רוצים לדעת לקרוא בE-o?

interDist

New member
רוצים לדעת לקרוא בE-o?

(שזהו אגב, קיצור מקובל ל-Esperanto) זה מאוד פשוט. רוב האותיות נקראות בדיוק כמו שאתם רגילים להן באנגלית. אותיות אהו"י: a היא תמיד פתח או קמץ, e היא תמיד צירה או סגול, o היא תמיד חולם, i היא תמיד חיריק, u היא תמיד שורוק או קובוץ. אותיות, שהגייתן שונה מאנגלית: c - צ (cipor כך תכתב ציפור), g היא תמיד ג, h כמו ה´ העברית, j כמו י´ (יואב יכתב כך: joav). בנוסף, יש כמה אותיות עם סימנים מעליהן, המיוחדות לאספרנטו. ראו תמונה מצורפת (לצערי, אני לא יכול לכתוב אותן ישר בתוך הטקסט, כי אני לא יודע אם הפורום הזה תומך ב-Unicode). ההטעמה במילה היא ללא יוצאי דופן, תמיד מלעילית - כלומר על ההברה הלפני-אחרונה. מילים, הנגמרות ב-o הן שמות עצם (muziko - מוסיקה); הנגמרות ב-a הן תואר השם (longa - ארוך) והנגמרות ב-e הן תואר הפועל (respondi klare - לענות בבהירות). בנוסף (טיפ
) באספרנטו חייבים להשתמש בפועל עזר esti (כמו ה-to be באנגלית). אם אתם רוצים לדעת עוד על דרכי ההגייה והכתיבה השונות - קראו את ההודעה המופרטת של אלדד על האותיות!

Allon 8vD

New member
בקשר לאותיות המיוחדות

לא ציינת, שבמצבים כמו פורום שלא תומך בא-ו, יש כמה פתרונות. פתרון ה-x: מקלידים את האות בלי הסימן דיאקריטי ואחריה x. (אין x בא-ו) שיטת הגגון: מקלידים ^ אחרי c, g, h, j, s, ו-´ (גרש) אחרי u. שיטת ה-h: מקלידים h אחרי c, g, h, j, s אבל משאירים את u בלי סימון. וכך אפשר לכתוב: cxiujxauxda ehxosxangxo, או c^iuj^au´da eh^os^ang^o, או chiujhauda ehhoshangho

interDist

New member
... ובקשר לכל השאר

אתם מוזמנים לקרוא את מה שאלדד כתב בפירוט רב. ראו קישור בהודעה שלי על "רוצים ללמוד לקרוא?" או חפשו בסוף עמוד 3 / תחילת עמוד 2

שיטת ההייטש../images/Emo88.gif

יקירי, אני מציע בפורום ללכת רק על שיטת ה-H שצוינה מפני שהיא הכי ברורה לכל מי שאך זה עתה נכנס לפורום ולצערו הרב עדיין לא הספיק לקרוא את ההודעה המצוינת של אלדד (או של "גם זה פון") על קריאת אספרנטו וכתיבתה.

למעלה