רוצים להכין משהו קליל ומהיר ,יש לי בשבילכם מעדן טעים ,,
מעדן נפלא מפטריות וערמונים: (מתכון פרווה):
המצרכים הדרושים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון , לנגב היטב ולקצוץ גס. (להשתדל לקנות פטריות גדולות).
100 גרם ערמונים קלופים וקלויים, יש להשיג בסופר מוכנים לאכילה, (שקית).
שן אחת שום קצוצה דק
בצל קטן קצוץ דק
2 כפות שמן
כף אחת קמח
3/4 כוס שמנת פרווה לבישול -(רצוי עד 10% שומן, ולא יותר)
קורט אגוז מוסקט מגורר.
מלח ,ופלפל-שחור,(לתבל בסוף,רק אחרי טעימה.
אופן הכנה:
במחבת לטגן בצל קצוץ, ב-2 כפות שמן, עד לריכוך ,במשך 2 – דקות,
ולהוסיף שום קצוץ דק, ולערבב במחבת,
ולהוסיף את הפטריות הקצוצות, ולערבב מידי פעם, עד הנוזלים ישתחררו מהפטריות ויתייבשו.
בינתיים ,לקצוץ בסכין את הערמונים ,קיצוץ גס.
להוסיף לפטריות שבמחבת את השמנת-לבישול ,ואת אגוז המוסקט המגורר.
להוסיף את הערמונים הקצוצים, ואת כול את יתר המצרכים שברשימה.
ולערבב עד שהנוזלים מצטמצמים מעט, שכמעט אין נוזלים.
לתבל לפי טעמכם במעט פלפל שחור ,(או קצת פפריקה חריפה) ולטעום.
בעת ההגשה,לפזר מעל המנה שבכול צלחת 1/2 כפית פטרוזיליה יבשה, או כוסברה יבשה,
לפזר מעל כף פירורי לחם ,כף גרעיני- חמנייה ,ואפשר גם לקשט כול מנה ב-1/2 כפית גרגרי-קצח.
המתכון מהיר להכנה ,ומתקבל מעדן כול כך טעים, ב-10 דקות עבודה בקושי.
למי שיכין - ההנאה מובטחת .
בברכת מועדים לשמחה,
ממני שרון.
מעדן נפלא מפטריות וערמונים: (מתכון פרווה):
המצרכים הדרושים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון , לנגב היטב ולקצוץ גס. (להשתדל לקנות פטריות גדולות).
100 גרם ערמונים קלופים וקלויים, יש להשיג בסופר מוכנים לאכילה, (שקית).
שן אחת שום קצוצה דק
בצל קטן קצוץ דק
2 כפות שמן
כף אחת קמח
3/4 כוס שמנת פרווה לבישול -(רצוי עד 10% שומן, ולא יותר)
קורט אגוז מוסקט מגורר.
מלח ,ופלפל-שחור,(לתבל בסוף,רק אחרי טעימה.
אופן הכנה:
במחבת לטגן בצל קצוץ, ב-2 כפות שמן, עד לריכוך ,במשך 2 – דקות,
ולהוסיף שום קצוץ דק, ולערבב במחבת,
ולהוסיף את הפטריות הקצוצות, ולערבב מידי פעם, עד הנוזלים ישתחררו מהפטריות ויתייבשו.
בינתיים ,לקצוץ בסכין את הערמונים ,קיצוץ גס.
להוסיף לפטריות שבמחבת את השמנת-לבישול ,ואת אגוז המוסקט המגורר.
להוסיף את הערמונים הקצוצים, ואת כול את יתר המצרכים שברשימה.
ולערבב עד שהנוזלים מצטמצמים מעט, שכמעט אין נוזלים.
לתבל לפי טעמכם במעט פלפל שחור ,(או קצת פפריקה חריפה) ולטעום.
בעת ההגשה,לפזר מעל המנה שבכול צלחת 1/2 כפית פטרוזיליה יבשה, או כוסברה יבשה,
לפזר מעל כף פירורי לחם ,כף גרעיני- חמנייה ,ואפשר גם לקשט כול מנה ב-1/2 כפית גרגרי-קצח.
המתכון מהיר להכנה ,ומתקבל מעדן כול כך טעים, ב-10 דקות עבודה בקושי.
למי שיכין - ההנאה מובטחת .
בברכת מועדים לשמחה,
ממני שרון.