?! כבודה במקומה מונח!!!!!!!!!! ועוד משפט אחד למחשבה: אם בארזים נפלה השלהבת, מה יגידו אזובי הקיר?!!!!!!!!!!!!!!!

Gspin

New member
אין קשר בין דיווש בעמידה במשך

40 דקות לספינינג (נקודה). 1. אם את חושבת שמשפט זה "שופך את דמה", לדבריך, גם את לא יודעת מה זה ספינינג. 2. ל"אני מאמין" ו"מנטור" יש קבלות. חוץ משיטת ה"סייקלינג סטייר מאסטר" שהיא מנחילה בשיעוריה, אולי תאירי את עיניי לגבי דברים ייחודיים לה, כדי שנוכל להמשיך בדיון על יישום "ההתפתחויות" מהכנסים המקצועיים באימונים שלה (צ'מעי, יכול להיות שאני לא יודע, אז אני שואל אותך).

ו... האמת... האמת ש...

Thinking is a terrible disadvantage with which most people are not burdened Being able to think merely makes you aware of the outrages around you

P u s s i c a t

New member
מצטערת לקלקל לך

האימון שהייתי בו אתמול 7 דק' בכוונה המדריך סגר את המוסיקה. אני אוהבת לשמוע מוסיקה וקשה לי בלי, ולראייה שבתות של רכיבת כביש שאני מתחרפנת מהשקט. א-ב-ל... היה מדהים
הרבה קיטרו והוא ביקש שנפתח קצת את הראש וננסה להתחבר למה שהוא מעביר לנו. כשהשיעור נגמר 80 אחוז ביקשו להמשיך את השיעור. המשכנו את השיעור אחרי שהוא כבר נגמר כי כוצלם היו באקסטזה. אז נכון שמוסיקה זה כיף. ונכון שזה מעביר את הזמן. אבל זה ממש לא פריט הכרחי באימון מקצועי. לא מכירה את טל שחם. כלומר מלבד מלראות אותה בקפיטריה לא נתקלתי בה מעולם מבחינה מקצועית. אז לא יכולה "להשוות" אבל הייתי אצל לא מעט מדריכים עם מוסיקה פצצה שלא אחזור אליהם בחיים. איך ג'י הגדיר את זה? קופים בספארי? או מישהו אחר בזמנו - מסיבת פול מון על אופניים. ואילו למדריך מאתמול אבוא בלי קשר למה שהוא משמיע. (כמו גם לדנה למשל) או לסיכום - כשהשיעור טוב - המוסיקה בהחלט יכולה לשדרג ולהלהיב. כשהשיעור לא טוב לא משנה מה ישימו לי ברקע - אצא בהרגשת החמצה. המוסיקה היא בסה"כ תוספת - וממש לא העיקר. נסי פעם לעשות שעה אימון בלי מוסיקה. רק קול גלגל... ואז תוכלי להשוות, או לטעון מה חובה ומה לא.

הזאהיר

New member
מתוקית את לא .....ממש להפך

את צודקת בנוגע לשיעור ללא מוזיקה גם אני עברתי את החוויה הזו ויותר מפעם אחת זה סוג אחר של אימון, מיוחד, טוב, אתה עם עצמך שבקט, מרוכז בתוכך, ביכולות שלך, בנשימה בדיווש, בזיעה הניגרת, אימון שונה מנטאלית. שוב, אני מדגישה , מדהים ומאוד אהבתי כל פעם שהיה שיעור כזה, בירכתי את המורה על כך. רק מה, זה מן סוג של העדפה, בתום יום של עבודה תובענית, ושל המון "כאבי ראש", אני אוהבת את האנדראנלין שבמוסיקה, כביכול מן סוג של התפרקות הנאה אחרת.

Tami661

New member
לפי התיאור שלך - זה לא שונה בהרבה

מאימונים רבים כאן בארץ. מוזרה לי התדמית של ה"חגיגות" באימונים שכולם מזכירים כל הזמן נכון, כשיש הפנינג והאימון מוגדר מראש כאימון חוויתי ולא להשגת מטרות פיזיולוגיות נעלות, יש קצת מין השילהוב ואווירת ה"סבבה" - אבל אני אישית נתקלת בזה, כמו שציינתי, רק באירועים מיוחדים וחייבת לציין שבכל זאת ולמרות זאת- גם דגש על הבטיחות ואיזכור הוראות בטיחות וכללי דיווש נכלל. באופן כללי - רוב האימונים שאני משתתפת בהם כאן יש/אין את מה שאני מצטטת מדברייך: "אין אווירה של מסיבה,שריקות,שירים וכדומה... יש הסברים, שירים ודיווש by the book... שיטת הדיווש הנקייה בלי שאר ירקות...כל שיעור ולא משנה של מי של איזה וכמה זמן אתה כבר עושה ספינינג נפתח בהסברים וכללי בטיחות" אבל אצלנו... לא בודקים שיש מים לכל מתאמן (למעט מדריך אחד... דיויד רודריגז... לא מכניס מתאמן שאין ברשותו בקבוק מים
) בנושא התלבושת האחידה - נו בטח... דמוקרטיה או לא דמוקרטיה?
(מילא מאמני חד"כ שצריכים להיות מזוהים בין שלל המתאמנים, אבל מדריך ספינינג?
שהוא רק אחד כזה בחדר? אישית, לא מבינה את זה!) סוף השיעור - ריספקט למדריך זה טוב, אבל זה לא אמור להחליף פירגון. מה רע במחיאות כפיים? מה רע בהפגנת קצת חדווה? ברררררררררר
קרים... צנוניות אמיתיים האמריקאים האלו
אולם, עניין של מנטליות. לא קשור כבר לספורט. וליאתוש, תודה
על העידכונים נשמח אם תספרי לנו על המקומות הנוספים שתהיי בהם (אולי בסוף עוד נעשה מאמר... את יודעת מה? אולי בכלל תעבירי לי כתובות וטלפונים?)

N o N a m e11

New member
It was my plessure../images/Emo140.gif

כן, נכון יש לאופי השיעורים בארץ תדמית של חגיגה. ואני ראיתי זאת לא אחת.... במיוחד עד שכבר עשיתי היתי קופצת ממדריך אחד לאחר ולא היתי קבועה אצל מישהו...אני לא באה להכליל,אך אני מציינת שזה אופי של שיעור אצל רוב המדריכים ובאיזשהו מקום אני לא מאשימה אותם,כי זה מה שהרגילו את הקהל, והקהל לרוב לא יקבל את האימון כ "אימון" וידרוש "תופים ומחולות" ואולי עד שלא עושים אחד כזה אי אפשר להבין את זה. אמר לי פעם מדריך ספינינג ( תמי את מכירה אותו
) -"אין מה לעשות, רכיבה באופניים נייחות הן דבר משעמם כשעבודת הרכיבה צריכה להתבצע כרכיבה\דיווש נקי,נכון ומקצועי. המאתגר זה הטכניקה והמוסיקה. איך לעזאזל משלבים את שניהם וגורמים ללקוח להיות מרוצה?!" לגבי התילבושת -אגב זה ככה גם ברשת ההולמס ברחבי אירופה
וחס ושלום, respect לא מחליף פירגון. אלו שני דברים שונים אך שני דברים חשובים!!! כתובת וטלפונים בכייף. אבל נראה לי שתתני לי עוד קצת זמן "לטייל" וארכז לך אותם יחד כולל האתרים שלהם. ויהיה עלייך להזכיר לי כי את יודעת הזיכרון שלי קטן

הזאהיר

New member
בוקר נפלא.....

ולגבי מה שרשמת...איזה מלבב זה לשמוע את זה הא?! שאין, אין, אין עלינו בכל היקום
אגב בנוגע למה שרשמת שמעתי שהעניין דומה גם בהמון מדינות באירופה. אנשים שניסו זאת חזרו עם חוויות עלובות, די מאוכזבים מרמת הביצוע, מחוסר האנרגיה התרבות לספיניניג היא לא אותו הדבר כמו בארץ! יש כאלו שמפרשים זאת כיותר התוודאות לעולם הרוחני, לרייקי, יוגה ושאר מינים אלו ואז יתכן שדבר משיק על דבר ומביא לתוצאה הזו

Infin1ty

New member
אני חושב שרק בארץ הפכו את הספינינג

לכמו מקום בילוי, דיסקוטק. המטרה בספינינג הייתה בעצם להפוך אימון רכיבה בחוץ לאימון יחסית כיפי באולם, למשל מתי שהמזג האוויר לא מאפשר לרכוב בחוץ (בארץ אין בעיה עם זה, אבל יש ארצות שיורד שלג כל הזמן וכו'..). עכשיו, תראה לי מישהו שרוקד על האופניים כמו מטורף עם מוזיקה? הספינינג בארץ ברוב המקומות כבר נהפך לבדיחה, זה כמו דיסקוטק.

למעלה